dijous, 23 de maig del 2013

GEMMA LIENAS PARLA AMB ELS ALUMNES D’ESO DE SANT SALVADOR



L’escriptora barcelonina Gemma Lienas (1951) ha mantingut una videoconferència durant més d’una hora amb els alumnes de primer, segon, tercer i quart d’ESO. Durant la xerrada, que ha tingut dues parts ben diferènciades, Gemma ha intentat traslladar el seu talent com a escriptora als joves estudiants de l’escola.  S’ha de dir que tots els alumnes coneixen alguna de les seves obres, ja que l’han treballada a classe (Cul de sac, Així és la vida Carlota, El diari groc de la Carlota, El diari blau de la Carlota...).

A la primera part Lienas ha teoritzat sobre la manera d’escriure una novel·la, mostrant amb imatges com s’organitza ella al llarg del temps que dura escriure un llibre. A més, ha compartit amb els seus conferenciats esquemes i gràfics en què es veia clarament el desenvolupament, el nus i el desenllaç d’algunes de les seves obres.

La segona part s’ha convertit en una entrevista per tal que els alumnes descobrissin alguns secrets i algunes curiositats de l’escriptora, i Gemma Lienas no ha dubtat ni un instant a contestar totes les preguntes formulades.

Des d’aquest web volem donar les gràcies a l’escriptora pel temps que ens ha dedicat, i per les moltes coses que ens ha ensenyat sobre literatura. Després de la tertúlia d’avui, ben segur que continuarem llegint la teva obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada