dijous, 11 de febrer del 2016

SENTIMENTS D'ESCRIPTOR

Bon dia,

M'agradaria que tots i totes escrivíssiu, molt ràpidament, els vostres sentiments després de conèixer de prop Òscar Camps, i la seva experiència al mar. Siau breus i clars. Deixau anar els vostres sentiments, i canalitzau-los a través de la literatura.

Feis el comentari. Entrau com a anònims, però pensau a signar amb el nom i llinatges i el curs.


90 comentaris:

  1. Si aquesta és l'Europa i la vida que ens havien promès, la millora de la globalització mundial capitalista, sent vergonya de ser còmplice d'aquest maleït sistema. ¿Com ser solidari en aquest circ pervers en què vivim? Òscar Camps, director de la ONG Pro-Activa Open Arms ens va mostrar i explicar com es fa. Gràcies per humanitzar el món, Òscar.

    Toni CL

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta imatge em desperta tristesa ja que aquesta gent es juga la vida per poder escapar d'aquell infern que vivien. Tamabé em sent enfadada perqué la resposta del món, hauria de ser més important i eficient per poder donar-los una solució.
      Aquella gent que ho deixa tot i arriesga la seva vida per salvar la dels altres, són els meus heroïs.
      Jo crec que Turquía, Síria, Iraq... haurien de canviar la manera de governar ja que la gent que viu allá ho deixa tot, inclús posa la vida dels seus fills en perill perqué tenguin una oportunitat de ser feliços.

      Alexandra Mestre Casellas
      4t ESO.

      Elimina
  2. Per jo ha estat un plaer i un privilegi haver conegut al fundador de "Pro-activa Open Arms" Òscar Camps. I crec que va ser una de les millors classes que m'han fet fins ara. I la veritat es que no sè com pot fer tot el que fa. Crec que es una persona digna d' admirar. Hem va agradar la frase que ens va dir de que "Tot el que us proposeu ho podeu fer".

    Yolanda Guzmán Valiente 2ºESO

    ResponElimina
  3. Un honor tenir a centímetres a una persona com n'Oscar perquè ens ha explicat i mostrat algunes coses que la gent no li presta importància. Només veure algunes famílies, sobretot nens que van tots sols trevesant la mar amb por de tot, a mi se me remou l'estòmac, crec que el treball que fan ells es d'una gran importància.

    Alba Viera Donoso
    2n ESO

    ResponElimina
  4. Jo crec que aquest home a estat molt inteligent intentant ajudar a aquella gent desesperada, és una persona molt solidària, s'espressa molt bé i me sentit trist i a la vegade impactat, peró en general la entrevista o conferència a estat molt bé i molt interesant.
    Andres Garcia Bauza
    2n ESO

    ResponElimina
  5. Em va pareixer molt emosionant tenir la gran oportunitat de poder conéixer i compartir un poc de temps amb n'Òscar Camps. És increible el que ell ha fet per els refugiats i amb el poc que ens va explicar, almenys a jo, em varen entrar unes ganes de ser voluntaria increibles. Em va encantar.

    Maria Pilar Del Valle
    2n ESO

    ResponElimina
  6. Ha estat tot un honor poder parlar en persona amb el fundador d'aquesta ONG. Casi pareix impossible que una persona decideixi canviar la seva vida per anar a ajudar a tots els refugiats. N'Òscar va ser una d'aquestes persones. Va deixar la seva família, la seva casa, i tot el que tenia per anar a ajudar a aquestes persones. Persones innocents intentant marxar dels conflictes i de les guerres que pateixen constantment en aquests països.

    Gràcies pel que fas Òscar.

    Andrea Romo Torres. 2n ESO.

    ResponElimina
  7. Crec que hem estat molt efortunats, ja que no tothom pot tenir una xerrada amb n'Òscar Camp. Quant ell xerrava, crec que a tots, ens va passar pel cap anar a ajudar a n'aquelles persones que heu estan passant tant malament, crec que gràcies a ell molts de nosaltres son mes conscients del que està passant pel món.
    Aina Nicolau Palou
    2n ESO

    ResponElimina
  8. La veritat és que tots ens hauriem de sentir afortunats d'haver sentit les paraules d'una gran persona, n'Òscar Camps. És increïble la feina que fan dia a dia tots aquests voluntaris per salvar la gent més desafortunada, que desgraciadament no ha tengut tanta sort com nosaltres.
    Donarli les gràcies per haver-nos ensenyat una gran lliçó.

    Marina Martí Ginard
    2n ESO

    ResponElimina
  9. La feina d'aquestes persones és admirable, Òscar Camps, ens ha ensenyat que és la solidaritat, i nosaltres, hem aportat el nostre gra d'arena en aquesta feina tant dura i tant important que fan aquestes persones, son un exemple a seguir. Hi ha històries molt dures darrere les persones que fugen de les guerres, històries que mai podria imaginar.
    Ens va dir que "amb l'ajuda de poques persones es salven moltes vides", i nosaltres, el nostre Col·legi som uns dins aquestes poques persones. Ens hauríem de sentir afortunats per haver tingut l'oportunitat de poder escoltar les paraules d'una persona com es Òscar Camps.

    Paula Nicolau Sureda
    2n ESO

    ResponElimina
  10. Estic orgullós d'haver conegut a una gran persona que es diu Òscar Camps, que juntament amb uns altres socorristes cada dia salven moltes vides. I per això el nostre col·legi som molt solidàries i amb els doblers recaptats les donam a Lesbos que és a on estan a ajudar a sobreviure a milions de persones i per això també estic molt orgullós perquè milions de persones sobreviuen.

    Alejandro Paredes Quintanilla
    2nESO

    ResponElimina
  11. Estic fascinat, va ser una oportunitat única conèixer a n'Òscar Camps i que vengués al nostra col·legi. Ens va contar la seva història, que va collir els seus estalvis i va anar a ajudar a la gent que venia de països en guerra en barques de plàstic i no volen que ofeguessin, i van a ajudar-los.

    Joan Mesquida Massanet
    2n ESO

    ResponElimina
  12. Trob què n'Òscar és una bona persona, va tenir coratge per gastar els seus estalvis, en la salvació dels refugiats dels països en guerra, i després, gràcies al seu esforç aconseguí que la gent ho valoràs i l'hi aportàs donatius a la seva organització. Ahir vengué a l'escola i ens donà una classe psicològica sobre la vida de la gent que no resideix a Europa i venen cercant una vida millor, on molts no la troben.

    Williams Jesús Paredes Panta
    2n ESO

    ResponElimina
  13. Va ser un gran plaer poder tenir una gran persona com Òscar Camps ahir a la nostra escola, ensenyant-nos que no sempre es te la mateixa sort que nosaltres. Que algunes persones, desgraciàdament, viuen en països de guerres constants i per això han de fugir per poder intentar salvar-se. Una persona com ell que intenta fer possible que totes aquelles persones que no poden viure a casa seva puguin viure en un lloc on els atenguin.
    Moltes gràcies per compartir aquest temps amb nosaltres!

    Paula Del Campo
    2n ESO

    ResponElimina
  14. Estic fascinat! Lo que va passar ahir va ser una oportunitat única de conèixer a n'Òscar Camps, director i creador de la ONG ProActiva Open Arms. Els alumnes varem tenir l'oportunitat de poder demanar-li algunes preguntes sobre aquest tema.
    Tot i que té 3 fills, dedica la meitat del seu temps lliure a ajudar a aquestes persones que no poden escapar dels seus països, ja que estiguin en guerra o no es senten segurs allà. N'Òscar ens va dir que malgratment ha vist persones fora vida naufragant per el riu. Tots esteim agraïts per la manera en que ens va tractar, per la seva amabalititat i sobretot, per la seva solidaritat.
    Persones com ell no hi ha massa en aquest mòn ple de guerres i conflictes, gràcies per conscienciar-mos de lo que tenim al nostre voltant, Òscar.

    Juan Marcelo De Guilhem Panta
    2n ESO

    ResponElimina
  15. Estic molt contenta d'haver conegut a n'Òscar, trob que és un exemple a seguir ja que ha decidit deixar la seva família i casa per anar a salvar vides. M'ha fet veure que tot es pot aconseguir, que amb un poc d'esforç tot es pot. Ell va decidir anar a ajudar a aquella gent innocent i hi va anar. Ara és el director d'una ONG amb la que salven vides al mar.

    Gràcies per tot Òscar



    Alba Lindo
    2n ESO

    ResponElimina
  16. Jo trop que va ser una bona experiència conèixer a n'Òscar perque ens va explicar tot el que passa. També ens va servir per saber que tenim molta sort de estar a un pais sense guerra, i de poder estar amb tota la nostra familia sense passar pena de que ens matin.
    Aleix Sansó Llull 1r Eso

    ResponElimina
  17. N'Òscar Camps trob que és un persona referencial per tot nosaltres, ja que fer el que fa, ajudar a tantes persones perque no morin ofagats i puguin ser fer feliços els camps de refugiats sense guerres i sense tanta injusticia . Per jo és molt més que una bona persona.

    Maria Flaquer Danús
    1r ESO

    ResponElimina
  18. Encara estic pensant com una persona que no era res, ha collit tots els seus estalvis i se'n ha anat a Lesbos a ajudar a tots els refugiats que estaven nadant dins la mar. El més fascinant que he trobat es que 14 socorristes haguin salvat més de 80.000 persones. Estic agraït per tot el que ha fet per ells i també per nosaltres, que ha tingut que venir des de Palma fins Artà nomès per donar-nos una explicació, que al final s'ha fet interesantíssima. Així que te agraesc de tot tot el que has fet, fas i què faras par a aquests refugiats.
    Gràcies Òscar.
    Sergi Moll Bauzà
    1r ESO

    ResponElimina
  19. Estic trista, perquè quan veig aquets nins i nines, dones i homes en aquestes condicions trob que no pot sufrir tant un ser humà, ni que algu pogués fer mal d'aquesta manera.
    Ara mateix el que jo sent es ràbia, pena i alegria per ses persones que s'han selvat.


    Alba Morillo Vicens
    1r ESO

    ResponElimina
  20. Ha estat fantàstic! Lo mes increïble es que n'Óscar va collir tots els seus doblers i va ajudar a totes aquestes persones. El que trob malament és que aquells guardacostes no ajudaven a les persones del seu pais, en canvi, n'Óscar, que no era d'alla els va ajudar. Ha estat increïble estar devora una persona com ell i esperam tornar-lo a veure.

    Joan Pascual Ginard
    1r ESO

    ResponElimina
  21. Estic alucinant! El que va passar ahir va ser una experiencia inolvidable, perque tenir una persona que t'expliqui com cada dia salva persones, que per desgracia han bomberjat les seves cases i que per aixo intenten escapar.
    Donar-li les graciés a totes les persones que ara estan selvant cents de vides. Graciés Òscar per haver comertit aquest moment amb nosaltres.

    Roser Artigues Flaquer
    1r ESO

    ResponElimina
  22. Bé, a jo me pareix molt alusinant que una persona que te una feina, una família, una casa, etc, agafi els seus doblers de la seva conta bancària, agafi un vol a Lesbos i pertesqui a agudar a gent que surt de una gerra i es estafada pagant molts de doblers per bot salvavides de mentides. Tambe trob que n' Òscar ha fet una acció de valor

    Joan Ramon Tous Riera
    1r ESO

    ResponElimina
  23. Una maravella tenir a una persona tan important que vol ajudar a la gent com n'Oscar Camps a centímetres de nosaltres i esplicarmos tot el que fan, con o fan, amb que o fan, qui som... I me va fer obrir els ulls de que nosaltres tenim la sort de no haver passat per lo que ells estan passant. Que es una cosa al·lucinant que cada dia alomillor salven unes 533 persones aproximadament i salven millons de vides, infants, adults, nins... Estic molt agraïda de com ens va tractar, la seva amabilitat amb nosaltres, que ens va contestar a totes les preguntes... I donar-li les gràcies per haver compartit aquest dia amb nosaltres.

    Núria Rosselló Escamilla
    1r d'ESO

    ResponElimina
  24. Aquest any com tots sabem els refugiats han intentat fugir de una gran gerra.
    El que trob que està molt bé ajudar a aquestes persones, a treurels de l'aigua per sarvarlis les vides.
    Aquestes pobres persones es senten molt alegres al veure que els van a ajudar.
    Aquest any el Col.legi Sant Salvador ha volgut destinar el dobles del mercadet solidari als refugiats perque es sentin bé i viure amb tranquilitat enfora de conflictes.

    Jaume Massanet Villalonga
    1r ESO

    ResponElimina
  25. L'altre dia varem tenir la sort de conèixer n'Òscar Camps, fundador de la ONG "Pro-activa Open Arms". Ell es una persona admirable per a tothom. Va agafar els seus estalvis i va dir mentre jo pugui no morirà ningun refugiat més. I juntament amb els seus companys va partir cap a Lesbos. Des de aquell moment a rebut forzes i donatius de tot el món. I ara moltes de persones es reflexen amb ell.

    Biel Souto
    1r ESO

    ResponElimina
  26. Quant el professor ens va dir que n'Òscar era a mallorca hi ens va dir que volia venir ha veurnos i ens va explicar lo que va fer per les pobres persones que se nan de anar de la seva casa per no morir i sobrevivir ma va fer molta alegria que vengues n'Òscar tambe per que amb mes de quedarse aturat com fariem molts de noltros ell va agafa tot els estalvis que tenia i va partir cap a l'Esbos ma fa fer ubrir els ulls perque cada semana es moran ufagades 400 persones a la setmana o al mes me va fer molta pena noscar ens va dir que a vegades era masa tart per salvar les persones de dins l'aigua i que quant aribavan ja era masa tart perque ja esteien mortes naufregant per l'aigua una persono com ell que intenta fer el possible que totes aquelles persones que no poden viure a casa seva que puguin viure a un lloc on els atenguin. Moltes de gracies òscar per compertir un moment de la teva vida per explicarnos com u pasen les persones de l'Esbos ets una bona persona.

    Mateu tous servera
    1r ESO

    ResponElimina
  27. Jo trob que ha estat una oportunitat única, una oportunitat que alomillor nomes es presentarà una vegada en la nostra vida.
    Crec que ens a fet reflexionar, ho almenys a mi.
    Cuan varem entrar a la sala d'actes tothom pensava que seria avorrit. Pero no, va ser fascinant, poder tenir a un home com n'Òscar Camps a tants sols uns metres de nosaltres, saber totes les vides que ha salvat aquest home, i que estigues a la nostra escola explicant-mos la seva feina i contestant totes les persones que feiem preguntes.
    Per jo a estat fantàstic poder saber tot el que gràcies a ell avui sè.
    Inès Rosselló Sanchez
    1r ESO

    ResponElimina
  28. Quant vaig veurà n'Oscar Camps vaig pensar "És un home normal i corrent, si totes les persones feguesim el mateix, que passaria? I hauria guerres mundials? Els refugiats haurien de marxa de la seva casa?" Quina sort que tenen les persones voluntàries que volen ajudar, perque el final elles tambe t'ajudaran, encara que sigui un petit detall.

    Mariona Caba Massanet
    1r ESO

    ResponElimina
  29. Air varem coneixer a un eroi de les persones n' ÒSCAR CAMPS. Quant mos va mostrar el video vaig quedar impactat pero quant vaig sentir que deia que ell salvava a les persones vaig quedar encara més impactat aquest home es gran tant gran com l'univers, lo que m'e demanat sempre a estat que perque hi ha de aver guerres aquest home a estat molt pero molt SOLIDARI que es molt important. Una vegada vaig pensar que si el món estigues ple de pau tot siria tot siria molt xulo siria molt diferent tendriem pau, armonia, amistat. Jo trob que el món esta fet un desastre pero tampoc me rendire o intentare i o intentare i o conseguire i o conseguirem.
    1r d'ESO
    JOSE MOUZO CONTRERAS

    ResponElimina
  30. Agreesc que haguéssis vengut Òscar qué ets el creador i director de la ONG ProActiva Open Arms, amb la teva ajuda, la dels socorristes i dels guardacostes han ajudat i están ajudant a salvar més vides de les que toquen, que els guardacostes váren cambiar les mangueres d'aigua per 'salchiches' per aferrarlos i poder pujar a la barca, donar-lis aliment, beure, etc. Ets un que va deixar la seva afició per ajudar als de Lesbos a que vivisin bé, qué trobàsin feina i aconseguir molts de doblers de molts de col·legis, empresses, etc. Ets una molt bona persona que ajuda i estàs ajudant a fer possible tot l'impossible. Ho fas molt bé en decidir salvar a persones i ajudar-los a qué no es morin, ¡És fascinant! Per jo ets la millor persona qué he conegut per salvar a tantes persones qué és desidraten i es moren, es cansen i no poden nedar,... Lo millor és qué quasi tot España se ha enterat i ajudat a fer possible tots els salvaments que pogueu.
    Sebastià Capó Bernad
    1r ESO

    ResponElimina
  31. Doncs hem va agradar molt coneixer a una persona que amb la seva propia voluntat va fer lo que no varen fer molts. Oscar Camps es el director i fundador de la ONG ProActiva Open Arms
    Per part hem contenta perque cada pic son més ajudant a les persones que ara mateix s'estan ofegant, i tambe amb part hem sent trista perque mentres nosaltres esteim fent escola normal i corrent, persones s'estàn escapant dels bombardetjos.
    Se que s'han pogut salvar bastanta gent pero tambe molts han mort, noltros esteim intentant ajudar amb els donatius que feim amb cada treball per els refugiats de Siria. I ara pens jo, amb aquella preciosa explicacio que ens va dir el senyor Oscar, he obert els ulls i estar més al compte de que molta gent ho pasa malament.

    Esperança Ginard Amores
    1er ESO

    ResponElimina
  32. Ahir dia 10/02 va ser un gran dia per els alumnats i professors de ESO. Va ser un onor tenir n'Òscar Camps perque el que ha fet per els nins o pares de Síria és alucinant! Nosaltres com alumnes de Eso o jo principalment me va agradar coneixer-lo i saber els seus sentimens i com va poder arribar a nes punt de pensar de anar a rescar-los.
    Quan hem van dir que els doblers de el Mercadet Solidàri anaven per els refugiats de Síria vaig trobar que va ser molt just, perque tenen dret a ser feliços.
    Quan n'Òscar ens va mostrar el video de la gent que els rescataven, aixó va ser molt dur perque veure nins de la nostra edad, més petits i pares. Aixó és molt dur, crec que desde el meu punt de vista, de aquesta experiencia haurem aprés coses i que hi ha gent que ho fa per fer feliços a les altres persones.

    Isabel Moll Moreno
    1er ESO

    ResponElimina
  33. Trob que gràcies a la reunió que varem tenir amb Òscar Camps jo i tots als meus compañs esteim commocionats per el que ambs va contar. Per pereix increïble que per culpa de uns terroristes nins i adults tinguin que escapar del seu propi país.
    Mentres aqueste gent esta intentant escapar de Síria per la guerra nosaltres estiguem amb els nostres iPads escrivint aquest comentari. Això en fa sentir trist per aquestes persones i enfadat per aquests terroristes que per culpa seva pase això.
    Antoni Hernández
    1r ESO

    ResponElimina
  34. Per jo va ser un cop de sort poder conèixer al fundador d'una petita ONG com la de ProActiva Open Arms.
    Trop que és una feina molt intensa, perque veure els pobres refugiats fugint del seu país a de fer molta pena.
    I que a la majoria els i venen un producte que és molt dolent.
    Grasies a ells poden salvar unes 533 persones diaries. La qual
    un quart són nens menors de 12 anys. Ell ens va contar que no erem la única Escola que recaudava diners per la ONG, hi havia Escoles i assosiacións de tot el Món.

    Jordi Barbon Matamales.
    1r eso

    ResponElimina
  35. Me va agradar quan vaig coneixer a n'Òscar Camps ens va explicar quan va ajudar a les persones,n'òscar li va agradar ajudar les persones.

    Maria Ferrer Riera
    1er Eso

    ResponElimina
  36. Es increïble poder conèixer a n'oscar perquè es molt bona persona dedica molt de temps lliure en ajudar a les personas que estan en perill i es fascinant tot lo que fan un grup de presones i lo que no m'agrada es que els guarda costes no fassin res. Després de molt de temps ara ajuden.

    Gabriel Revilla Miranda
    1n ESO

    ResponElimina
  37. És un plaer coneixer a n'Òscar,una gran persona,que de veritat sent i fa realitat la solidaritat,la seva capaçitat de pensar i raonar,de fer les coses bé i de sentir de cor el que fa,es un exemple a seguir,que el món tingui persones com ell,val la pena confiar amb l'humà un cop més i no donarli fi a la humanitat.
    Una experiència única,una reflexió tant per nosaltres,com per la vida mateixa.

    Joan Alzamora Febrer
    3r ESO

    ResponElimina
  38. Jo crec que es una experiència inoblidable per que no tots el dies podem conèixer a una persona tant especial com en Òscar Camps per que mentres noltros escrivim això ell està salvant vides,sa xerrada que va fer ahir me va tocar i crec que tots junts podem canviar el món i no només m'ha canviat a jo també a moltes persones de sa nostra escola o això crec.

    Jose Daniel Rodríguez Castro
    3r ESO

    ResponElimina
  39. Ha estat brutal poder xerrar amb n'Òscar Camps perquè és una persona que et demostra que posant el teu granet d'arena el món arribarà a ser millor. Per jo ell és un exemple a seguir perquè un dia va aprofitar les seves vacacions i va anar a Lesbos a ajudar a tota aquesta gent més desfavorida. Per això crec que tothom hauria de fer tot el possible per cada dia aixecar-se del llit i dir avui serà un bon dia, avui ajudaré a la gent del meu voltant i fer tot el possible perquè el món sigui millor.

    Joan Toni Artigues Flaquer
    3r ESO

    ResponElimina
  40. Després de fer el tan significatiu vídio per celebrar el dia de la pau i després d'organitzar el mercadet i haver-lo concluït amb èxit, ets sents bé. Penses amb tota la feina que hi has dedicat i que ha valgut la pena. Però després de la xerrada de n'Òscar, el que hem fet nosaltres es queda petit. Està clar que també té un gran mèrit i que aquestes organitzacions no existirien sense les donacions, però el nostre coratge queda petit devora el seu i els dels socorristes que l'acompanyen, que de cada cop són més. És un exemple per a tots nosaltres que ens demostra que si un vol, pot canviar el món.

    Montserrat Santandreu Gelabert
    3r d'ESO

    ResponElimina
  41. Conèixer a n'Òscar va ser una de les millors experiències que he experimentat en aquesta escola. El que més hem va sorprendre va ser que nomès una persona pugui estant canviant el món. Clarament, per a jo aquesta va ser la lliçó que vaig aprendrer amb la xerrada.
    Al veure les imatges hem sent com si fos el culpable de tot el desastre que està passant, també sent ràbia degut a les persones que simplement estàn allà sense fer completament res o les màfies que els obliguen a embarcar sigui com sigui i faci el temps que faci.

    Serafí Nebot Ginard
    3r ESO

    ResponElimina
  42. Em va agradar molt conèixer a n'Òscar ja que pens que es un heroi. Si tothom de totes les edats volgués/pogués ajudar un poc tot aniria millor. No dic que tothom agués de fer lo que fan ells però algo si que podrien fer.
    Va ser molt interessant escoltar les seves paraules però a la vegada varen ser dures. Va dir que avegades es troben gent flotant per el mar sense vida i això em va tocar molt.
    Tothom hauria de col·laborar. Si no fos per persones com aquestes el món encara estaria pitjor.
    Trop que les màfies, no tenen res dins el cap, ni sentiments, ni cor, ni res. Que es que per ser feliços ells, han de fer viure malament a altre gent? De veritat es que no ho entenc.
    Va ser una xerrada molt productiva i que crec que va arribar al cor a quasi tothom.
    TONI MAYOL NEBOT
    3r ESO

    ResponElimina
  43. El que va fer l'Òscar de venir, dirigir-se a nosaltres en primera persona, donar-nos les gràcies ell mateix i explicar-nos la seva experiència, em va demostrar que tot el que havíem vist al documental era la veritat i res més que la veritat. Em va sorprendre la actitud amb la que ell va contestar a la meva pregunta que va ser la següent: ¿No teniu por a que els mafiosos no venguin a per vosaltres? La seva reposat va ser un clar i convençut "No". Em va dir que si la por li hagués guanyat, no s'hauria aixecat del sofà, no hauria anat allà i mils de persones es podrien haver enfonsat i morir. Quant vaig sentir aquestes paraules la meva reacció va ser d'addmiració. Mai havia vist a nigú tan convençut. Em va parèixer increïble la determinació que ell tenia per a fer el bé. I les seves paraules van fer que em qüestionés aixecar-me del sofà i fer algúna cosa, aportar el meu gra de arena al món. Encara que només sigui ajudar a una empresona major a creuar el carrer.

    Gràcies a ell ara veig les coses des de un punt més ampli, conec un poc més el que succeeix al món cada dia i tenc ganes de aportar el meu gra de arena.

    També em vaig sentir afortunada per haver-lo pogut conèixer. No cada dia es coneix a gent com ell.

    Margalida Flaquer
    3r ESO

    ResponElimina
  44. Sa veritat es que n'Òscar no m'ha fet canviar del tot els meus sentiments cap a la solidaritat. Pens que ja hi ha bastanta gent disposta a canviar el món com ho fa ell però que no tenen el coratge de fer-ho.
    El que si que em va canviar la xerrada és en la manera de pensar de cara a aconseguir alguna cosa, que res és impossible i si vols fer una cosa has de tenir coratge i voluntat per fer-ho com ell va fer.

    Caterina Llinàs Llull
    3r d'ESO

    ResponElimina
  45. El darrer que m' imaginava després del Marcadet, era que n'Oscar Camps, fundador de la ONG ProActiveArmsvengués a la nostra escola a donar-no's les gràcies per la donació dels doblers recabtats al mercadet, i a fer-mo's una petita xerrada sobre la seva solidaritat a Lesbos.

    Es increïble com aquestes persones han de petir cada dia per salvar a moltes persones d'una mort segura. També es increïble el fet que de dir: m'aixec del sofà i me'n vaig a Lesbos. Vull salvar vides.
    Aquest petit gest, s'ha convertit en una gran ajuda per molts de siris, una ajuda que mai oblidaran.

    Sebastià Sansaloni Flores
    3r ESO

    ResponElimina
  46. Jo crec que vàrem tenir molta de sort en poder conèixer a n'Òscar. Tot el que vaig sentir, em va canviar la meva manera de pensar abans pensava que una sola persona no podia canviar el però després d'haver escoltat aquest home ara pens que una persona pot canviar el món perquè aquest home ho ha aconseguit i si tots els que estem aquí posam un poc de la nostra part podríem aconseguir un món millor.

    Toni Sureda Nicolau
    3r ESO

    ResponElimina
  47. Va ser tot un honor podem parlar amb n'Òscar Camps, perquè ens va demostrar que canviar el món és possible. Per fer-ho basta posar-hi ganes i estar convençut del que es vol fer. En molt poc temps ens va deixar clar que vol dir ser solidari i va conscienciar a tothom de la situació en la que ens trobam. Em va parèixer molt interessant la xerrada que vàrem tenir i crec que si de veritat volem construir un món millor hauríem de seguir el seu exemple.

    Marta Gili Esteva
    3r ESO

    ResponElimina
  48. Per a jo la xerrada que vàrem fer amb n'Òscar Camps va ser increïble, perquè tot el que ens va dir va ser impactant. I tenir aquest valor de veure imatges de nins i nines morts a la costa de Turquia i collir doblers per anar a l'Esbos, és una persona a seguir. El que més em va impactar de tot és que ens va dir que els guarda costes que hi havia no ajudaven a sa gent i es quedaven mirant com es morien ofegats i que després de cinc mesos es guarda costes es poguessin a salvar a la gent i que ells mateixos hagin de donar-los vaixells de goma.
    Bé en definitiva va ser una xerrada que em va agradar molt i també haver pogut ajudar.

    Manolo Pozo Flores
    3r ESO

    ResponElimina
  49. Me pareix fascinant haver conegut a n'Òscar, per a mi, és un gran exemple a seguir, ja que amb molt poc temps, ha pogut canviar una mica el món, gràcies a ell i la seva xerrada he pogut entendre el significat de la SOLIDARITAT.
    M'emociona veure tot l'esforç que fan un parell de socorristes per salvar les vides de moltes persones, però clar tampoc poden salvar a totes les persones que hi ha, ja que ells no són bastants socorristes i això la veritat em provoca tristesa perquè m'agradaria que tots arribessin a terra amb vida. El món és bastant gran, però si ens juntesim tots, fora racisme i amb igualtat per a tothom i cadascú faigues un gran esforç i poses un granet d'arena, podríem canviar el món.

    Bàrbara Llinàs Llull
    3r ESO

    ResponElimina
  50. Va ser increïble poder conèixer i xerrar amb n'Òscar i demanar-li preguntes. N'Òscar va tenir un coratge molt gran per anar-se'n amb els seu amic els socorristes a Lesbos a ajudar a totes les persones que no arribaven a Prop de la costa, això es diu Solideritat. De un grup de Socorristes ha sortit una ONG que ara tota la majoria de gent en xerra. Trop que el que va fer n'Òscar està molt bé i també el grup de socorristes que varen anar amb ell cap a Lesbos, perquè no sebrien el que es trobarien a Lesbos.A jo ma grandària anar-hi per ajudar i voure com està la situació en directa.


    Joan Rodriguez Gili
    3r ESO

    ResponElimina
  51. El darrer que m' imaginava després del Marcadet, era que n'Oscar Camps, fundador de la ONG ProActiveArmsvengués a la nostra escola a donar-no's les gràcies per la donació dels doblers recabtats al mercadet, i a fer-mo's una petita xerrada sobre la seva solidaritat a Lesbos.

    Es increïble com aquestes persones han de petir cada dia per salvar a moltes persones d'una mort segura. També es increïble el fet que de dir: m'aixec del sofà i me'n vaig a Lesbos. Vull salvar vides.
    Aquest petit gest, s'ha convertit en una gran ajuda per molts de siris, una ajuda que mai oblidaran.

    Sebastià Sansaloni Flores
    3r ESO

    ResponElimina
  52. Jo trobo que aquesta xerrada que ens ha vingut a fer ha estat única. Jo penso que n'Òscar és una persona molt solidaria, va anar a un poble de Grècia anomenat Lesbos, i allà amb un grup de persones i amb quinze mil euros. Jo trobo que aquest tipus de persones ja no es troben gaire, les persones ara són més materialistes i per això trobo que vàrem ser molt afortunats de poder fer nos una petita xerrada sobre la seva vida i la seva experiència de socorrista.

    Oualid Zaaj Meziani
    3r ESO

    ResponElimina
  53. Crec que ahir varem tenir una gran sort de que n'Òscar vengués a l'escola. Perquè la gent com ell, gent que realment es preocupa de que el món segueixi endevant desperta dins de nosaltres sentiments que a vagades, sols no surten i que són mals de descriure. Crec que aquests sentiments, poden ser la culpabilitat de veure gent com l'Òscar que s'esforça i s'arrisca tant, i nosaltres aquí que ajudam, si ajudam, però els doblers a vagades no ho són tot així que per molt gran que paresqui la nostra ajuda, no es res comparat amb el que fan aquests socorristes a Lesbos, perquè ells són els que realment es preocupen i els que realment ajuden i canvien el món.
    Un altre sentiment que crec que ens poden despertar es la solidaritat i les ganes de ajudar als altres, no només als refugiats, crec que podem fer un acte de solidaritat aquí, fora anar tant a enfora. Començar per els més propers de nosaltres, ajudant-los, per poc que sigui. Començar per alguna cosa.
    Aquests són al menys els sentiments que a mi em va despertar ahir l'Òscar.

    Francina Esteva Alzamora
    3r ESO

    ResponElimina
  54. Jo crec que es una experiència inoblidable per que no tots el dies podem conèixer a una persona tant especial com en Òscar Camps per que mentres noltros escrivim això ell està salvant vides,sa xerrada que va fer ahir me va tocar i crec que tots junts podem canviar el món i no només m'ha canviat a jo també a moltes persones de sa nostra escola o això crec.

    Jose Daniel Rodríguez Castro
    3r ESO

    ResponElimina
  55. Ha estat un gran honor poder conèixer a una persona tan solidària com n'Òscar. Jo crec que ens va donar una lliçó de solidaritat molt important. El que ell i els seus amics estan fent per ajudar a aquesta gent és increïble. Jo crec que és un orgull per a tots nosaltres haver ajudat aquesta associació recaptant doblers en el Mercadet Solidari perquè puguin comprar el que necessitin per seguir ajudant a la gent de Síria.

    Pere Joan Infante Carrió
    3r ESO

    ResponElimina
  56. Un plaer poder conéixer a un guanyador, a un exemplar, a un ajudant del món, com és n'Óscar Camps. D'ençà la xerrada que ens va fer ahir, sense dubte el meu punt de vista cap al món ha canviat totalment. Ara, puc veure com són les coses en realitat i des de un altre angle. Ara, em fa molta més il·lusió poder ajudar als altres. Ara, sé com és l'experiència d'aquells que ho han viscut. Sense dubte, serà un altre ídol per a mi. Òscar Camps, no oblideu el seu nom, perquè sé cert que el tornarem a sentir.

    Bàrbara Mascaró Massanet
    3r ESO

    ResponElimina
  57. Trob que ahir va esser una de les millors xerrades que ens han fet. És increïble poder conèixer a n'Òscar, una de les persones que han ajudat a canviar el món. Persones que un dia s'aixequen del sofà per emprendre un viatge a una illa llunyana per ajudar a la gent que ho necessita.
    Va esser un honor que ens expliqués la situació que es viu a Lesbos i, així conèixer de primeríssima mà la desesperació que es viu en aquell tram d'escasos 10km que separa als refugiats d'una nova vida.
    La solidaritat i bondat que tenen n'Òscar i els altres voluntaris que ajuden als refugiats, que al cap i a la fi, com va dir ell, són gent com nosaltres, amb els seus diners, els seus iPhone's de darrera generació... Però que han tengut la mala fortuna de viure a un país on hi ha guerra.

    Per a nosaltres també va esser un honor donar els 2000€ guanyats al nostre tradicional mercadet solidari a "Proactiva Open Arms", associació crear per ells mateixos per ajudar a aquestes persones.
    Tot un plaer!

    Sebastià Gomila Gili
    3r ESO

    ResponElimina
  58. Sincerament la visita de n'Òscar em va emocionar bastant, ja que feia temps que el volia conèixer en persona. Em va fer reflexionar bastant i veure més clar el món del que abans el veia, i és que agafar 15.000 € i decidir anar a ajudar els més desafortunats, és una de les decisions que pocs hi pensen.

    Si ells han pogut començar a canviar el món, entre tots també podem!

    Amal Zaaj Meziani
    3r ESO

    ResponElimina


  59. Em va semblar molt bé que al nostre centre pogués venir una persona que a hores d'ara està intentant canviar el món, una persona SOLIDÀRIA que no es va pensar dues vegades aixecar-se del sofà i anar a ajudar a totes les persones (nins, nines, homes, dones, infants...) que volen fugir de les bombes, la guerra, la injustícia del seu poble i juntament amb altres coses que fan que no puguin viure amb PAU i JUSTÍCIA.
    Ell, n'Òscar ens va explicar el que vivia allà, a Lesbos, era una experiència dura, on havien de fer-ho tot ràpidament perquè hi havia persones que no sabien nedar, o a part que ara l'aigua és tan freda que no poden aguantar gaire, només uns quants minuts. Va explicar també que no només era dur veure tanta gent venguen amb barques de goma o de fusta i que s'enfonsaven fàcilment, sinó que el més fort era veure persones com nosaltres, amb mòbils, família, doblers... Es mor dins l'aigua o fins i tot a les mans d'aquests socorristes, n'Òscar i el seu grup de socorristes o persones que fa poc s'han conscienciat i han volgut ajudar donant un granet d'arena.
    A veure si entre tots arribam a canviar el món i deixam a part la violència i tot allò que no ens permet viure la vida amb tranquil·litat, pau, amor i no violència, una vida JUSTA per a tothom!

    Caterina Genovard Ginard
    3rESO

    ResponElimina
  60. Increïble el que es pot arribar a fer quan una persona es proposa alguna cosa, en aquest cas un gran acte de solidaritat. Crec que aquets homes tenen un gran mèrit per tot el que fan fora esperar res a canvi, per transmetre a tot el reste del món que ser un materialista no ens durà a cap lloc, que pensar fora posar-ho a la practica no ens duu a cap lloc, que els governs són molt poderosos però que nosaltres, un a un, o som més i si possam el nostre granet d'arena podem canviar el món.
    He de dir que escoltar a n'Óscar Camps, director de Proactiva Open Arms, va ser una gran llicó i oportunitat per tots i cada un de nosaltres. Una persona que ens va saber transmetre l'impotència que es pot arribar a sentir dins un rescat, el sentiment agredolç. En definitiva, em sent afortunada d'haver pogut conèixer a una persona com és n'Óscar.

    Maria Navarro Peset
    3r ESO

    ResponElimina
  61. Moltes ganes de canviar el món.
    Crec que tots ens podem sentir afortunats per haver conegut el gran heroi enomanat Òscar, crec que tots nosaltres els hi podem donar les gràcies per haver-nos ensenyat el significat de la paraula solidaritat d'haver tingut la força i la gran idea, d'anar a Lesbos a salvar vides, i fer feliç a les persones,juntament amb el seu equip.
    És increïble la feina que fan dia a dia per salvar la gent més desafortunada.
    Moltes gràcies a tots vosaltres per ser així com sou.
    Núria París Casellas.
    3r ESO.

    ResponElimina
  62. Jo trobo que aquesta xerrada que ens ha vingut a fer ha estat única. Jo penso que n'Òscar és una persona molt solidaria, va anar a un poble de Grècia anomenat Lesbos, i allà amb un grup de persones i amb quinze mil euros. Jo trobo que aquest tipus de persones ja no es troben gaire, les persones ara són més materialistes i per això trobo que vàrem ser molt afortunats de poder fer nos una petita xerrada sobre la seva vida i la seva experiència de socorrista.

    Oualid Zaaj Meziani
    3r ESO

    ResponElimina
  63. Jo trobo que aquesta xerrada que ens ha vingut a fer ha estat única. Jo penso que n'Òscar és una persona molt solidaria, va anar a un poble de Grècia anomenat Lesbos, i allà amb un grup de persones i amb quinze mil euros. Jo trobo que aquest tipus de persones ja no es troben gaire, les persones ara són més materialistes i per això trobo que vàrem ser molt afortunats de poder fer nos una petita xerrada sobre la seva vida i la seva experiència de socorrista.

    Oualid Zaaj Meziani
    3r ESO

    ResponElimina
  64. Se'm posen els pèls de punta tan sols mirar la imatge. És una injustícia que els que en teoria haurien de ser el mirall per a la gent, el que actualment anomenam govern, no en fai res per aturar aquesta desgràcia. Sense conèixer totes les persones que passen per això, m’ompl de tristesa saber que ho estan passant tan malament i molts de nosaltres no en feim res. És hora de reaccionar, de fer alguna cosa!

    Maria Gili Ginard
    4t ESO

    ResponElimina
  65. Crec que va ser una gran oportunitat que pogués venir n'Oscar, perquè no tothom pot tenir al seu devant una persona que amb els seus estalvis juntament amb altre gent va decidir anar a ajudar a aquesta gent que pateix tant i ara quasi sempre és allà ajudant-los i fent el possible perquè surtin d'aquesta guerra.
    Va ser fascinant com ens va poder explicar tot el que viu i sent dia a dia. Estic contenta de saber que amb aquest esforç que hem fet podrem aportar un petit gra d'arena a aquest gran esforç que fa aquesta ONG ProActiva Open Arms, per a que aquesta gent pugui tenir una vida més tranquil·la, amb la solidaritat i l'esforç de totes aquestes persones que col.laboren per a que això sigui possible.

    Kelly Morey, 2n ESO

    ResponElimina
  66. Tot el que està passant em crea ira. Milers de persones moren cada dia i els qui suposadament ens representen no fan res per evitar-ho. Que reaccionin abans un grup de persones sense cap tipus de relació amb el que està passant abans que els que ens representen em pareix vergonyos. Pens que si tots hi posam un granet d'arena arribarem a fer que no hi hagi tants de morts o a solucionar el problema.

    Laura Gili Ginard
    4t ESO

    ResponElimina
  67. Aquesta foto em fa molta ràbia perquè trob que és molt trist veure aquests infants que han hagut d'abandonar el seu país amb els seus pares, i veure com els han de rescatar de la mar per no morir ofegats, encara que hi ha molts de nins que no aconsegueixen arribar amb vida a terra. Gràcies a aquesta ONG, moltes persones aconsegueixen salvar la seva vida.

    Joan Cerrato Aguiló
    4t ESO

    ResponElimina
  68. En va agradar molt que n'Òscar de la ONG ProActiva Open Arms vagues al nostre centre escolar a donar-nos les gràcies per aver recaudat tants de doblers per agudar-los a rescatar mes persones. En grandària tenir 18 anys per poder anar allà a ajudar i ser solidari. No en grada veurà tanta gent abandonat les seves cases per cupa de les guerres. No trob normal que un viatge de 10km valgui tants de diners i a demés els i donin una barqué de goma que es pot inundar molt facilment i jaquetes salva vides que són falsos. No se com hi pot aver tanta gent dolenta que no vol ajudar a la altre gent però hi ha gent com l'Òscar que es solidari.

    ResponElimina
  69. L'oportunitat de poder tenir a una gran persona com n'Òscar Camps al nostre centre és una gran oportunitat i una experiència única. Aquest classe de ben segur que serà la millor del curs 2015-2016. Pareix impossible que una persona decideixi agafar un avió en les seves vacances i anar a Lesbos a ajudar als refugiats a creuar i a salvar vides. En conclució ens va ensenyar una mica mes sobre ser solidari. Crec que aquesta ONG (Pro-Actica Open Arms) arribarà alluny i ens està fent reflexionar sobre la realitat i que hem de ser solidaris amb els que ara estan passant per una situació difícil o necessiten ajuda. TOTS hem estats refugiats.

    "Sempre es poden fer les coses. Que no et diguin que no ho pots fer". Òscar Camps


    Tonina Carrió Sansaloni
    2n ESO

    ResponElimina
  70. Una imatge es pot canviar la vista de veure el que està pesant a Lesbos. Això és el que ens passa a jo , quan vaig veure una imatge d'un nin que va morir per culpa d'una guerra i per traficants de persones que només volen guanyar dobles. M'apareix patètic que uns socorristes hagin de deixar tot el que tenen i anar a salvar vides, quan és estat no fa res.
    Esther García Baúza

    ResponElimina
  71. Crec que la situació és molt dura, pensar que nosaltres també som al Mediterrani i anam al mar per pasar-ho bé i uns quants quilòmetres més avall està succeint tot això. A mi la imatge em fa vergonya, pensar per les tonteries que ens queixam i veure que hi ha gent que se'ls priva dels drets més bàsics...

    Joan Carrió Cassellas 4art.ESO

    ResponElimina
  72. Esta molt bé saber que hi ha persones que si tenen un cor, i quan veuen lo que sufreixen aquestes persones no l'ignoren, si nos que posen mans a l'obra i fan alguna cosa per salvar aquestes persones enganyades per mafies, que li cobren doblers per despres deixar-los tot sols a l'aigua gelada, deixar-los morir de fred, deixar-los ofegar, és terrible imaginar-se això, casi impossible que persones fassin això, peró pasa més de lo que noltros pensam. Era un plaer conèixer a una persona que s'ha dedicat salvar la vida de auqestes persones que nomes cercen pau. Gràcis per visitar-nos, Òscar.

    Valentina Licini Boaretto
    1r ESO

    ResponElimina
  73. Estic molt agraït d'haver pogut conèixer n'Òscar Camps fundador de Pro Activa Opens Arms. Jo trob que n'Òscar va tenir molt de coratge per collir els seus diners aorrats i partir amb uns quans amics a ajudar els Siris, els alumnes d'ESO et donam les gràcies per venir a fer-nos aquesta explicació i obrir-nos els ulls amb el que passa a altres paísos amb aquestes dificultats.

    Bernat Matemales Díez
    1r ESO

    ResponElimina
  74. Tots som humans i ningú mereix viure entre aquest terrible sofriment. Petits infants estan patint la pèrdua dels seus pares, i a la inversa. La situació fa mal al cor, i els que ens governen tarden massa en cercar solucions per finalment no trobar-ne cap. Persones com Òscar Camps són els herois que tot país necessita. Donar-li els més sincers agraïments a ell i a tot al seu equip.

    Tant de bo tot fos un malson, tan de bo res fos veritat.

    Pau Sanxo Morey
    4t ESO

    ResponElimina
  75. Aquesta imatge és molt dura i em desperta tristesa. És molt fort el que està passant a Europa. Pareix increïble que morin tantes persones ofegades, sobretot nens i nenes, i el que més vergonya em causa és que fins ara ningú havia fet res per ajudar-los a sobreviure, ni tan sols el nostre propi govern. Aquests socorristes de Badalona han hagut de deixar tot el que feien per anar a salvar vides a Lesbos, per això trob que tenen molta força de voluntat i ganes de canviar aquesta situació que tanta tristesa ens causa.

    Pens que tothom hauria de tenir tantes ganes i força de voluntat com ells i posar el granet d'arena que falta per aconseguir acabar amb aquest desastre.


    Antònia Massanet Piris
    4t ESO

    ResponElimina
  76. Va ser al·lusinant quan n'Òscar Camps ens va contar el que avia fet per aquelles pobres persones que avian de escapar de aquell terrible lloc.On la gent normal i corrent com nosaltres avien de collir unes barcas que just flotaven per huir de aquell païs.
    Trop que n'Òscar va fer una cosa estraudinaria amb aquella gent, hi ahuria de ager més persones com ell.

    Gerard Lliteres Gonzalez.
    1r ESO

    ResponElimina
  77. Quan n'Òscar caps ens va contar el que avia fet per aquelles persones va ser al·lucinat, quan vaig sentir que avia donat els seus estalvis junt amb els de 3 persones més per poder salvar la vida de tantes persones que han de huir del seu païs per la guerra em va fastinàr.
    Trop que hauria de aver mes persones com n'Òscar per salvar tantes vides com ell.

    Gerard Lliteres Gonzàlez
    1r ESO

    ResponElimina


  78. Em fa vergonya veure aquestes imatges en ple segle 21. Veure famílies que fa poc estaven com nosaltres i per cupa de la guerra se'n han anat del seu país. Esper que això s'acabi ràpid, i que tots puguem tenir les mateixes condicions de vida.
    Agredesc a n'Òscar per fer-nos aquesta visita tan inesperada.
    Jo trob que has de tenir molt de coratge per anar-te'n amb
    15.000 euros a ajudar gent sense suport de ningú.
    Jo trob que si tots junts col·laboram, el món aniria molt millor.

    Pau Aragón Nicolau
    4t ESO

    ResponElimina
  79. Me fa sentir impotència, molta gent hem posat el nostra granet d'arena, però hi ha gent que li és igual la vida dels altres i aprofita tot això per fer doblers. Per molt que ajudem, aquesta gent seguirà fent el que fa ara, i amb això no hi podem fer res; però també estic agraït a que gent es vegi capaç d'anar allà i ajudi al màxim de persones possible, perquè molts de noltros no ens veim capaços de fer-ho. Per jo, són uns herois.

    Joan Navarro Caldentey
    4t ESO

    ResponElimina
  80. Em va agradar molt compartir aqueixes emocións amb n'Òscar Camps. Crec que jo també hauria anat amb 15.000€ a ajudar a aquestes persones.
    Em va agradar poder recaudar tants de doblers, perquè ells poguessin comprar més coses per aquelles persones: chancletes, roba, menjar, etc. Em va agradar molt la visita de n'Òscar al nostre centre perquè quan sigui més gran, vull anar a ajudar a les persones que intenten tenir una vida millor, però hi ha gent que no les hi vol dónar una segona oportunitat.

    Inés Trigo Donoso
    2n ESO

    ResponElimina
  81. La primera sensació que hem provoca és de ràbia ja que amb tots els invents tecnològics i amb tots els avanços que tenim a Europa no siguem capaç de enviar uns quants socorristes a ajudar a la pobre gent procedent de Síria i que siguin uns quants socorristes voluntaris de diferents llocs del món que vagin ajudar a n'aquell lloc.

    Sebastià Matamalas Sureda
    4t ESO

    ResponElimina
  82. Una imatge que descriu mils de coses, i que et fa pensar amb elles, una imatge que et mostra com és en realitat el món i no així com ens lo pinten a nostres. Nosaltres que estem a una part del mar Mediterrani i estem tan bé, i els que estan a l'altra punta del mar, no tenen res i s'han de jugar la vida per tenir-ne un altre millor. I nosaltres que tenim de tot i encara ens queixam i de menam més. Per què no feim una pausa i reflexionam amb totes aquelles persones que cada dia et juguen la vida per arribar a Europa?

    Llucia Ginard Ginard
    4t ESO

    ResponElimina
  83. Em fa sentir ràbia, impotència i injustícia veure que aquestes persones que no tenen culpa de res ho han de passar malament, i sobretot els nins, que són els que pitjor ho passen. I a damunt hi ha gent que els intenta estafar només per guanyar doblers, em pareix vergonyós. Esper que Europa siguem solidaris i ajudem a aquestes persones, perquè igual que ho fa l'associació Open Arms, ho podríem fer nosaltres.

    Marina Serra Ferragut
    3r d'ESO

    ResponElimina
  84. Per jo va ser un plaer coneixer a n'Oscar Camps que és un gran persona, ja que va tenir el Coratge d'anar a L'esbós amb 15.000 euros Ajudar al mes necessitats i sabent que ell te una família a la qual ha de mantenir.
    A jo em pareix vergoños veure aquestes imatges i sabent que ha gent que s'aprofita de les pobres families que per la guerra han de follir del su país.
    Esperem que aixo s'acabi rapid.

    Miquel Angel Ruedas
    4t ESO

    ResponElimina
  85. Pens que tots em de posar el nostre gra de arena, per molt petita que sigui l'ajuda que aportem, si tots aportam un poc, podrem arribar ajudar molt a n'aquestes persones.
    Crec que ens em de posar a la pell d'aquestes persones i pensar que si fos al inversa i fóssim nosaltres i la nostra família que estigues en perill, estaríem molt agraïts de la ajuda.

    Maria Morey
    4 ESO

    ResponElimina
  86. Vergonya, és l'únic que sent al veure aquestes imatges. Com és possible que en ple segle 21 passin aquests burrades? La veritat, és impensable. Per què no podem viure a un món on hi hagi pau, on la gent no pensi tant en ells mateixos i ho comenci fer més pels altres? Què guanyen fent això? Destruir, matar vides i famílies. Recordem, ple segle 21. Així com hem evolucionat amb moltíssimes coses, crec que això és més important que qualsevol d'elles, quan hi ha perill de mort per "una" persona, és més important que res en el món. Hauríem de començar a valorar als éssers, i no tant a les matèries, perquè una persona, val més que res en el món

    Alma De Cruz Sancho
    4t ESO

    ResponElimina
  87. En aquest món ens trobem a gent que té de tot per regalar, però, tot i així, no donen ni un sol cèntim a les persones que ho necessiten. Aquestes persones no ho tenen tot, però per a ells, tenir-ho tot és tenir a la seva família.
    La majoria de la gent encara no troba la importància a les coses que realment la tenen. Això et fa tenir ràbia cap a aquestes persones per no voler fer res per canviar el món on vivim.
    Oscar Camps ho està fent, està ajudant a les persones que venen amb barques o nedant d'un país a un altre per refugiar-se de les guerres o atemptats que hi ha al seu.
    Per a jo, aquest simple acte ja és admirable.

    Laura Pozo Flores
    4t ESO

    ResponElimina
  88. Aquesta imatge és molt dura i em transmet molta pena. Jo trob què ningú es mareix això. És molt fort el que està passant a Europa. No hem puc creure que morin tantes persones ofegades per no saber nadar, esper que això s'acabi ràpid, i que totes les persones poguem disfrutar de la vida.

    Agradesc a n'Òscar per el que està fent, em va agradar molt poder xerrar amb ell, veure el fundador de Pro Opens Arm en persona. M'agraderia que hi hagués més persones com n'Òscar per salvar tantes vides com ell fa.

    Miquel Ferrer Riera
    4t ESO

    ResponElimina
  89. Crec que Óscar Campos, director de "Proactiva Open Arms " , és una de les persones que es mereix tot i més. És un orgull poder dir que els dobles del Mercat Solidari han anat destinats cap a aquesta associació. A part de tot aquest tema , la imatge que ens van mostrar a classe, em transmet moltíssima tristesa i sobretot ràbia , veure gent que no té res i nosaltres que tenim demanem mes.

    Maria Del Mar Seguí
    4t ESO

    ResponElimina