dijous, 28 de novembre del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA AMB HITLER, d'Emma Craigie

¿T'has llegit el llibre? ¿Recomanaries la lectura d'aquest llibre a futurs lectors? ¿Per què?  2 punts
Corregeix el text i pensa a posar el nom i ELS llinatges, i el curs. (No publicaré cap comentari sense aquestes dades)


38 comentaris:

  1. Sí, i sí. M'he llegit el llibre i... no és que m'hagi agradat gaire perquè la història és un poc massa monòtona, massa repetitiva. No és que no vulgui recomanar la lectura d'aquest llibre, però com que a mi no mha acabat d'agradar, no el recomanaria. Però, no se si a l'altra gent que el llegesqui li agradara o no, tothom te les seves opinions i a una altra persona supos que li podria agradar molt més que a jo. Pert tant contradient la meva anterior opinió, sí, recomanaria aquest llibre, pel simple fet de que en el fons, la història arriba a ser bastant interessant,encara que la camuflin amb la narració des del punt de vista de la protagonista.

    Miquel Alzina Maria

    ResponElimina
  2. Sí, he llegit el llibre, i la veritat és que ho recomanaria a persones majors de 12 anys, ja que relata uns fets bastant durs sobre la guerra. És una lectura que expressa els sentiments de persones que lluitaven a la guerra, l'esforç que posaven per aconseguir derrotar als altres i que sempre intentaven disfrutar del que podien amb uns recursos mínims dels darrers dies que, probablement, els hi quedaven de vida. Però el final no és sempre com t'ho imagines, sinó que sempre hi pot haver circumstàncies que ho impedeixin. He passat molt de gust de llegir-ho i ha estat un llibre molt entretingut. Ho recoman!

    Bel Gomila Ginard

    4t ESO

    ResponElimina
  3. Sí, m'he llegit el llibre. Recomanaria aquest llibre per dues causes: Una perquè ens explica en primera persona com es viu en temps d'una guerra (tenint amb compte que els seus pares sempre li diuen que tot va molt bé, però ella se n'adona que no és del tot així) i la segona cosa es com vivien les persones en aquell temps i, sobretot, com vivien les persones properes a Hitler.
    M'ha agradat bastant i ho recomanaria!

    Miquel Àngel Paredes
    4t d'E.S.O.

    ResponElimina
  4. Efectivament, he llegit el llibre. Pastís de Xocolata amb Hitler, és un llibre on ens explica la dura història de viure en una guerra, i tot i així intenten viure com si cada dia fos l'últim.


    Vaig començar a llegir el llibre amb molt d'entusiasme però, a mesura que anava passant pàgina tot em semblava igual, molt monòton. Cada dia era una rutina més que havien de superar... No va ser fins a les darreres pàgines que no faig haver de fer cap esforç per prestar atenció al que llegia. Trob que el final és massa gran comparat amb la resta del llibre. Jo, no recomanaria la lectura perquè el contingut és molt fluix i massa igual. Tot i així, he après coses noves sobre la dura vida a la guerra.

    Caterina Serra Ginard
    4t ESO

    ResponElimina
  5. Sí, he llegit el llibre. ho recomanaria sobretot als adolescents. realata uns fets durs però interesants sobre el final de la segona guerra mundial des del punt de vista d'una nina de dotze anys que ho està passant força malament degut als forts bombardetjos
    a berlín

    Colau Flaquer Danús

    3r ESO

    ResponElimina
  6. He lletgit el llibre i el recomanaria a futurs lectors, però a persones majors de 14 anys ja què és bestant complicat d'entendre. El recomanaria perquè és un llibre molt interesant sobre la guerra. L'autora utilitza uns salts de temps que m'agraden molt i també m'impreciona la seva escritura, és a dir, utilitza molta puntuació seguida. És una obra dura, et podria fer plorar. Però si no es llitges moltes persones no comprendrien la desgràcia de moltes persones.

    Varinia Picó Portugués
    4rt d'ESO

    ResponElimina
  7. Sí, he llegit el llibre. Si he de ser sincera no m'ha agradat molt aquest llibre, no m'ha donat el que jo buscava perquè no m'ha enganxat i per tant, no tenia ganes de llegir-lo. És un dels pocs llibres que he trobat avorrits, perquè només xerrava del mateix, no hi havia res interessant. El que he trobat més interesant ha estat el final, encara que no pareix molt real però desgraciadament si ho és. Si hagués de recomanar aquest llibre el recomanaria a persones majors que nosaltres ja que elles coneixen de més a prop la guerra i pot ser els interessaria més i els agradaria bastant.

    Caterina Sancho Capó
    4t ESO

    ResponElimina
  8. Sí, m'he llegit el llibre i sí, el recomanaría perquè, et parla sobre la pespectiva que tenia la Helga (la protagonista) sobre el que passava durant la guerra, totes les tardes menjaven pastís de xocolata, pero ella sabia ben cert que realment les coses no anaven bé.
    Ella es narra els seus darrers dies al costat de HItles o com l'anomenava ella oncle Adi. A mí m'ha agradat molt llegir-ho, cada pic que el llegia no podia aturar perquè volia saber el que passava a la següent pàgina, ha estat molt interessant i emocionant, llegiuvos-ho, no us arrepentireu.

    Maria Paula Ginard Amores

    4rt d'ESO

    ResponElimina
  9. Sí, m'he llegit el llibre i sí, el recomanaría perquè, et parla sobre la pespectiva que tenia la Helga Goebbels (la protagonista) sobre el que passava durant la guerra, totes les tardes menjaven pastís de xocolata, pero ella sabia ben cert que realment les coses no anaven bé.
    Ella narra els seus darrers dies al costat de Hitler o com l'anomenava ella oncle Adi. A mí m'ha agradat molt llegir-ho, cada pic que el llegia no podia aturar perquè volia saber el que passava a la següent pàgina, ha estat molt interessant i emocionant, llegiuvos-ho, no us arrepentireu.

    Maria Paula Ginard Amores

    4rt d'ESO

    ResponElimina
  10. Sí, m’he llegir el llibre. Trob que ha estat un llibre bastant interessant i fàcil d’entendre, o almenys des del meu punt de vista. Jo ho recomanaria, però no per a totes les edats, per què hi ha moments que són durs, i que et posen la pell de punta quan els llegeixes, i sobretot quan et dones conta que està basada en una història real, i que hi ha hagut gent que ha passat per allò. Jo recomanaria el llibre per a totes les persones que tinguin interès per la lectura. El llibre està narrat des del punt de vista d’una nina de dotze anys, i m’ha servit per sabre com ho tenia que estar passant ella quan un país està en guerra.

    Dairiné Marte Blanco

    3r ESO

    ResponElimina
  11. Si, he llegit el llibre. El recomanaria a tots aquells lectors que els agrada llegir literatura històrica. A part de la història de la Helga hi ha tota la part dedicada als fets que succeiren durant la Segona Guerra Mundial des del punt de vista alemany. He de dir que és una història bastant dura, sobretot el seu final, ja que na Helga no té opció de triar el seu destí. És interessant conèixer, com Hitler passava els últims dies de la seva vida, a més de la Helga i la seva família. M'ha agradat molt, ha estat un llibre que m'ha enganxat bastant.

    Toni Esteva Gelabert

    3r ESO

    ResponElimina
  12. Si, he llegit el llibre, m'ha agradat el llibre però no es dels que m'han agradat més. Jo el recomanaria però a gent major de 12 o 13 anys perque als alstres no crec que lis agradi molt i no crec que l'entenguin.

    Carme Llinàs Llull

    3r ESO

    ResponElimina
  13. Sí, he llegit el llibre, i m'ha agradat, el que passa, és que no és el tipus de llibre que m'agrada llegir. Així i tot m'ha agradat bastant, perquè està ben escrit i és versemblant, et dona la sensació que ets dins el búnquer amb la família Goebbels. També m'ha agradat perquè hem despertava molt interés i no podia aturar de llegar. El recoman a tota la gent que li agradi llegir, perquè si no li agrada crec que no passarà massa gust.

    Pere Antoni Matemales Díez

    3r ESO

    ResponElimina
  14. Sí,he llegit el llibre. El recomanaria a persones majors de 13/14 anys, ja que has de saber algo sobre la Segona Guerra Mundial i en Hitler. Pel meu just el llibre és molt bo i d'aqui uns anys el tornaria llegir.

    Borja Viejo Espinosa

    3r ESO

    ResponElimina
  15. No le lletgit un 100%. Ho racomanaria a majors de 13 anys.
    Sincerament no es un dels millors llibres, però trop que la gent sobre aquesta edad hauria d'informarse sobre el que passà a la Segona Guerra Mundial.
    Aquest llibre relata els fets d'una nina de dotze anys que esta enmig de la guerra. Això ma fet imaginarme el que estaven passant ells.

    Maribel Rosselló Escamilla.

    3r ESO

    ResponElimina
  16. Sí, he lletgit el llibre. La veritat és que no m'ha agradat molt, he trobat que tot era molt igual i m'aburria al lletgir-lo, l'única part que m'ha fet possar una mica de interes ha estat el final.

    Si hagues de recomenar aquest llibre ho feria, però per persones mejors a nosaltres, ja que sabrien més sobre aquesta època i probablament els i agradaria més.

    Yolanda Souto Bonnin
    3r ESO

    ResponElimina
  17. Si, he llegit el llibre. Trob que ha estat un llibre bastant interessant pero es un poc complicat entendrer-ho i no es molt divertit.

    El recomenaria a les persones que els intereses les coses sobre la segona guerra mundial, o sobre la familia Goebbels.

    Jordi Danus Ballester
    3r ESO

    ResponElimina
  18. La veritat és que no m'he le llegit tot. Ho recomanaria a gent major de 14 anys. A jo no m'ha agredat gaire el llibre ja que jo soc una persona que no m'agrada gens llegir, i si me llegeix el llibre és perquè m'ha d'agredar molt. La veritat és que antes de llegir aquest llibre per enterarte be de el que llegeixes és millor si invesitges un poc sobre le segona guerra mundial.

    Antònia Morey Cursach
    3r ESO

    ResponElimina
  19. Sí, he llegit el llibre, la veritat es que nomès recomanaria el llibre a la gent gran, es a dir a la gent que de més aprop o de menys lluny ha viscut la guerra. Per la gent de la nostra edat que no l'ha viscuda d'aprop està bé, encara que li falti un poc més d'emoció, està clar que estar dins un bunquer i esperar que acabi la guerra no és le més emocionant que hi ha.
    Vaig trobar que el llibre era molt sencill i molt igual, l'acció no comença fins a les darreres pàgines, i no es que sigui un final molt agradable, peró trop que tenia molt de pes demunt la sencilles del llibre.

    Catalina Herrero Bestard
    4t ESO

    ResponElimina
  20. No me he llegit el llibre, ja que mai ma agradat llegir llibres. Així que no puc dir si el recomenaria a altres persones, perquè no el me he llegit.

    Julian Mielcarek
    4t ESO

    ResponElimina
  21. Sí, he llegit el llibre. m'ha agradat molt, perquè és interessant saber el que és realment una guerra de primera ma. Ho recomanaria a persones interessades en aquest tema, ja que explica coses que ningú sap. Avegades era un poc igual en el tema dels dies en el búnquer , però la resta és molt interessant.

    Cristina Servera Cobo
    3er ESO

    ResponElimina
  22. Sí, m'he llegit el llibre.
    El recomanaría perquè, encara que le trobat una mica aburrit, el contingut historic i la història en concret de aquesta família esta força bé i el final,trob que es un poc dur, tan sols de pensar que esta basada en una història real.

    Crec que els i agradaria mes als lectors més interesats sobre aquest tema, o una mica mes majors que nosaltres.

    Isabel Népola Parra
    3r ESO

    ResponElimina
  23. Sí, he llegit el llibre. La veritat és que no ho recomanaria. Trob que és molt aborrit i a vegades te arriba a cansar. És estrany perquè tots els llibres que he llegit de català m' han parescut interesants i entretinguts però aquest no m' ha enganxat i entre que no me agrada molt llegir i encara no m' agrada el llibre la veritat és que la lectura s' em fa eterna. Esper que al pròxim trimestre ens donis un llibre millor per llegir.


    Toni Arévalo
    3r ESO

    ResponElimina
  24. Sí, he llegit el llibre i sincerament me sorprés. Abans de començar a llegir-lo em pensava que seria avorrit i per tant no m'agradaria. Però a mesura que anava llegint m'agradava de cada vegada més, havia de continuar llegint; l'he trobat molt interesant . A part crec que és important conèixer aquest tema com la Guerra, conèixer el que va passar i com es sentien les persones durant aquell temps. Per tant crec que no hi ha millor manera de conèixer i explicar aquests fets. La protagonista Helga et conta com es sent i com és tot defora i dins del búnquer, per tant coneixes la història. Per tots aquests motius recoman el llibre a qualsevol persona a partir de 12 anys, ja que en part tracta un tema dur.

    LAURA GOMILA NAVARRO

    4t d'ESO

    ResponElimina
  25. Si,he llegit el llibre. La veritat es que no m´ha agradat gaire perque sempre o eren a n´el bunquer o a unaltra banda,tot igual i un poc aburrit,de fet,no el vag acabar aposta perque ademes m´enbuiaba un poc i tot.

    Si hages de recomenar es llibre u feria,però a gent ja major de edat o mes perque axi sebrien mes que noltros perque colcun u haura viscut i vist.


    XISCO SANSÓ MOLINA
    4t ESO

    ResponElimina
  26. Sí, he llegit el llibre. Recomanaria aquest llibre a gent de la nostra edat o inclús més gran. A jo personalment m'agraden llibres més entretinguts o amb més emoció. A n'aquest llibre no trobam emoció fins al final. No ha estat un d'aquests llibres que no pots deixar de llegir, no m'ha enganxat. Excepte això m'ha agradat, només li ha faltat una mica més de xispa. També és interesant llegir-ho per conèixer els aspectes més durs de la guerra i enriquir-mos culturalment gràcies a fets molt destacats de la història que l'autora ens conta de manera més commovedora, per aquests motius el recomanaria.

    Paula Rocha Gomila 4t d' ESO

    ResponElimina
  27. SÍ, m'he llegit el llibre i el recomanaria a la gent que li agrada llegir i major que nosaltres perquè trob que es un poc dur. M' ha servit per sabre com se sentia la gent en mig d'una guerra.

    Allan Valencia Saltos
    3r ESO

    ResponElimina
  28. Sí! M' he lletgit el llibre i m'ha encantat. La trama es maravellosa i el recomenaria a gent d'apartir dels tretze anys.

    Maria Mir

    ResponElimina
  29. Si,he llegit el llibre.Recomanaria aquest llibre a qualsevol persona major de 13 anys que vulgui aprendre coses de Hitler i dels nazis.A mi m'ha agradat pel fet de que explica coses molt interesants com la vida dels Goebbels.Lo que tenia dolent el llibre és que hi havia moments que passaven molt poc a poc com per exemple els dies al búnquer.

    Lluís Alguacil Oliver 3r d' ESO

    ResponElimina
  30. Sí, me llegit llibre un 99 %. El recomanaria als nins interessats a llibres de guerres i a la gent que li agradi llegit llibres i conèixer aspectes i detalls de una vida sota terra. El recomanaria perquè enganxa bastant i amí me ha agradat bastant.

    Mercè Llaneras Bru 3r d'ESO

    ResponElimina
  31. Sí, he llegit el llibre. Jo recomanaria aquest llibre per a nines i nins de la nostra edat o una mica més grans. A mi, m'ha agradat aquest llibre, encara que no sigui el tipus de llibres que llegiria pel peu compte. El més important del llibre és el final, ja que té molt de pes. Aquest llibre l'he trobat interessant, ja que està bé saber com es vivia en les guerres i les coses que es pot arribar a fer.

    Maria Barceló Gili
    4t d'ESO

    ResponElimina
  32. Si,he llegit el llibre fins la meitat,no le acabat. No m'ha agredat gaire ,perque es molt llarg i no me agraden el llibres llargs. Només recomenaria el llibre a persones que els agradi llegir molt i que no s'abureixin llegint.


    Maties Capó Bernad 4t ESO

    ResponElimina
  33. Si, he llegit el llibre i m'ha agradat bastant, tot i que trob que hi ha una part del llibre a la qual li falta una mica d'acció, que no arriba fins a les últimes pàgines. Recomanaria el llibre a tothom interessat en la lectura, ja que és un llibre que narra fets reals i sempre es interessant conèixer la història.

    Miquel Gomis Sureda
    4rt ESO

    ResponElimina
  34. Sí, he llegit el llibre i sincerament no m'ha agradat gens. Al principi quan ens vares donar el llibre vaig pensar que seria un llibre interessant però per la meva part no ha estat així. Està bé saber de què va aquest llibre, perquè és interessant conèixer detalls de la Segona Guerra Mundial. Però personalment no el recomanaria a gent com noltros, alomillor a persones de més edat sí. A jo m'agrada més fer un altre tipus de lectura que sigui més animada.

    Maria del Mar Tous Riera
    4t d'ESO

    ResponElimina
  35. Jo m'he llegit el llibre i m'ha agradat, peró no ès dels meus llibres preferits. Al principi no t'atrapa gens i, tot i que ès molt interessant, el mès interessant ès al final. Encara aixì, m'ha agradat molt i ho recomano a tothom que li agradi la novel.la histórica.
    IRENE VICENS MARTÌN
    4t ESO

    ResponElimina
  36. Sí, he llegit aquest llibre i he de dir que, des del meu punt de vista, és un llibre sense "xispa", una mica avorrit i moltes vegades liós, que en cap moment m'ha produït aquelles ganes de voler girar de pàgina per descobrir com continuava la història. Així que si tingués que recomanar-lo probablement no ho faria, o sí, però a persones una mica més grans que nosaltres.
    Però no tot del llibre m'ha disgustat. Gràcies a haver-lo llegit sé una mica més com pensaven els alemanys, la seva actuació davant les guerres,... i lo difícil que va haver de ser viure en aquells temps.

    Núria Infante Nebot
    4t d'ESO

    ResponElimina
  37. Sí, he llegit el llibre. Recomanaria el llibre a les persones majors de 12/13 anys, ja que aquest llibre ens parla de la Segona Guerra Mundial. El llibre m'ha agradat bastant ja que els llibres d'història i de fets que han passat, com per exmple una guerra, mai són xerecs. L'únic inconvenient que li podria possar es que, m'ha costat una mica enganxar-me, tant per els bots que pega el llibre, tant que es un llibre que costa enganxar-te, així i tot m'ha agradat.

    Joan Massanet Terrassa
    4t d'ESO

    ResponElimina
  38. Sí, he llegit el llibre. Sobre aquest, opín que no és uns dels llibres més bons que he llegit. També que el tema central i principal -que és la guerra- és un tema molt encertat per escriure un llibre, ja que així la gent que no va viure en aquell temps pot saber com era i com es vivia. Però trob que és un llibre molt monòton, que només parla del mateix, no té aquella "xispa" que tal vegada hauria de tenir per ser més bo. Diria que l'únic que "enganxa" és el final, i que la resta, tracta del mateix. Per aquests motius no recomanaria aquest llibre.


    Esther R. Gili

    4t ESO

    ResponElimina