dilluns, 24 d’abril del 2017

DENMARK


En aquesta entrada del Bloc les viatgeres artanenques haureu de fer feina durant tota l'estada a Dinamarca.

Com a mínim un pic per setmana haureu de fer un comentari al Bloc explicant alguna aventura, anècdota, història, sentiment, estat... que pugueu compartir amb la resta de companys.

Vigilau l'ortografia, l'adequació (registre), cohesió i coherència del vostre text.

Salut i bon viatge!

42 comentaris:

  1. Només fa quatre dies des de que varem arribar a Dinamarca i la veritat és que pareix que fa més temps; no perque se m'estigui fent llarg o aburrit, sinó perque en molt poc temps em sent molt ben acollida amb la meva família. Des del primer dia han estat molt amables i simpàtics amb jo i em fan sentir com a casa.

    Des del meu punt de vista, una de les diferències més grans entre Mallorca i Dinamarca és el clima. Per ara crec que ha plogut cada dia i gaire bé hem passat els 10°C encara que les cases són molt calentes i es pot anar amb màniga curta.

    Una altra de les diferències és l'horari de les menjades: pel dematí fan un berenar i després anam a l'escola on a les 11:15 feim el que ells diuen dinar però seria com el nostre berenar en el temps de pati. Després ja no mengen res fins les 19 que és l'hora de sopar, però per la meva sort la meva família d'intercanvi si que berena una mica.

    Per ara no puc contar molta cosa més però encara queda un mes per gaudir d'aquesta experiència que sé cert que mai oblidaré.

    Alba Lindo

    ResponElimina
  2. Fa uns dies a ca la meva companya danesa varem jugar a un joc en anglès que consistia en triar entre veritat o repte. Era el torn de Kamille, la meva companya, i va triar repte. També hi havia na Paula Del Campo i la seva companya danesa, i entre les tres varem haver de preparar una beguda amb la mescla de tres ingredients que havíem de triar, i na Kamille, posteriorment, se l'hauria de beure. Varem mesclar llet, maionesa de xili i confitura de taronja! Ho va provar, però perque li havíem tapat els ulls amb un mocador. Crec que no ens deixarà ser les seves cuineres mai!

    Andrea Romo
    3r d'ESO

    ResponElimina
  3. Fa 6 dies que som aquí, a Dinamarca. Estic molt bé aquí però la veritat és que a vegades enyor Mallorca perquè com estar a ca nostra no hi ha res.
    Aquest mes el passaré a ca un nin. La seva família son molt simpàtics i em tracten molt bé, com si estàs a ca meva.

    Aquests dies han estat per adaptar-nos. Adaptar-nos al temps, ja que fa més fred que a Mallorca; als horaris de menjades, ja que aquí dinen a les 11 i sopen a les 19h; a anar per tot en bicicleta, ja que a Artà anam per tot caminant però aquí van per tot en bicicleta i més coses que anirem descobrint durant aquest mes.

    L'escola també es molt diferent a la nostra, és més moderna, més gran, canvien l'horari cada setmana, cada dia dinen aquí ja que dinen a les 11... però sense cap dubte, m'agrada més la nostra!

    El poble que vivim, Hørsholm, és molt guapo i està distribuït per barriades on les cases de cada barri son iguals.

    Mos ho passam molt bé i disfrutarem aquest mes al màxim!

    Marina Martí

    ResponElimina
  4. Avui ja fa més o menys una setmana que som a Hørsholm, Dinamarca. Quan vàrem arribar a l'aeroport hi havia tots els companys danesos que ens esperaven per anar cap a la ciutat on viurem dutant tot un mes. El primer que vam fer en arribar va ser anar a ca na Karina, la professora i menjar un poc de galletes i altres coses. Llavors jo i na Paula vàrem anar a l'església perquè els nostres companys van fer la confirmació pel passat disapte. Quan vaig arribar a casa la família hem va rebre molt bé, son tots molt simpàtics el que pasa es que la germana petita no hem xerra gaire ja que és una mica tímida.

    Ha estat una setmana d'adaptació ja que aquí tenen costums bastant diferents a nosaltres, per exemple, aquí per dinar no fan una gran menjada sinó que fan com un berenar a l'escola i llavors no tornen a menjar fins a les 18.30 o 19.00 que és quan sopen. Si comparam l'escola d'aquí amb la nostra d'Artà, hi ha moltes diferències ja que aquí l'horari canvia cada setmana, les classe son molt diferents, duren 30 min però tenen el mateix 3 o 4 vegades seguides fent que facin la mateixa assignatura durant 1.30-2 hores. L'edifici de l'escola és molt més gran i modern que el nostre.

    Aquí feim moltes coses i ens ho pasam molt bé, però a jo m'és inevitable enyorar una mica Mallorca ja que aquí fa molt de fred comparat amb Mallorca. Esper que tot vagi molt bé i que en tornar pogués contar moltes anècdotes.

    Fins aviat,

    Paula Nicolau
    3r ESO

    ResponElimina
  5. Ja fa una setmana que som per aquí. Sa veritat és que a l'hora de partir no estava de lo mes segur. Si, hem feia moltes ganes, pero alhora por. No sabia com hem rebria la família. M'ha passat bastant ràpida aquesta primera setmana, ja que m'he adaptat bastant ràpid. Dinamarca és un lloc bastant diferent de Mallorca. Tenen costums molt diferents, temps molt diferent i menjar molt diferents.

    Sa primera gran diferencia la vaig notar just arribar. Varem arribar damunt les 13:30h i en lloc de dinar d'un plat calent, com aquí, només varem menjar un entrepà. Mes tard, damunt les 19h ja me varen cridar per anar a sopar. Tenen diferents horaris de menjades. Dinen a les 11:15h i sopen a les 19h. Pero sa veritat es que m'he acostumat bastant ràpid. Tot i així, a s'habitació on dorm, hi tenc un paquet de quelitas guardat.

    Una altra gran diferencia és que van per tot en bicicleta. Cada dematí per anar a s'escola hi anam amb bici, per tornar cap a sa casa també. Si volem anar a n'és centre comercial, també. Sa veritat es que cansa un poc, pero mirant sa part positiva, així fèiem esport cada dia.

    Per acabar, només dir que des de es primer dia, sa família fa tot lo possible perque me senti part d'ella. Sa veritat és que m'hi sent molt bé, i sa família és molt amable i simpàtica. Esper que durant ses altres setmanes que queden siguin iguals, bé amb un poc mes de calor, no estaria malament.

    Tonina
    3r ESO

    ResponElimina
  6. Hola a tothom!! Avui ja fa una setmana que hem arribat a Dinamarca i estic molt contenta, aquesta setmana ha estat d'adaptacio. Encara hem sent estranya aquí, però supòs que es normal. Cada dia hem sent mes còmoda i estic mes contenta ja que els primers dies no hem trobava del tot a gust. Hem sentia tota sola i que estava a casa d'uns desconeguts però dia a dia això va canviant i m'ho pas molt be.
    Enyor Mallorca però aquesta experiència es única i l'he de aprofitar.

    Hi ha moltes diferències entre la nostra comunitat i la seva, l'horari de menjades per exemple. Ells berenen com nosaltres, dinen a les 11 però només mengen un entrepà i sopen a les 19h i clar, jo seguesc tenguent gana, i com que a mi, personalment, el menjar no m'agrada gaire no menj i ja he baixat de pes.
    Be, com ja he dit abans, disfrutare de les setmanes que ens queden i aprendre molt d'anglès!

    Aina Nicolau
    3r ESO

    ResponElimina
  7. Bones!
    Avui ja fa un mes que som a Dinamarca i m'agrada molt aquest lloc! És totalment diferent a Mallorca i crec que és això el que ho fa tan especial. L'arquitectura és molt diferent per que aquí és molt moderna i a Mallorca és més antiga i pareix que té més historia. Tot i això siguin molt modernes, són molt acollidores al igual que la família, la qual m'han tractat molt bé durant aquesta primera setmana i des del primer dia m'han acollit com a una més de la família.
    Referent al temps, FA MOLT DE FRED. Estava acostumada al bon temps de Mallorca i ha estat arribar aqui i congelar-me. Però el més important, el menjar. Jo feia comptes aprimar-me però crec que engreixaré!
    Això es tot, esper les pròximes setmanes vagin igual de bé i que els profes es relaxin amb els deures!!!

    Maria Pilar Del Valle
    3r ESO

    ResponElimina
  8. Avui ja fa quasi una setmana que som aquí, i aquest poc temps que fa que hi som crec que ens ha servit un poc per adaptar-nos a les seves costums, ja que són molt diferents a les nostres. Com per exemple que ells fan les menjades diferents, perquè dinen a les 11 només d'un entrepà i en canvi nosaltres menjam molt més i més tard. També a l'hora de sopar és difarent perquè ells sopen sobre les 18.30-19.00.
    Aquests primers dies han estat molt freds, fins i tot fent calabruix, però ara pereix començar a fer un poc de més bon temps, poguent disfrutar més del sol.
    Però sempre pensant amb Mallorca, ja que el bon temps d'allà és molt agradable i per jo insuperable, però també m'alegr de poder estar disfrutant d'aquesta gran experiència, ja que ens tracten molt be i passam molts moments molt agradables tots junts i amb les famílies, així i tot ja enyor aquesta petita illa.

    Paula del Campo

    ResponElimina
  9. Ja fa 2 setmanes que som aquí, han passat aviat, només en queden 3 més. Ja estic molt més adaptada, ja sé com és la rutina aquí però la veritat és que és bastant diferent.
    Me pensava que els dies serien diferents, després d'escola ja solem anar a cases i fins l'endemà no sortim. Quolque dia hem anat a visitar algun poble o hem surtit però gairebé la majoria dels dies hem quedat a casa. Els capvespres, però, no es fa tan llargs ja que aquí sopam damunt les 19h i ja pràcticament podem dir que el dia ha acabat.

    M'agrada estar aquí, ja m'he acostumat. Al principi era una sensació rara, no me creia que hagués d'estar 1 mes i 1 setmana aquí ja que em pareixia moltíssim. Però els dies i les setmanes van passant i ja duim 15 dies aquí. M'ho estic passant molt bé, coneixem gent nova a l'escola, visitam llocs nous...

    Esper que segueixi anant tot així de be!!

    Records des de Hørsholm!!!

    Marina Martí

    ResponElimina
  10. Hola!
    La darrera vegada hem vaig equivocar... no feia un mes que erem a Dinamarca, feia una setmana! Ara ja fa 15 dies i tot segueix igual de bé. Encara que esteim un poc cansades... pareix que aqui mai descansen!! Ens hem donat compte de que a Mallorca anam molt més relaxats i que ho deixam tot per el darrer moment, aquí són molt organitzats i més serios. Dit això, s'ha de dir que estic molt bé aqui. La família és molt simpàtica i s'esforçen molt en afegir-me en totes les activitats. A més aquest dissabte va ser la confirmació de na Katarina, la nina amb la que estic, i ens ho varem passar genial. La veritat es que les festes aqui són bastant diferents a les de Mallorca però tampoc va estar tant malament.

    Esper que aquesta setmana ens vagi molt bé i que aquest fred s'en vagi un poc!

    Maria Pilar Del Valle Sirer
    3r ESO

    ResponElimina
  11. Segona setmana acabada. Ara que ja estic més adaptada al temps i als hàbits d'aquí, la setmana m'ha passat més ràpid. Em sento molt bé aquí amb la família i a l'escola, però el temps em deprimeix una mica ja que la majoria dels dies son grisos i no veim molt el sol. I veure fotos de la gent a Mallorca que va a la platja me fa enveja i me venen les ganes de tornar.

    El dilluns passat vàrem anar un parell a Copenhaguen, allà hem va pegar la febre i mareigs, i el dimarts no vaig anar a l'escola. Ara ja hem sento molt millor i amb ganes de visitar més llocs.

    Aquest cap de setmana passat he estat amb na Marina i la seva família ja que els meus eren a Noruega a la confirmació dels cosins, hem rigut molt i ens ho hem passat molt bé, esper que alguna cosa així es repetesqui.

    Salutacions,

    Paula Nicolau
    3r ESO

    ResponElimina
  12. Ja duim aquí dues setmanes. I ja aquesta segona setmana m'ha passat més ràpida perquè ja començ a estar més adaptada al temps i als horaris. Aquí em sent molt bé i molt agust, perquè la família i ella em tracten com si fos un membre més, i això fa que els moments que pas amb ells siguin de lo més divertit, encara que a vegades també pens amb Mallorca i ho enyor tot un poc, ja que veig imatges seves de la platja, del bon temps... i em fa ganes tornar, però després pens que aquesta experiència que estic visquent aquí, és una experiència que segurament no tornaré a viure mai i l'he de disfrutar.
    Encara que a vegades estigui un poc trista, m'ho estic passant de lo millor i se que aquesta serà una de les experiències més agradables i que més recordaré durant tot el llarg de la meva vida.

    Paula del Campo
    3r ESO

    ResponElimina
  13. Ja hem passat la segona setmana. Aquesta setmana m'ha passat molt ràpid. Bé, menys el cap de setmana que m'ha passat mes lent. Crec que m'ha passat lent perque la majoria del temps l'he passat a dins la casa, ja que ella i la seva família han dedicat tot aquest cap de setmana a preparar per la seva confirmació que és dissabte dia 13.

    Ahir va ser un dia que no hem vaig sentir molt bé, ja que m'hagues agradat poder-lo passar a Mallorca amb la meva família, especialment amb mumare i les meves padrines ja que ahir era el seu dia.

    Així i tot estic molt contenta de ser aquí on som. Pens que això serà una experiència inolvidable i que de ben segur que cada vegada que recordaré aquest viatge hem tornarà a venir un somriure a la cara. Hem sent molt bé aquí i esper que continui així, com fins ara. Tot i així, ja enyor els dinars de ca sa padrina i el bon temps de Mallorca.

    Fins aviaaat!
    Tonina
    3r ESO

    ResponElimina
  14. Hola a tothom! Ja hem superat la primera setmana i això es nota. Ja estic mes a gust i em vaig acostumant a la rutina que ells duen. La veritat es que enyor Mallorca ja que per allà ara fa calor i anau a la platja i nosaltres passam fred cada dia. També enyor anar a l'escola i veure tots els companys, anar cada dia a menjar a ca sa padrina, i el que mes enyor es el pa amb oli. El menjar cada dia m'agrada mes i esper menjar un poc mes que la setmana passada, ja que no vaig menjar massa i hem vaig amagrir.

    La setmana passada vaig visitar Copenhagen i la veritat es que es preciós i hem vaig enamorar. També varem anar a veure un castell i varem veure d'enfora Suècia, que esper anar-hi algun dia.

    En conclusió, de cada vegada estic millor aquí però això no lleva que hem mori de ganes de tornar i poder anar dissabte a la verbena de Son Carrio. Una abraçada!

    Aina Nicolau Palou
    3r ESO

    ResponElimina
  15. Demà ja farà dues setmanes que esteim aquí. M'està passant molt ràpid i la veritat es que em fa llàstima perque no hem donaré conta i ja ens trobarem en la darrera setmana.

    Fins ara ha anat tot molt bé, i ara també, només que ahir hem vaig començar a constipar i clar, el malestar està present. Tot i així seguesc gaudint de l'experiència; ahir vaig anar amb la meva família de Dinamarca i uns familiars seus a celebrar un aniversari a un dels millors restaurants de Copenhagen. La qual cosa em sorprèn una mica perque jo no estic molt acostumada a anar a llocs de luxe.
    Després, com que encara ens sobrava temps, vàrem anar a passejar per la ciutat on visistàrem diferents llocs turístics. El que més hem va sorprendre va ser "Christiana", un barri de Copenhaguen on es ven droga encara que sigui il·legal. Al principi quan m'ho varen dir em vaig asutar una mica perque no sabia que em trobaria però la veritat es que era un lloc bastant tranquil i molt guapo, amb molt d'art.

    També em va agradar molt el port i una església on hi havia una torre a la qual es podia pujar i des de allà poguérem veure unes vistes impresionants de tota la ciutat.

    Alba Lindo

    ResponElimina
  16. Ja duim dues setmanes aquí, i pareix que duim un mes. No és perquè m'ho estigui passant malament, tot el contrari, pens que m'ho estic passant millor del que pensava. Sobretot m'ha ajudat que no m'enyori massa de Mallorca, ja que aquí m'han acollit molt bé.
    Si haguès de dir alguna cosa que enyor seria el sol de Mallorca, el bon temps. He estat constipada uns dies, i ha estat quan mes l'he enyorat.
    He fet ja moltes activitats i he visitat diferents llocs com Copenhaguen, el Tivoli, Helsingør, Suècia...
    De moment tot molt bé, he conegut a molta gent nova i he xerrat molt d'anglès.

    Andrea Romo
    3r ESO

    ResponElimina
  17. Hola nines!

    ¿Què tal tot per Dinamarca? Supós que estireu disfrutant moltíssim de l'experiència. Avui 15/05/17 en Toni ens a dit que habíem de fer una carta per totes vosaltres, per saber un poc més de la vostra estança allà a Dinamarca.


    He llegit gairebé tots els vostres comentaris al blog de Toni. Andrea, la veritat és que el primer comentari que vas deixar és un amb el qual mes m'he rigut, ja se que tant a tu com a na Paula Del Campo no he de deixar-vos ser cuineres. Pobre Kamille per cert.

    Aina, Tonina i Mari Pili, supós que vosaltes tres ho esteis pasant entre comes malament amb el menjar, ja que des del meu punt de vista sou les més delicades amb aquest sentit. Marina, Andrea, Alba i ses dues Paules supós que també ho estau pasant una mica malament, sobre tot voltros dues, Marina i Paula Nicolau, ja que estau amb dos nins, però bé això no té perquè importar.

    Be, crec que ja xerrarem mes quant torneu, per cert se us troba molt amb falta. Que disfruteu molt totes!

    Una besada,
    Yolanda

    3r ESO

    ResponElimina
  18. Bon dia nines,

    Vos escric aquesta curta carta per explicar-vos o informar-vos de com està la situació al nostre col·legi, com estau passant la vostra estança a Dinamarca? Esper que beníssim.
    Estic segur que ja mos enyorau!

    Nosaltres aquí, no mos podem queixar, feim la mateixa rutina cada dia. La veritat...vos enyoram. Aqui a Artà darrerament fa sol, també hi ha dies que hi ha núvols, però en conclusió fa bon temps.
    La setmana passada no podíem estar dins l'aula durant les 3 primeres hores de classe, perque els alumnes de 2n d'ESO feien les proves IAQSE. Que són unes proves per veure el rendiment escolar dels alumnes i també per veure si les explicacions dels professors serveixen d'alguna cosa.

    Ara aquí al poble s'ha posat de moda una cosa que es diu "spinner". Que es un artilugi que pot girar durant minuts, suposadament diuen que ajuda a tenir més concentració, la meitat del col·legi en té un, jo m'incloc dins aquest grup.

    Esper que ho passeu molt bé durant aquest mes. I que disfruteu, ocasions i experiències com aquestes no hi ha moltes. Tot dit, ens veim d'aquí poc.

    Fins aviat,

    Juan Marcelo De Guilhem Panta
    3r ESO

    ResponElimina
  19. Hola a totes,
    Ara esteim a l'hora de català i feim aquesta carta per saber un poc més de vosaltres i per saber com vos va tot per allà. Hem llegit un parell de textos vostros i veig que xerrau bastant de les hores del menjar, de les bicicletes, el temps i que les famílies vos tracten molt bé. Dir-vos que aquí tot segueix igual, la diferència és que el temps ha canviat un poc, i ja fa un bon sol!
    Llegint els textos i juntament amb alguns vídeos i fotos que he vist pareix que vos ho estau passant molt bé. Esper que quan arribeu aquí ens conteu algunes coses de les que heu fet.

    Ja fa quatre setmanes que sou per allà i em feis una mica d'enveja ja que tot el que contau i el que veig, es veu que estau disfrutant. He vist que anau per diferents llocs a conèixer moltes coses i el cert és que és una bona experiència ja que podeu aprendre més anglès i podeu disfrutar de tot el que fareu durant aquest mes, que com heu dit és bastant difícil de repetir.

    Les nostres classes han canviat bastant, feim feina, però som més pocs i se nota la diferència. Les classes que feis per allà son parescudes a les de per aquí? Heu après algunes paraules o frases en danès?

    Esper que el temps que vos queda el disfruteu al màxim, records des de Mallorca, vos enyoram!

    Kelly Morey
    3r ESO

    ResponElimina
  20. Bon dia,
    Avui a classe de català en Toni ens ha demanat que féssim una carta per a vosaltres, però com és a primera hora estic un poc adormit... però faré l'intent.

    Sense vosaltres la classe està molt tranquil·la i també desanimada, inclús fa eco, i quan ens demanen qualsevol cosa a FQ o Biologia no sabem respondre i també hem tingut alguns exàmens bastants difícils. A mates la cosa no pinta bé, perquè s'està complicant, cada exercici fa un full, però els càlculs no són de l'altre món. I vosaltres, ¿feis molta feina? Quin tipus de feina?

    Esteim bé, els patis són com sempre, la gent de l'escola està bé, en general tothom està bé però vos anyoram! I vosaltres, ¿mos anyorau? Cada dia que passa és un dia menys que hem tenim esperar la vostra arribada.

    Fins un altre dia, atentament
    Andres García Bauza

    ResponElimina
  21. Hola nines,

    Avui a classe en Toni ens ha demanat que vos féssim una carta per a vosaltres. Per primer dir-vos que a Mallorca ja comença a fer calor, ¿I per Dinamarca? ¿Què fa fred o calor?. A la classe ens han fet seure en forma d'u i no és que m’hagi agradat massa. ¿Vos envien molts de deures? Perquè aquí ens donen més feina que abans i hem tingut un parell de exàmens bastant difícils.


    La nostra classe està un poc menys tranquil·la que antes i ara que vosaltres no hi sou nosaltres només ocupem la meitat de classe. Vos trobem a faltar i frissem de que vengueu.

    Fins aviat,
    Joan Mesquida Massanet
    3rESO

    ResponElimina
  22. Hola nines,

    Avui a català hem decidit escriure-vos cada un de nosaltres una petita carta per xerrar un poc amb vosaltres i també demanar unes quantes preguntes.

    Avui fa un mes que sou a Dinamarca,el temps sense vosaltres a classe ha passat molt ràpid i a vegades també molt lent, esper que estigueu disfrutant molt i en arribar a Mallorca poder contar moltes coses del que heu fet. Se vos enyora un poc, ja que ara a classe no som molts ara aquestes setmanes, però sa veritat es que mos ho pasam bé igualment. Aquí ja fa mes calor i es una llàstima que no heu pogut anar a sa verbena de Son Carrio però encara hi ha moltes mes aquest any, així que no vos preocupeu. M'agradaria saber d'alguna de vosaltres què es una confirmació ja que no tenc ni idea de que fan allà, bé, m'ho puc imaginar d'alguna manera però si m'ho podeu explicar estaria molt agraïda.

    He vist que algunes de vosaltres heu anat ja a molt de llocs, com ha anat per Copenhagen i que heu fet allà? I ja heu provat es menjar típic de Dinamarca? És que crec que tota sa nostra classe té tantes preguntes sobre aquesta experiència que no podríem ni escriure-les totes.

    Esper que disfruteu aquest temps que vos queda per gaudir d'aquesta experiència, ja mos veurem!!

    Aleyna Esgin
    3r ESO

    ResponElimina
  23. Bon dia nines,

    Vos escric aquesta carta per saber com vos va. Va tot bé amb els companys de la classe? Durant aquestes quatre setmanes les classes han estat molt diferents perquè hem estat molt pocs i durant una setmana no hem fet classe a la nostra aula, perquè els de segon han tengut uns exàmens de totes les assignatures i els hem deixat la classe perquè si no estaven molt estrets.

    Una altra pregunta que vos vull fer és si el menjar és igual que el de Mallorca, perquè he sentit a dir a alguna de vosaltres que durant aquest mes no han menjat quasi res. Una de les coses que també m'agradaria que m'expliquesiu és a veure si heu anat a molts de llocs que no havíeu sentit xerrar d'ells.

    Bé, per acabar vos volia dir que veig que vos muntau unes bones festes per allà i que per Mallorca se vos enyora bastant, perquè faltau el grup de nines. Esper que vos ho passeu bé durant aquestes setmanes que vos queden.

    Vos esperam a Mallorca,

    Ines Trigo Donoso
    3r ESO

    ResponElimina
  24. Bon dia nines,

    Avui, a l'hora de català, ens han proposat fer-vos una petita carta per comunicar-nos, cada un de nosaltres, amb vosaltres. Com que estau bastant enfora, així podrem estar en contacte els uns amb els altres.

    Fa més o menys 4 setmanes que vàreu partir de viatge a disfrutar d'una experiència inoblidable. A través de vosaltres i dels vostres comentaris per aquí, he pogut veure bastantes coses de tot el que heu anat fent durant aquestes setmanes i, pel que es veu, ho passau genial. Crec, de fet, que d'això es tracta aquest intercanvi, de passar-ho bé i d'aprendre moltes coses ja que és una molt bona oportunitat per experimentar i conèixer noves cultures.

    vos puc contar, des del dia que vàreu partir, la classe s'ha fet bastant petita i fins i tot se sent l'eco de les parets, de la poca gent que som. Vos puc dir que res ha canviat a aquesta classe, les bregues dels nins encara les podem veure... però sí que es veritat que vos enyoram bastant dins i fora del centre, personalment jo, i crec que també aquesta roqueta on vivim també us enyora. He pogut xerrar amb algunes de les vostres mares i la veritat és que estan molt contentes de com esteis disfrutat i així com vos estan tractant.

    Setmana a setmana he pogut anar llegint i veient el que fèieu per Dinamarca i la veritat és que una mica d'enveja feia perquè es nota que gaudiu moltíssim. Esper que quan torneu ens conteu tot el que heu pogut experimentar i ens mostreu fotos dels llocs que heu pogut visitar i trobar diferents que la nostra illa. Per cert, esper que dugeu alguns records d'allà i així ens ho pogueu mostrar.

    Bé, he d'anar acabant d'escriure, esper que tot segueixi anant igual de bé i que disfruteu molt d'aquest temps que us queda.

    Records des de Mallorca i una besada molt forta!!!!


    Alba Viera Donoso
    3r ESO

    ResponElimina
  25. Hola nines,

    Avui a classe en Toni ens ha demanat que vos féssim una carta per a vosaltres. Per primer dir-vos que a Mallorca ja comença a fer calor, ¿I per Dinamarca? ¿Què fa fred o calor?. A la classe ens han fet seure en forma d'u i no és que m’hagi agradat massa. ¿Vos envien molts de deures? Perquè aquí ens donen més feina que abans i hem tingut un parell de exàmens bastant difícils.


    La nostra classe està un poc menys tranquil·la que antes i ara que vosaltres no hi sou nosaltres només ocupem la meitat de classe. Vos trobem a faltar i frissem de que vengueu.

    Fins aviat,
    Joan Mesquida Massanet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan!

      Respecte a la teva pregunta de si fa fred o calor, la veritat es que avui ens morim de calor, en canvi fa un parell de setmanes no podíem estar a defora perque ens morirem de fred. La veritat es que el temps d'aquí és molt diferent. Hem pogut observar amb la rapidesa que la temperatura canvia. Fa unes dues setmanes després de l'escola varem decidir anar a ca na Caroline perque a defora plovia. Quan varem arribar a la casa no podia ni ficar la ma a dins la butxaca perque hem feia mal de lo freda que estava la ma. En canvi avui, hem anat a la platja i fins i tot algunes ens hem cremat.

      La veritat, ja enyor el temps de Mallorca i poder disfrutar de l'estiu.

      Ens veim d'aquí poc,
      Tonina

      Elimina
  26. Hola nines,

    Vos escrivim, perquè en Toni Colomer ens ha donat com a feina fer-vos una carta. Bé doncs, el primer que vull dir és que la classe sense vosaltres, no és igual. Abans això pareixia una classe, ara en canvi, som tant pocs que pareix que som tres ganduls que venim a passar el temps aquí. I vull dir que gràcies a vosaltres no tenim molta feina.

    Esper que l'estança a Dinamarca vagi bé. Pel que veig vos ho passau bé. És una llàstima que no hagueu pogut anar a la verbena de Son Carrió, però supòs que haureu fet activitats allà que han estat més divertides i sanes que les verbenes. I seguiu gaudint del viatge.

    També dir-vos que vos enyoram molt.

    Williams

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holaa Wiliams!! Falta molt poc perque ja tornem a ser una classe! I perque us donin un poc més de deures! Va ser una pena molt grossa no poder-hi ser per la verbena pero tranquil que ara en venen de millors! Vos enyor molt i tambe enyor renyarvos a tu i a nen Juan! Una abraçada.

      Aina Nicolau Palou

      3r ESO

      Elimina

  27. Benvolgudas amigues daneses,

    Ja fa 4 setmanes que sou allà i aquí se nota bastant perquè a classe som molt pocs:12.
    Vos voldria demanar què és més vos ha agradat fins al moment i el que menys.

    També he pogut llegir els vostres text que vàreu escriure, on deis que sopar molt prest. És normal perquè allà són diferents. Fora voltros a jo me passen les classes més lentes ja que no hi ha les típiques persones com a voltros que aixecau sa mà com a voluntàries. ¿Quedarieu un mes mès a Dinamarca?,¿Per què?

    Jo sincerament ja vos enyor perqué amb voltros tot és més divertit i ara és tot molt diferent però a l'hora un poc avorrit, vos esperam a l'escola amb les mans obertes.

    Salutacions,
    P.D: Nines, si no m'enyorau no passa res.
    Alejandro Paredes Quintanilla
    3rEso

    ResponElimina
  28. El temps m'està passant volant, ja només queden dues setmanes i la veritat és que m'estic començant a estresar. Fins ara he anat fent totes les feines encomanades i he anat adelantant tasques de la nostra escola quan he tingut temps, però ara ens estan donant a fer projectes de l'escola de Dinamarca i no ens deixen temps a classe per poder treballar en els nostres treballs, per tant hem de dedicar el temps lliure del capvespre per fer els deures. Tot i així aquest intercanvi em segueix encantant. Els paisatges, la gent, la família, el menjar... tot m'està agradant i em sent molt afortunada de haver participat en aquest projecte.

    Alba Lindo
    3r ESO

    ResponElimina
  29. He llegit els texts dels nostres companys de classe i la veritat es impossible contestar a tots però intentaré contestar alguna cosa.
    N'Aleyna ens ha demanat que expliquem que és una confirmació i la veritat l'únic que puc dir és que és com una comunió. El que pasa és que a l'església, clarament, tot era amb Danés així que desgraciadament no enteníem res i no sabem exactament el que deien. Només enteníem la part de la festa que tant pot ser dinar o sopar. Nosaltres encara ara no tenim clar si era sopar o dinar ja que menjar a les 17.00 per nosaltres a Mallorca no és sopar. Encara que tot depenia molt de l'hora que s'anava a l'església.
    Una altra pregunta que he llegit és si les classe son molt diferents. La veritat es que tot depèn del professor i l'assignatura però en general crec que si que son una mica diferents, ja que fan moltes activitats fora de l'aula. El que si que és vera que la típica classe de seure i escoltar també la fan. Així que en aquest aspecte no és que siguin molt diferents les coses.
    Una altra cosa que he llegit es que per conviure amb un nin les coses son molt diferents, sincerament tot depèn de la persona. Jo no he te gust cap problema a l'hora de conviure amb un nin perquè tant ell com tota la família son molt simpàtics i hem tracten molt bé. Però si que és vera que hi ha les seves diferències perque vulguis o no amb una persona del teu mateix sexe es solen tenir més coses en comú. Però no canviaria res, tot el que hem fet per aquí i el que ens queda m'encanta i ho repetiria 100 vegades més.
    Esper que vos hagi aclarit algunes coses encara que en persona ja vos contarem moltíssim més perquè això es una experiència que si es te l'oportunitat s'ha d'aprofitar al màxim. És una cosa que no s'olblidara mai.

    Paula Nicolau
    3r ESO

    ResponElimina
  30. Hola a tots!
    Just ens falten dos dies per tornar, no pareix vera que el temps hagi passat tan aviat!
    Tot segueix anant molt bé però ara que ja falta poquíssim per tornar, vull que arribi ja dilluns!!
    Pel que veig a les cartes, pareix que mos enyorau! Però no passeu pena que dilluns ja mos tendreu aquí, la classe no farà eco i Williams, tornareu a fer més feina ja que dius que durant aquest mes no n'heu feta tanta sense nosaltres!
    N'Inés ha demanat si el menjar es molt diferent al de Mallorca. Jo crec que si que és diferent, aquí o almenys a la casa on estic menjam molt saludable. A Mallorca també però no tant, aquí sempre ho acompanyen tot d'ensalada, verdures... Tot i això, m'agrada molt!
    Williams, tu dius que ara sou 3 ganduls que anau a passar el temps a l'escola. Jo crec que tant si hi som com si no, sou 3 ganduls que anau a perdre el temps!!!
    N'Alejandro ha demanat que diguéssim el que més ens ha agradat i el que menys. A jo el que més m'ha agradat ha estat les amistats que hem fet, perquè a part de dur-mos molt bé amb els que varen venir a Mallorca també hem conegut molta gent a l'escola que ens ha tractat molt bé! Altres coses també m'han agradat molt però destacaria les amistats.
    El que menys m'ha agradat crec que ha estat el fet d'estar a ca un nin. No és que no m'hagi agradat, sinó que alomillor si hagués estat a ca una nina haguéssim xerrat molt més ja que amb el nin només hem xerrat lo necessari.

    Ara a disfrutar d'aquests dos dies que ens queden i dilluns mos veim! Dir-vos que també se vos enyora un poc a tots ja!

    Marina Martí

    ResponElimina
  31. Des del meu punt de vista aquesta setmana, la darrera, està sent la més complicada, no perque ho estigui passant malament o perque m'estigui anyorant, sinó tot el contrari. Durant les darreres dues setmanes m'ho he estat passant molt bé i m'he fet amiga de molta de gent d'aquí i ara, de cop, em trob que m'he hagut de despedir de tots ells. I encara que sé que aquesta despedida no és un "Adéu" definitiu, ho trob un poc dur i trist. De fet, sé que no és sa darrera vegada que ens veurem perque tant la meva companyera d'intercanvi com uns altres amics estan plantejant d'anar una setmaneta a Mallorca per l'estiu i a jo també, hem feria moltes ganes tornar a Dinamarca quan pugui ja que es un lloc meravellós.

    Alba Lindo
    3r ESO

    ResponElimina
  32. Ja només ens queda un dia per aquest lloc meravellós amb aquesta gent tant encantadora i aguda. El temps que hem estat per aquí m'ha passat de lo més ràpid, ja que hem fet moltes coses i totes molt divertides. Per exemple hem anat a confirmacions; ens hem banyat a la platja, cosa que aquí, a Dinamarca, se m'ha fet de lo més estrany, però és una experiència que no havia pensat mai que podria tenir i m'ha agradat molt, encara que l'aigua estava un poc freda; hem visitat molts difarents llocs; i moltes coses més però que no acabaria mai d'enumerar-les. M'ho estic passant molt bé i estic disfrutant molt, i vull poder repetir aquesta expariènica una i una altre vegada perquè ha estat de lo més divertida i increïble que he viscut mai amb la meva vida.

    Ens veiem aviat,

    Paula del Campo

    ResponElimina
  33. Hola a tothom,
    Els darrers dies d'aquest viatge han arribat. I sincerament, no són gens fàcils. Ara que ja hi ha el bon temps aquí i hem fet altres amics i si que de veres ens sentim de la família, s'ens fa molt difícil deixar aquest país. O almenys a mi. Se que això es un bon síntoma ja que significa que aquesta experiència ha estat increíble. La bona notícia es que na Katarina i na Sofie vendran aquest estiu i esper que mai deixem d'estar en contacte.
    En conclusió, no vull tornar i encara que enyori a na Alba Viera, i a la meva família, aquí m'ho pas molt bé i tant de bo mai s'acabi això.

    Maria Pilar Del Valle Sirer
    3r ESO

    ResponElimina

  34. I bé, el darrer dia ha arribat. Amb molta pena ens anam acomiadant de les cases, famílies i amics que ens han acollit tan tan bé. Les ganes de plorar s'ens acumulen i ja no podem més. Volem quedar aquí. Personalment aquesta ha estat una de les millors experiències de la meva curta vida i sé que mai la olvidaré. Vull agrair a tota la gent que ha fet possible aquest viatge i dir que ha merescut la pena venir i ho aconsell a tothom. He crescut tan a nivell acadèmic com a nivell personal, he aprés a ser més independent i m'en he donat compte de que de tot s'apren i que encara que hi hagi un moment que paresqui que tot va fatal, tot se supera i tot acaba bé.

    Aquesta es la darrera vegada que escric aqui aixi que només hem queda dir que enyoraré moltíssim a aquest país, que recoman a tothom que participi a aquest projecte i que ha estat el mes més increïble de la meva vida.

    Maria Pilar Del Valle Sirer
    3r ESO

    ResponElimina
  35. Hola a tothom! Avui dia 28 de maig es el derrer dia, hem costa creure-ho ja que aquest mes ha passat massa aviat. Ara estic asseguda al costat de la finestra i observo el paisatge que he vist durant 34 dies. Pens amb tot el que he viscut i amb totes les experiencies que he tengut. He tengut dies bons i d'altres de dolents, pero durant aquest mes he crescut com a persona, ja que apart d'haver de xerrar sempre una altre llengua, he viscut amb gent que quan vaig arribar eren desconeguts. Pens que son les derreres hores que hem queden i que les he d'aprofitar. La veritat es que m'emcantaria quedarme un parell de dies mes, perque aqui hem fet bastants d'amics i sabre que probablament no els torni a veure me fa molta pena. Tenc ganes de plorar, pero no ho fare fins que sigui l'hora de dir adeu de veres. Ja m'he despedit del germà, en Carl, ha estat super simpatic i amable amb jo, es molt gracios i sempre reia molt amb ell, l'enyorare molt la veritat. A na Rosa l'enyorare molt tambe, esper que ens tornem a veure, l'estim molt i fora ella no hagues estat el mateix. Vull donar les gracies a n'en Tofol ja que si no hagues estat per ell no hagues conegut a tota aquesta gent, que per jo ja son com la meva segona familia, totes i cada una d'elles m'han alegrat aquest viatge, les enyorare moltissim! Tan de bo l'any que ve es pogues repetir tot i tornar a veure a tota la gent que hem conegut.

    Enyor a la gent de Mallorca i per aixo tambe fris un poc de ser ja a la nostra roqueta pero tenc ben clar que tornare a Dinamarca per poder tornar a veure a tota la gent que deixam.

    Aina Nicolau Palou

    3r ESO

    ResponElimina
  36. No pareix vera que ja hàgim de posar fi a n'aquesta experiència. Primer volia dir que si alguna vegada teniu oportunitats com aquestes no les desaprofiteu perque valen molt la pena.
    Aquí he après moltes coses. He après a ser més independent, he après més anglès, he après una nova manera de viure, però sobretot he après que hi ha gent (que al principi era desconeguda) que té la capacitat de fer-te sentir com a casa. Per això vull donar les gràcies a tots aquests amics que hem fet durant aquest intercanvi perque sense dubte ens han tractat de lo millor.

    També vull donar les gràcies a totes les persones que han fet possible això, a nen Tòfol ja que sense ell res hauria estat així i també a les 7 alumnes de Mallorca per haver pogut compartir aquesta experiència juntes.

    Lo darrer que vull dir es que he disfrutat molt i que esper tornar coincidir amb aquesta gent perque les enyoraré molt.

    I anim a tothom a fer intercanvis perque son experiències que recordareu tota la vida!

    Marina Martí
    3r ESO

    ResponElimina
  37. Ja és hora de tornar, voldria que el temps tornas a rere i que poguesim tornar al dia 25 d'abril. No hem vull creure que tot s'ha acabat. Escric això dins de l'avió i només pens en que tornaré a veure a tota la gent que ens han fet gaudir d'aquesta experiencia, que dema hem despertare, agafaré la bicicleta com cada dematí i tornaré a l'escola de Dinamarca. Però això no passarà, perquè tornam a Mallorca a 2412 km de totes aquestes persones que en un més, i altres amb dos ja que varen venir a Mallorca, ens han fet disfrutar dia a dia. Mir per la finestra i veig com poc a poc anam deixat aquestes terres, on hem creat grans records i grans amics, que ja son considerats com una família danesa. Perquè sense ells i elles res d'això hauria pasat.
    Els nostres companys ens han acompanyat a l'aeroport, a les 4 del matí, han fet un gran esforç ja que ells havien d'anar a escola. Ha estat dur despedir-mos, no els volia mollar, només volia que hem portasin amb ells i poder passar més temps amb tots. Quan ja finalment hem hagut de dir adéu ja n'hi havia que ploraven, però fins que no han marxat i ens hem quedat només nosaltres no ens hem adonat realment de que tot ja havia acabat i ha estat aquí quan ens ha pegat la pena a totes.
    Vull donar les gràcies de tot cor a nen Tòfol, gràcies per donar-nos aquesta maravellosa oportunitat que no oblidarem mai.
    Esper colque dia poder tornar i veure a tothom una altra vegada.

    Paula Nicolau
    3r ESO

    ResponElimina
  38. Això ja ha acabat i ha estat molt trist a l'hora de despedir-mos uns dels altres a l'aeroport, ja que durant aquest mes hem estat la majoria d'estona junts i hem disfrutat de moltes experiències molt agradables i increïbles. Sense pensar-mo dues vegades hi tornaria amb els ulls clucs, perquè crec que ha estat una de les experiències que més m'ha agradat de la meva vida i que sempre recordaré.
    Amb aquest intercanvi, he tengut la sort d'haver tengut una família com la que m'ha tocat, perquè m'han tractat com si fos un membre més i això crec que ha fet que sentiguès millor i més agust. Per exemple a caseva tenien un llit elàstic on els dos germans seus sempre hi eren que botaven i sempre que no fèiem res em demanaven per anar-hi amb ells i passar una estona agradable tots junts.
    Encara que m'hagi agradat molt i que m'ho hagi passat tant bé, sa veritat esque he enyorat un poc a Mallorca i a la seva gent.

    Paula del Campo

    ResponElimina
  39. Ja ha arribat la fi d'aquest fantàstic mes, i ha estat un dels adéus més complicats de la meva vida... Ha estat simplement perfecte tot, i és molt dur deixar totes les amistats que he fet allà, i tots els maravellosos llocs que he visitat. Sé que això no és un adéu, més bé és un fins aviat, però encara així sent com si ho fos.

    La meva família d'allà m'ha tractat súper bé, són una família molt unida, als quals els hi agrada molt riure i fer festa, i han fet sempre que la meva estada allà es bases en disfrutar de tot.
    M'han ensenyat, tots ells i tot el mes en general, a disfrutar de les petites coses, a ser més independent, a obrirme més amb les altres persones, a que un mal dia de pluja no vol dir que a l'endemà no pugui sortir el sol més brillant que mai...

    El que més m'ha agradat de tot allà són les persones que he conegut, ja les trob a faltar un munter i estic desitjant tornar-les a veure.

    Em passaria hores i hores escrivint sobre tot, però crec que és millor no dir res més i convidar a tothom que tengui aquesta oportunitat a que ho visqui en persona, per que realment mereix la pena.

    Moltíssimes gràcies a tots els que heu fet possible tot això, ha estat una experiència que mai oblidaré.

    Andrea Romo
    3r ESO

    ResponElimina
  40. No pareix que tot això ja acabi. Ara, estic a l'habitació pensant. Pensant que aquesta experiència acaba d'aquí a unes hores. Les 5 setmanes han passat volant. No pareix vera que pugui arribar a estimar a qui als principi d'aquesta aventura eran tant sols un desconeguts. Uns desconeguts amb qui hauria de passar les següents 5 setmanes. I avui, he arribat a plorar per ells. Pensar que ja no viure mes amb aquesta meravellosa família que tant m'ha cuidat. M'en vaig amb l'esperança de que mes enviant en pogués tornar a veure. Aquí he fet noves amistats. He après a ser mes independent.

    Aquesta experiència serà inolvidable. És una aventura inexplicable, d'aquestes de que si no la vius no saps que és realment. Esper poder-la repetir

    Tonina

    ResponElimina