dimarts, 24 de maig del 2016

IMATGES POÈTIQUES

Bon dia,

M'agradaria que escrivíssiu què intenta explicar, o potser denunciar, aquesta imatge.

Escriviu un comentari dins aquesta entrada, connectau-vos com anònims, i pensau a deixar el vostre nom i el vostre llinatge. Ah! i el curs.

¿Que quantes línies ha de tenir el text? Les justes i necessàries perquè puguis explicar el que veus.


53 comentaris:

  1. Aquesta imatge crec que intenta denunciar les poques sortides i oportunitats que tene els joves d'avui en dia per trobar feina o alguna altra sortida per formar-se professionalment i com a persones.

    Montserrat Santandreu Gelabert
    3r d'ESO

    ResponElimina
  2. Es un nin que l'any passat es va graduar i del que va estudiar ell no hi havia feina i s'ha hagut de conformar en fer de jardiner perque avui en dia hi ha molta poca feina i t'has de conformar amb el que t'ofereixen

    Joan Toni Artigues
    3r ESO

    ResponElimina
  3. En la meva opinió, l'imatje que podem observar és una portada de la molt famosa revista "The new yorker". Crec que s'intenta representar com va el món de l'estudi avui en dia. Es veuen dues camisetes taronges, una amb l'any 2016 impregnat i l'altre amb el 2015. El que pot resultar interessant és que el noi que porta la camiseta del 2015 està baixant amb un rampins els capelles de graduació. Crec que volen simbolitzar que la gent que es gradua no te perque sempre aconseguir una feina molt bona o que l'hi agradi. Ben cert podria ser que al noi li agrades la seva feina. Però crec que no és el cas.

    Margalida Flaquer
    3r ESO

    ResponElimina
  4. Aquesta foto ens mostra un moment després de la graduació, és a dir en acabat la universitat, veim com la camiseta de l'home que lleva els barrets dels arbres posa que va acabar la universitat el 2015, i més lluny veim un que du una camiseta que posa que és de la classe del 2016. Comparant amb aquests dos homes podem veure que encara que ens graduem no aconseguirem fent la feina que volem, segons la imatge diu que per molta feina que facem acabarem fent el que no volem. No estic d'acord amb aquesta imatge perquè si volem, podem fer feina del que vulguem, encara que hàgim d'esperar bastants d'anys.

    Maria Gili Ginard
    4t ESO

    ResponElimina
  5. Acaben de fer una graduació i l'únic que importa als graduats són ells mateixos, quan mos donen una bona notícia només pensam amb lo bo, que és lògic, però no saben que també no tot es positiu, per molt que tenguis una carrera així com està el món alomillor tendràs la millor fiena o la pitjor, com l'home que està recollint els capells de l'arbre que també s'havia tret el graduat però va tenir una feina però no gràcies als seus estudis.

    Estrella Serrano Dolç, 4t d'ESO

    ResponElimina
  6. Denunciaria aquesta imatge per el fet de que no es normal, o just que els joves de avuí en día a la seva graduació, la interpretin aixi com o fan ara, graduarse siginifcia celebrar alguna cosa que has aconseguit pero no de la manera que o fan. Alomillor tambe el que haurien de fer es que la merda que tiren ells, xerrant malament, la tiren ells, es a dir si o pots tirar o pots replegar, perque no te un perque una persona el dia seguent haver de anar a agafar el que tu has tirat.

    Mar Seguí Ferrer
    4t ESO

    ResponElimina
  7. Crec que aquesta fotografia intenta criticar el sistema educatiu d'avui en dia. Pens que el que intenta expressar és que mentre hi ha joves gaudint d'una bona vida d'estudiant, també hi ha altres joves que necessiten treballar per poder dur doblers a ca seva o per altres qüestions i no poden estudiar. Tant els que estudien, tant els que treballen, tots tenen el seu mèrit i el seu sacrifici, ningú és més persona per estudiar, ni menys per treballar.

    Marina Serra Ferragut
    4t d'ESO

    ResponElimina
  8. El que veig jo a n'aquesta foto és que el que acaba de sortir de la universitat i que pot optar a moltes coses, no troba res de feina.

    Pau Aragón

    4t ESO

    ResponElimina
  9. En aquesta imatge es pot observar que hi ha hagut una graduació en una universitat. Ho han deixat tot destrossat i altra gent ho ha de fer tot net.

    Això intenta denunciar que hem d'intentar no embrutar o destrossar les coses que després un altra ha de fer net, no només a les graduacions, es refereix a tots els aspectes.

    Joan Navarro
    4t ESO

    ResponElimina
  10. En aquesta fotografia podem veure uns homes que es troben a una universitat,que envers de recollir les fulles que cauen al terra, estan recollint capells de graduació.

    Joan Cerrato Aguiló
    4t ESO

    ResponElimina
  11. En aquesta imatge veig com uns alumnes s'acaben de graduar i hi ha un netejador que tira els capells d'ells. Interpret aquesta imatge com que després de la graduació ja no tendrem un futur bo, per exemple, a l'hora de cercar feina no en tendrem. A darrera hi ha dos homes, i uns dels dos té una camiseta que posa el mateix que la del netejador però amb una any més, interpret que això vol dir que avui en dia per molt que estudiem després possiblement no acabarem amb una bona feina.

    Laura Gili Ginard
    4t ESO

    ResponElimina
  12. Crec que aquesta imatge intenta criticar el sistema educatiu que hi ha avui en dia.
    La critica desde el meu punt de vista es que no tothom pot accedir a escoles a les quals volen entrar o també un altre punt de vista pot significar que després de l'universitat no tendrem un futur prosper.

    Sebastià Matamalas Sureda
    4t ESO

    ResponElimina
  13. A n'aquesta imatge veig a un home que fa feina i recull les gorres dels alumnes de la universitat. Un altre home pinta i s'altre de darrere els a mira, que va acompanyat de un nin què te la mateixa camiseta amb la mà què el que recull les gorres.

    Miquel Ferrer Riera
    4t ESO

    ResponElimina
  14. Pareix a ser que avui en dia el destí dels estudiants, el futur que ells veuen, és negre. Es passen 4 anys, com a mínim, dins la universitat estudiant allò que a ells els hi agrada, allò que més els atreu. Surten preparats per anar a cercar feina, per així poder encaminar el seu futur, però tot allò que esperen és fals. No existeix. L'única feina que troben és, si més no, arreplegar les fulles dels jardins.

    Pau Sanxo Morey
    4t ESO

    ResponElimina
  15. Amb aquesta imatge podem veure i imaginar que no només hi ha persones privilegiades com els universitaris que es poden permetre el fet de pagar una carrera. També hi ha gent que s'ha de guanyar la vida. Per exemple, en aquesta imatge, ens ensenyen que mentre els universitaris fan la seva festa de final de carrera després hi ha altre gent que ha de netejar tot allò que ells embruten. Aquestes persones també han de ser valorades i també hem de reconèixer que la seva feina té un mèrit, igual que la feina de qualsevol que es treu la carrera universitària. Hem d'aprendre a mirar la vida d'una altra manera i saber valorar i respectar a cada persona.

    Antònia Massanet Piris
    4t ESO

    ResponElimina
  16. A la imatge es veu al fons uns alumnes que s'acaben de graduar,una du amb les mans una camiseta taronja que posa 2016 ,a davant es veuen dos homes que fan net, la camiseta que du el que lleva els capells de l'arbre posa 2015,pens que es un alumne de l'any passat,crec que el que intenta denunciar es que esta ple de persones amb molta preparació academica però al final acaben fent la mateixa feina que un que no ha estudiat.

    Joan Carrió Cassellas 4ESO

    ResponElimina
  17. Jo crec que aquesta imatge reflecteix les poques sortides que té una persona després d'haver acabat una carrera.

    A n'aquests moments milers de joves es graduen i en el seu currículum s'hi podrà trobar el títol que tant els hi ha costat aconseguir. I, com es pot intuir per aquesta imatge, moltes vegades un títol no serà valorat si no tens experiència de feina. Però, com adquirim experiència sense oportunitat de feina?

    Ens diven que hem de seguir estudiant per ser millors en el futur, però cada vegada es ho posen més difícil.

    M. Magdalena Nicolau Sureda
    4t ESO

    ResponElimina
  18. A aquesta foto és pot veure que els alumnes s'acaben de graduar i els ex alumnes que fan net la universitat.
    És això el que m'hos espera? Aquesta foto es una de les que més m'agraden perquè demostra la realitat d'aquest món. El ex alumne d'aquesta universitat reculleix el futur dels graduats, perquè per molt que estudiem no hi ha feina, crec que ho hauriem d'arreglar i poder tenir un millor futur.

    Sandra Mestre
    4t ESO

    ResponElimina
  19. Jo a n'aquesta imatge veig a moltes persones que estan en una graduació per donar-li es graduat escolar, al fons de la imatge es veuen persones contentes, però el primer que veim és una persona que esta trista perquè no li han donat el graduat i ja es dóna per vençut.
    I la meva opinió sobre la imatge és que mai ens hem de donar per vençut, perquè en la vida si vols alguna cosa sempre te costara, fora esforç mai te arribara res!

    Miquel Angel Ruedas
    4t Eso

    ResponElimina
  20. La Universitat, ha celebrat la festa de graduació i els graduats han tirat les gorres de graduació i hi ha un jove, que les estan recollint. La mara d'uns dels graduats, porta amb la mà, una camiseta iguala que la que du el que les recolleix les gorres, i ell el mira. Per què supòs que ell, l'any pròxim, estarà fent la seva feina.

    Llucia Ginard
    4t ESO.

    ResponElimina
  21. Jo crec que aquesta imatge ens vol fer veure la situació que lis passa molts de joves universitaris. Com a conseqüència de la crisi econòmica que Espanya i molts països sofreixen molts universitaris han de fer feina en sectors que no són els seus o bé han d'emigrar a altres països per tal de fer feina d'allò que han estudiat.

    3r ESO
    Joan Rodríguez gili

    ResponElimina
  22. La meva opinió, o el que veig jo, és que: S'ha acabat la festa de graduació de l'any 2016. Els alumnes han tirat el birret amb l'alegria d'haver acabat la carrera universitària, il.lusionats per l'entrada a una bona feina per la que han estudiat.
    Hem sembla que el jove basurer al 2015 també va celebrar la mateixa festa, però la feina que ha pogut trobar és molt diferent del que esperava.

    Caterina Genovard Ginard
    3r ESO

    ResponElimina
  23. Jo el que crec que passa en aquesta imatge és que l'home que recull els capells de graduació l'any anterior es va graduar (amb tot l'esforç que això implica) i ha acabat fent feina de recollidor de residus.

    Pere Joan Infante Carrió
    3r ESO

    ResponElimina
  24. El que puc veure,es que els universitàris es graduen,i es creuen que els obrirà pas cap a una feina. Però el que no veuen es que hi ha una gran saturació de tituls universitaris,per tant hi ha més gent que ja té la feina que ell mateix pot tenir. Per tant,no trobarà molts de càrrecs del que ell a estudiat.

    Joan Alzamora Febrer
    3r ESO

    ResponElimina
  25. Crec que aquesta imatge ens vol transmetre diferents posicions, una d'elles i la més important és la valoració dels coneixements, com podem veure si us fixeu amb les dues camises taronges, les que et donen quan et treus el graduat universitari, una d'elles posa 2016 i l'altre 2015. Des del meu punt de vista aquest fet ens vol donar a conèixer la situació socioeconòmica en què estem, ja que una persona amb uns bons estudis avui dia es troba amb la mateixa situació de treball que una fora estudis.

    Maria Navarro Peset
    3r ESO

    ResponElimina
  26. Jo penso que el significat d'aquesta foto vol dir que en què et treguis el graduat universitari no hi ha feina, per això el jove que esta recollint els capells ja s'havia graduat i no ha pogut trobar una feina millor.

    Oualid Zaaj Meziani
    3r ESO

    ResponElimina
  27. Literalment jo crec que la fotografia representa la situació econòmica d'avui en dia, és a dir, com podem observar, el que està granant la seva camiseta és de la graduació de l'any 2015, en canvi hi ha un home prop del seu costat que s'ha acabat de graduar però ell duu una camiseta de l'any 2016. Tot això significa que no hi ha feina, i en què t'hagis graduat de la Universitat segurament no tindràs lloc de treball.

    Amal Zaaj Meziani
    3r ESO

    ResponElimina
  28. Jo crec que aquesta foto m'hos esta diguent ara mateix quines sortides gene el estudis per que el home que esta granant te una camiseta de 2015 i el jove de darrera se acaba de graduar,crec que hauríem de denunciar les poques sortides tenim despres de estudiar.

    Jose Daniel Rodríguez Castro
    3r ESO

    ResponElimina
  29. Jo crec que aquesta foto m'hos esta diguent ara mateix quines sortides gene el estudis per que el home que esta granant te una camiseta de 2015 i el jove de darrera se acaba de graduar,crec que hauríem de denunciar les poques sortides tenim despres de estudiar.

    Jose Daniel Rodríguez Castro
    3r ESO

    ResponElimina
  30. El que vol manifestar aquest dibuix és que maldament haguis estudiat una carrera i haguis fet mil màsters no significa que tinguis feina, o la feina per la qual has estudiat a la primera. En el dibuix podem veure com l'home que lleva els capells de l'arbre duu la camiseta de l'any anterior, això vol dir que va estudiar per una carrera però com que no hi ha feina del que volia s'ha agut de conformar amb aquesta. Representa un reflex de la societat actual que demostra que no hi ha feina i tampoc es creen nous llocs de i a causa d'això molts dels nostres estudiant, que estan molt qualificats però amb falta de pràctica, haiguin de sortir cap a altres països per poder fer feina del que els agrada.


    Sebastià Gomila Gili
    3ESO

    ResponElimina
  31. Jo crec que aquesta imatge inteneta representar que el que fa net l'abre no ha estudiat com els altres,i que no tothom té la sort d'estudiar o no aprofiten la oportunidat d'estudiar.
    Aleix Sansó Llull
    1r ESO

    ResponElimina
  32. Jo crec que aquesta foto vol dir que per molt que te graduis es dificil trobar feina. Perque ara mateix hi ha molt poca feina a Espanya.

    Joan Pascual
    1r ESO

    ResponElimina
  33. Jo crec que la fotografia es injusta per el netejedor. Mentre els graduats disfruten veura aquesta persona fent net es mot injust.
    Principalment trop que hp fagin net ells.

    Alba Morillo Vicens
    1r ESO

    ResponElimina
  34. En aquesta imatge veig gent jove que se gradua i tiren els seus capells i despres veig un sol home que els a replega quan hi auria de aver mes gent que li auria de ajudar a replegar.
    Jose Mouzo 1rESO

    ResponElimina
  35. Veig un home està intentant llevar barrets de un arbre i a darrera hi ha alumnats que han acabat se carrera i se han acabat de graduar. I aprofiten per tirar el barret cap amunt, i que ell es un jardiner. També ell fa feina i els alumnats veuen que ell lleva barrets dels arbres.
    Sebastià Capó
    1r ESO

    ResponElimina
  36. Jo crec que representa que no tothom pot tenir el que vol perquè a la fotografia veiem dos graduats un de 2015 i un de 2016. El del 2015 fa feien de jardiner per la universitat i crec que la fotografia ens vol indicar que no thotom te la feina que vol.
    JORDI BARBON
    1rESO

    ResponElimina
  37. Doncs crec que aquesta fotografia es refereix a que uns al·lots que han acabat la carrera d'universat han tirat els capells i tot d'una els estan recollint ja que no hi ha feina. Pots tenir una bona carrera pero com que no hi ha feina ni doblers estan fent feina de lo que hi ha i no de lo que han estudiat.

    Gerard Lliteres Gonzalez
    1r ESO

    ResponElimina
  38. Jo crec que aquesta foto mostra la situació que hi ha avui en dia, significa que per molt que faiguis la universitat o te aiguis graduat. En aquesta foto mostra un home recollint barrets i es va graduar el 2015, es molt difícil de trobar feina i tambe que hi ha gent que ni en troben.

    Esperança Ginard
    1er ESO

    ResponElimina
  39. El que jo veig a la foto es que l'home que arreplega els berrets de la graduació de 2016, a la graduació de 2015 ell va celebrar la maeixa festa amb la mateixa il·lusió, pero ara nomes ha trobat la feina de basurer i ell avia estudiat una altra feina.

    Roser Artigues Flaquer
    1r ESO

    ResponElimina
  40. Crec que aquesta imatge ens transmet que l'home que espolsa l'arbre, l'any pasat també es va graduar perque du la camiseta taronja del 2015, i esperava trobar una altre feina. No la de recollir residus.

    Ines Rosselló

    1r d'ESO

    ResponElimina
  41. Jo veig un home que està llevant barrets del abre

    Artur Aragon Nicolau

    1r ESO

    ResponElimina
  42. A n'aquest foto podem veure un home llevant es capell de graduació del arbre. I veïem a l'home que esta llevant el capell se va graduar l'any 2015 i just darrera una dona amb un graduat amb la camisetes de l'any 2016. Això vol dir que are mateix no trobes feina fàcilment igualmentque que et graduis

    Joan Ramon
    1rESO

    ResponElimina
  43. Crec que vol dir que hi ha persones que tenen la oportunitat de estudia i altres persones no estudien hasta el col·legi i no pode tenir un bon treball enllà imatge veiem que un home esta limpiand un arbre bon els universitaris tiren els barrets.
    Yasmine Untuña
    1r ESO

    ResponElimina
  44. Jo crec que aquesta fotografia representa el que pasa avui en dia al mon. Aquest home que reculleix capells va ser un universitari i va suspendre. I ara fa feina de recullidir de capells.
    Sergi Moll Bauzà
    1r ESO

    ResponElimina
  45. Jo pens que aquesta imatge vol redinvicar la situació econòmica avui en dia que encara que avui en dia estudis molts de pics t'has que conforma en la feina q trobes.
    Maria Flaquer Danús
    1r ESO

    ResponElimina
  46. Crec que la fotografia, té a veure que els alumnes han aprovat el curs i el que recull els barrets quan estudiava no va aprovar i ara fa aquesta feina.


    Jaume Massanet
    1er ESO

    ResponElimina
  47. Es un home devallada els barrets del universitaris. Que les an llençat per la felicitat de graduar-se. Ple de energia i entusiasme.
    Antoni Hernández Pascual 1 ESO

    ResponElimina
  48. El que veig en aquesta fotografia es un home que arreplega uns barrets de graduació amb el seu uniforma. I derrera el home hi ha uns joves que se acaban de graduar i un du la camiseta de l'uninforma de l'altre. El que veig es que la majoria de gent no estudia per treballa i treballen de el que troben i una minoria estudia per tenir un bon treball.

    Mariona Caba
    1r ESO

    ResponElimina
  49. Jo pens que aquesta imatge ens vol transmetre, hi ha dos homes que estan fent net. Aixo diu que encara que estudis a s'universitat, no sempre tendras bona feina. I que d'un any a s'altre, cada vegada menys gent fa feina.

    Isabel Moll
    1r ESO

    ResponElimina
  50. Crec que l'imatge mos vol donar entendre que algunes coses com una que es que si vos fixau el que fa feina du una camíseta de 2015 i els altres que s'han graduat del 2016. Que hi ha gent que amb la edat que tengui no estigui a la escola i estigui fent feina. Si vos fixau hi ha un major que fa la seva feina i un adolescent que en ves de estudiar esta treballant.

    Núria Rosselló 1r D'ESO

    ResponElimina
  51. El que m'expressa aquesta imatge es que quan puguis estudiar estudia i aprofita el temps que sino acabaràs fent net aquí on estudiaves.

    Bernat Matemales Díez
    1r Eso

    ResponElimina
  52. Jo crec que aquest jardiner no te tot lo que li agradaria per el seu treball per això està recollind els capells dels estudiantes graduats amb una granera.

    Gabriel Revilla Miranda
    1rESO

    ResponElimina
  53. Com podem veure aquesta imatge ens mostra que la persona que fa net al carrer té la camiseta de la graduació de l'any passat i, al fons podem veure una dona que duu la camiseta d'aquest any, aquesta imatge crec que ens vol demostar que no hem de jutjar a les persones per la seva feina perque una persona que ha fet una carrera no vol dir que sigui millor ni pitjor que l'altra.

    MARIA MOREY
    4 ESO

    ResponElimina