dijous, 19 de gener del 2017

SANT ANTONI

Bon dia,

Passada la festa de Sant Antoni, és molta la gent que acostuma a dir... "Sant Antoni no es pot explicar, Sant Antoni és un sentiment".

En aquest exercici us deman que expliqueu, en 10 línies, què és la festa de Sant Antoni per a vosaltres.

63 comentaris:

  1. Per on començar, per jo es una de les millors festes que una persona hi pot anar a celebrar, cada poble te les seves tradicions i celebra el seu Sant Antoni de diferent manera, per això no importa faltar al respecte a ningú. Si nosaltres podem anar al Sant Antoni de Manacor ells poden venir, ¿o no? Això si, per jo Sant Antoni es artanenc, però per els de Capdepera Sant Antoni es gaballi i això a cada poble, i si una persona diu que només es del seu poble, ¡a tu t' ha de ser igual!
    Bé el cas es que per jo Sant Antoni es artanenc i per jo sempre ha estat un sentiment que només puc celebrar dia 16 i 17 de gener.

    Laura Mascaró Sancho
    1r ESO

    ResponElimina
  2. Jo trob que Sant Antoni es una festa per gaudir amb amics. La música, la gent vestida igual, Sant Antoni perseguit pels dimonis... Fan aquesta festa molt entretinguda, aquest any ha estat un poc passada per aigua però això no ha detingut a cap poble a celebrar-la. Sant Antoni es una festa que tota la gent de poble espera amb moltes ganes i quan arriba pot ploure, nevar, que fassi sol... però Sant Antoni es celebra si o si. A Capdepera celebram Sant Antoni quasi una setmana, i es que als gabellins també ens agrada molt aquesta festa. Es vera que a Artà es tornen més locos però a Capdepera no ho passam gens malament. VISCA SANT ANTONI.
    Carol Mir Rojas, 1er ESO del CC Sant Salvador (Artà)

    ResponElimina
  3. per a mi Sant antoni és una festa molt important perquè tota la meva família es reuneix i cantem mengem i ballem junts,també perquè surto amb els meus amics per diversos pobles i m'ho passo molt bé,per a mi és una festa on la gent pot passar-ho bé sense necessitat d'anar acompanyat o no sense necessitat d'alcohol, és una festa molt especial per l'efecte que fa en nosaltres és especial, perquè és tradició és cultura és reunió és felicitat,la veritat es que per a mi potser no signifiqués tant com per a algú que des de petit a viscut amb aquesta festa però la veritat es que m'agrada molt.
    Letty pozo lopez.
    1er ESO

    ResponElimina
  4. Per a mí, Sant Antoni ès una festa on hi ha molts de sentiments.
    Encara que, també hi ha moltes herbes, pomada, alcohol en general, a mi m'encanta ballar darrera els dimonis, encara que, estiría millor que la gent no es motives tant amb l'alcohol.
    Aquella alegria que sents el vespre abans, preparant la camía
    blanca i el mocador vermell, no es pot explicar, i no en parlem de quan ens aixecam pel dematí i et poses la roba i fas un xocolata el més aviat que puguis i vas a agafar lloc al primer ball. I quan veus al primer ball, encara que, només siguin les banyes i les canyes, no es pot definir... Jo visc a Cala Ratjada i jo no vaig a Sant Antoni allà perquè tots sabem que, Sant Antoni és Artanenc.

    Bàrbara Nebot Ginard
    1er ESO

    ResponElimina
  5. Jo trob que Sant Antoni es una festa per sortir amb els amics o família i no anar gat al primer ball dels dimonis per no perdre't la festa. Seguir als dimonis. Jo crec que amb el pas dels anys es una festa d'Artà. Ara bé s jo crec que si ve qualcu a dir que Sant Antoni d'Artà es el pitjor, no li faré cas. Per a jo el més divertit es el primer dia, i el més aburrit es el segon. Ara bé hi ha gent a la que li agrada mes el segon dia que el primer, però això va seu. Trob que la festa ja no es de Sant Antoni, crec que ja es dels dimonis, però la festa es en honor a Sant Antoni, i si no fos pe ell no hauria festa.

    Miguel Paredes Panta 1r d'ESO

    ResponElimina
  6. ¡Bon Dia! Per a mi Sant Antoni és la festa més esperada de l'any tant per gent gran com petita. Encara que en la festa no és tracta de engatar-se a les 9 del matí, poden beure peró en consiencia. Jo que desde petit hi vaig cada any disfrut, i cada any més. M' encanta veure com els dimonis ballen, trensmateixen alegría a tothom del seu voltant, això es lo guapo de la festa. L'endemà el dia de les carroses tambè es ben divertit: família, amics, companys... S'aixequen ben damatí per poder pujar o veure les carroses de ben aprop, i a Sant Antoni. Ni Murero ni Poble Sant Antoni és Artanenc. Sant Antoni és la millor festa.

    Andreu Sanxo Morey
    1er ESO

    ResponElimina
  7. ¡Bon Dia! Per a mi Sant Antoni és la festa més esperada de l'any tant per gent gran com petita. Encara que en la festa no és tracta de engatar-se a les 9 del matí, poden beure peró en consiencia. Jo que desde petit hi vaig cada any disfrut, i cada any més. M' encanta veure com els dimonis ballen, trensmateixen alegría a tothom del seu voltant, això es lo guapo de la festa. L'endemà el dia de les carroses tambè es ben divertit: família, amics, companys... S'aixequen ben damatí per poder pujar o veure les carroses de ben aprop, i a Sant Antoni. Ni Murero ni Poble Sant Antoni és Artanenc. Sant Antoni és la millor festa.

    Andreu Sanxo Morey
    1er ESO

    ResponElimina
  8. Sant Antoni es se emocio de aixecarte el demati i vestirte amb se camia blanca i el mocador vermell i despres anar al primer ball i seguir als dimonis fins que acaba i el vespre anar a nes foguero des meu tio i passar un mal moment amb es fum des foguero pero un bon moment amb tota se familia sopar, cantar gloses, etc.
    El mati seguent anar a veure ses carroses i cuan acaben anar dinar amb uns amiics de mumare.

    Rafel Matallana
    1r eso

    ResponElimina
  9. Sant Antoni, per jo, com tothom diu es un sentiment. No es una festa tal qual. Heurá gent que no pensarà el mateix que jo, però jo crec que es perquè no els agrada Sant Antoni o quan venen, només venen per beure. I això es el que em fa mes rabi, que gent diu que es un sentiment quan ells son els primers que estan gats a la primera hora del dia. Però, cada un disfruta d'aquest sentiment com vol. El que m'agrada mes de Sant Antoni, es poder veure tot el poble ple de gent amb camía blanca i mocador vermell, perquè si no fos per nosaltres, la gent. Sant Antoni no sería així com es. Ni murero ni poble Sant Antoni es artanenc.

    Aina Guiscafrè Santandreu 1r ESO

    ResponElimina
  10. Molta gent diven que, Sant Antoni es una festa de gats, però no és vera. Sant Antoni, per als mallorquins és un sentiment. Que vol dir sentiment? Ido que es una festa que se du dins es cor duna persona. Tambè, el que pasa molt sovint es que, els maracorins diven que el seu Sant Antoni es el millor, els Artanencs diven que el seu es millor, els Gavagins diven que el seu es es millor.....Jo pens que tots els Sant Antonis són tan de bons uns com els altres, lo que pot pasa es que a cada persona li agra més un que s'altre. Per jo, Sant Antoni es d'Artà, I lo més important, Sant Antoni ÈS un sentiment. Visca Sant Antoniii!!!!!


    Toni Souto Sanchez 1r ESO

    ResponElimina
  11. Sant Antoni es un sentiment difícil d'explicar,per altres Sant Antoni es una festa de Boura alcol i però per jo es una festa que sa enat passant des-de fa molts dañs a, Artà.
    Ami no AM grandària ca la festa sa acabes però em grandària que la gent no iages tanta, am grandària que la festa per tothom fos un sentiment però Artà sap con viurà la festa de Sant Antoni.
    La festa per mi es una de les millos trop que no es vou a tots els locks i podrían mi llora pero me agrade.

    Sergi pinso 1p eso cc santselvador.

    ResponElimina
  12. Jo trob que Sant Antoni és una festa com qualsevol altre, però li agrada a tanta gent, que fa que paresqui la festa més divertida o important (encara que no ho sigui). Trob que hi ha massa gent, que provoca que algú es perdi del grup amb que anava, que algú pugui caure en terra i fer-se mal, etc. També trob que hi ha massa jovent que s'engata, i destrossen la festa, i a damunt, ells mateixos no poden gaudir de la festa. El fet de que sigui en hivern, fa que hi hagi anys que plou o inclús faigui neu, com és el cas d'enguany. A part de tot això, trob que és una festa molt divertida on pots passar el temps amb amics i familiars.
    Jesús Sansaloni Flores
    1r ESO

    ResponElimina
  13. Per jo Sant Antoni apart de ser una festa, sentiment... És la primera data de l'any en que més bé m'ho pas. El vespre anterior quedar amb les amigues, aixecar-mos prest i anar al carrer darrera els dimonis i la banda, voure a tota la gent del poble... Diría que és la festa religiosa més divertida i l'única que me puc aixecar del llit prest sense cap problema. És una festa en la que vaiguis amb carrossa o no, sempre acabes cantant, i menjant algún tros de la coca de Sant Antoni. Per jo la millor festa de Sant Antoni es la d'Artà, la consider la festa Artanenca. Sempre que pugui per aquestes dates sortiré.

    Yan An Gonzalvo Durán
    1r ESO

    ResponElimina
  14. La festa de Sant Antoni per a mi es una festa que celebram a honor de Sant Antoni i un dimoni, es una festa molt agradable, molt divertida, es una festa que cada any feim, que cada any esperam, es una festa que cada artanenc bol celebra, pero això no es el tema el tema que significa per mi, per mi la festa de Sant Antoni es una de les millors festes que tenim per celebra es una festa que fa que Artà sigui un bon lloc per arribar per tenir la millor festa de Sant Antoni. Es una festa que la qual le donam molts de sentiments, per que perseguimos als dimonis i tot això per mi Sant Antoni es la millor festa que a tengut Artà.
    Yasmine Untuña
    1r ESO

    ResponElimina
  15. La festa de Sant Antoni, per jo es una festa en homenatge a tots els Antonis del poble, ja que tothom celebra el seu Sant, però com que Sant Antoni Abat va sentir la crida de Déu, va repartir els seus béns, i es considerat patró dels animals, la seva festa es més gran.
    Encara que a jo no m'agrada, perquè el dia 16, que els dimonis ballen, casi tothom va gat i així l'altra gent com persones majors o nins no poden disfrutar tant perquè només hi ha gent gata tirada per enterra o botelles d'alcohol rompudes, i no fa tantes ganes de sortir.
    Però si la gent penses un poc i digues: no, això no es una festa de gats, i la vull disfrutar fora veure. Estaría millor.
    Clara Romo Torres
    1er ESO

    ResponElimina
  16. Per a mi la festa de Sant Antoni és especial. Quan arriba Sant Antoni estic content, quan veig a tanta gent estic contenísim, peró també trist. Es una festa única on en el meu cos s'experimenten moltes emocions. Quan sent la cançó me fa ganes de pegar bots. És una festa molt entretinguda, divertida, bonica... En el fons és l'emoció d'estar cada any fent el mateix i és molt divertit. Cada any plogui o nevi ens ho passam beníssim.

    Jordi Roca Bonnín

    ResponElimina
  17. M'agrada Sant Antantoni perquè es una tradició Mallorquina.
    Que ami m'agrada molt.
    Es la festa de Sant Antoni se celebre dia 16 i 17 Febrer.
    En aquesta festa se fà coca de sobrasada i xocolata.
    També hi ha banda de música que toquen per ballar els dimonis tambè hi ha els foquerons.
    Després el dia sequent de Sant Antantoni hi ha la covalcada i es el dia que es beneir els animals.

    Marina Madrano Sureda
    1r ESO

    ResponElimina
  18. Sant Antoni per jo es una festa que se fa un pic a l'any, però aquí artà, diven que aquesta festa, no es una festa si no que es un sentiment. Enguany a estat el primer any que he vengut aquí Artà. Personal ment no puc opinar com son els dels altres pobles, perque jo no he anat però lo que si que puc dir es
    que els de aquí Artà me varen agradar molt. Vaig veurà a la gent de Artà molt animada i contenta. Crec que la festa mes gran es la de Artà. M'han dit que aquest any ha estat el mes emocionat i també el mes trist perque ha estat el derrer any d' en mosca. Es per tornar l'any que ve.


    BIBIANA GARCÍA ROMERO 1ESO.

    ResponElimina
  19. Sant Antoni per jo, és una festa diferent a les altres, no per l'alcohol ni les begudes aquestes, perquè a jo m'encanten els dimonis i trop que t'has de sentir privilejiat per tenir una festa com aquesta. Per jo no es una festa qualsevol, per jo és un sentiment. Trop que és una bona festa amb els dimonis, Sant Antoni i tot això per represtantar la festa de Sant Antoni. Jo esper, que a cara de l'any que ve, no hi hagi tantes begudes i tants de gats. I ademés, me sent orgullós per fer el sent aquest dia. A jo també m'agraden molt les carroses i anar a beneïr l'animal. També m'agraden molt els foguerons i anar a menjar butifarra i sobressada. Per jo Sant Antoni, és unagran festa.

    Tani Massanet Álvarez, 1r ESO, CC Sant Salvador.

    ResponElimina
  20. La festa de santantoni me fa sentir lliure com si fos el dimoni i cantar la cançó ,segir al dimoni,veure els cavalls ,veure les carrosses amb animals,menjar a les nitsveure els dimoni ballant.

    Armando
    1rESO

    ResponElimina
  21. Sant Antoni es un sentiment dins el meu cor es una de ses millor festes de Mallorca es una festa per disfrutar i pesar el temps això com deu ,se ha perdut molta cosa però aquest temps se ha afegit una cosa que no me agrada molt que es que hi ha molts de gats i això n s'ha de acabar ,això de ses beneïdes i ses carosses me agrada molt per que dona una aira artanenc i ens fa recordar lo que era antes arta, aixo de seguir als dimonis me agrada molt sempre vaig derrera els dimonis sigui dematí sigui vespre , quant acaba la festa vui que sigui dia 17 de gener del any que ve per tornar començar la festa .

    Anselmo Pere garcia 1r ESO

    ResponElimina
  22. Per jo Sant Antoni no es una festa colca una, es espectacular. Jo cuant vaig anar a la festa no pensava que m'agradaria tant, sinó a lo contrari. A jo m'agrada molt lo que es sa música, els balls... y sortir amb els amics a veure i disfrutar tota la festa. Casi la gent de defora només venen per beure alcohol... no es això lo que es la festa, es per divertir-se en lo que es la festa, i això es lo pitjor que casi la gent venen per beure i no per o només son els de defora també alguns del poble.

    M.Carmen Segovia Bazurto
    1 ESO

    ResponElimina
  23. Per a mi, i per la majoria de gent d'aquest poble, la festa de Sant Antoni és la més esperada en tot l'any, lo que hi ha gent que la destrossa, i no te deixa disfrutar. Normalment aquesta gent ve de fora, com que als altres pobles comença més tard venen aquí a molestar i després van al seu poble. No venen per disfrutar-la, sino venen per destrosar-la.
    Crec que només la sent la gent d'aquest poble, o que fa uns anys que viu aquí. Hi ha molta gent que estudia a fora i deixa uns dies l'universitat o la feina per venir aquí.
    Per a mi, Sant Antoni és part de la meva vida, acaba la festa i ja començes a contar els dies que falten perque es torni a celebrar.
    Veure com tota la gent canta a completes o en el cas d'aquest any, que la pluja i la neu no ens va aturar, i varem sortir darrera els dimonis, no té paraules.

    Sergi Moll Bauzà

    2n ESO

    ResponElimina
  24. Sant Antoni és un sentiment,una festa que uneix tot el poble,tot comença a ca l'Obrer la gent nerviosa per veure el primer ball,es canta, es balla...Després ballen per tot el poble es una sensació de molta festa.El vespre es fan les completes,a jo no m'agraden molt,però el que si m'agrada són els foguerons la gent menja i s'escalfa devora el foc,després d'aquest gran dia toquen les carrosses i les beneïdes,finalment la gent despedeix aixi la festa anant cantant i ballant fins ca l'Obrer,un poc tristos esperarem fins l'any que ve per tornar-nos a veure a les 9:00 del matí a ca l'Obrer.
    Aleix Sansó 2n ESO

    ResponElimina
  25. Per jo, la festa de Sant Antoni és un sentiment, és una tradició que es fa cada any i és part de la meva vida i encara aixi que pasi alguna cosa important, la gent hi ha anat. Tan sols són dos dies, però les emocions són més fortes, com si plou o com si neva. Depenent dels bons o mal moments sempre hi ha la festa, hi és el moment per olvidad tot lo dolent i recordar lo bó. I tan sols pensar amb alló que t'ilusiona i cada pic es va atracant més. Com si beus o com si no es bó olvidar i recordar l'any pasat de aquells moments de festa i no pensar amb diferentes coses. Estar amb els amics, amb la banda, amb els dimonis... Qué quan fan els foguerons, la torrada i la coca no ho lleva ningú, estar devora el foc amb els teus companys i riure i cantar gloses o les cançons de Sant Antoni. I donar les gracies a la gent que hi ha i a la gent que ja no hi es. Per tots els moments que han disfrutat de aquesta gran festa. Per tots els obrers i per tota la gent que ajudava a que la festa estigués be i que la gent pugui riure i disfrutar més. I per algunes persones que encara que no passesin per allà, les visitavem i cantavem amb ells. I aixó, és un sentiment.

    Sebastià Capó
    2n d'ESO

    ResponElimina
  26. Per jo, la festa de Sant Antoni és un sentiment, és una tradició que es fa cada any i és part de la meva vida i encara aixi que pasi alguna cosa important, la gent hi ha anat. Tan sols són dos dies, però les emocions són més fortes, com si plou o com si neva. Depenent dels bons o mal moments sempre hi ha la festa, hi és el moment per olvidad tot lo dolent i recordar lo bó. I tan sols pensar amb alló que t'ilusiona i cada pic es va atracant més. Com si beus o com si no es bó olvidar i recordar l'any pasat de aquells moments de festa i no pensar amb diferentes coses. Estar amb els amics, amb la banda, amb els dimonis... Qué quan fan els foguerons, la torrada i la coca no ho lleva ningú, estar devora el foc amb els teus companys i riure i cantar gloses o les cançons de Sant Antoni. I donar les gracies a la gent que hi ha i a la gent que ja no hi es. Per tots els moments que han disfrutat de aquesta gran festa. Per tots els obrers i per tota la gent que ajudava a que la festa estigués be i que la gent pugui riure i disfrutar més. I per algunes persones que encara que no passesin per allà, les visitavem i cantavem amb ells. I aixó, és un sentiment.

    Sebastià Capó
    2n d'ESO

    ResponElimina
  27. Sant Antoni, per jo Sant Antoni es un gran sentiment, que es molt difícil de descriure. El primer que sent al despertarme el primer dia de Sant Antoni es una gran felicitat al pensa que a arribat una del les festes que mes ma agrade, per no dir la que mes. Així que no me importa el fred que faigui, me aixec del llit amb pos la camia i me ferm el mocador vermell al coll. Amb dona igual tenir que anar súper alluny a fer el xocolata amb els meus amics, encarre que tengam son. Per que la son que tenim mos la llevat al pensar lo de coses que farem i lo bé que amb lo pasarem tots junts amb la nostra companyia.
    El que mes esperam es veurà el primer ball, encara que no el vaiguem mos agrade sebre que esteim allà. Per que mos basta sentir la música i veurà domes les banyes i les canyes per demunt les altres personas. I el que mes esperam es el darrer ball no es veurà com ballan els dimonis, sino pensa en el que vendrà l'any que ve. Aquest era el darrer ball d'en mosca, lo important es que el que vengui posi ganes i Il·lusió.
    Toni Hernández Pascual 2n ESO

    ResponElimina
  28. La festa de Sant Antoni, és una de les festes que m'agraden més i m'ho pas molt bé.
    Jo per divertir-me, no necessit dur la botella com la majoria de la gent, sinó que estar amb els amics i poder fer el que faig aquest dia, ja em trob bé.
    El dia abans, ja esteia molt nerviós, perquè ja s'atracava el que tots els Artanencs esperàvem, i ho consideram una de les millors festes.
    Dia 16, al matí ens veiérem tots els amics a casa de l'obrer. Com ja us pudeu imaginar, de tanta gent que hi havia no vàrem poder veure res, però a nosaltres només poder sentir la música ja ens feia feliços.
    Passàrem tot el dia junts, però amb acabar les Completes ja esteiem molt cansats.
    Dia 17, no vaig saber que fer, perquè de tant cansat que esteia i com que feia tan de fred, vaig decidir quedar-me a casa.
    Però van ser uns dies inoblidables.


    Jaume Massanet Villalonga
    2n ESO

    ResponElimina
  29. Anònim
    Sant antoni per jo es una de les fetes mes divertides que hi ha perque des del primer fins al darrer ball es mol amocionant tambe trobes molta de jent coneguda i surts amb els amics barenes amb els amics de xocolate calent amb coca de sant antoni. Vas a completes a l'esglesia a canta gloses per despres de les gloses se ensendre el fogarons.
    A nes fogarons se sopa normalment de torrada amb els amics despues de sopa es canten gloses.
    Dia 17 Prapares el tractor amb la carrosa per surtir a les beneides.
    I finalmet els dimonis hi sant antoni desde la ajuntament sen van cap ha casa de l'obrer per finalizar amb el darrer ball i finalizar amb la feste fins l'any que ve.
    Mateu Tous Servera 2n ESO

    ResponElimina
  30. Sant Antoni és un sentiment molt especial, ja que és una festa que s'espera tot l'any i m'encanta perquè estar amb ses amigues derrera els dimonis encara que d'alguns balls just vaiguem les banyes fer festa, entra a casa de colcu per poder veure millor algun ball, ballar, cantar,riure... i desprès anar dinar totes juntes, descansar i tornar a partir cap a completes encara que no entrem a de dins arribar just a punt de la encesa dels fogaros, torra i tornar a cantar.
    El demati aixercar-te cullir la carrosa i fer festa, llavors anar cap a l'ofici i baixar cap a cal obrer amb els dimonis i la banda, els dimonis fent el derrer ball i el vespre anar al ball de bot per despedir-los fins l'any quive això es Sant Antoni per jo.

    Maria Flaquer Danús

    ResponElimina
  31. Que què significa Sant Antoni per jo?
    Per jo significa aixecar-te prest sense peresa per que saps que avui es el dia, avui es el dia que dus esperant tot l'any i que serà un bon dia. Per jo significa ballar abraçats amb aquelles persones amb les que nomes et dius un "hola" qualsevol altre dia. Veure un ball a primera fila i pensar "ha valgut la pena". Anar ballant per mitj de la carretera com si no hi hagués ningu més al món, només el poble disfrutant de la festa. Estar ballant amb una rialla a la cara, aquesta rialla que només la tens quan es Sant Antoni. Pensar que odies aquesta festa quan ets al carrer més estret del poble i no pots respirar, però sortir i pensar "qui podría odiar-la?". Veure que aquest dia tothom deixa tots els seus problemes arrera i disfruta del dia com si fos el darrer de la nostra vida. Per jo, Sant Antoni es un sentiment, una passió.
    No es una dia, es EL DIA, i per mi, Sant Antoni es el millor que hi ha.

    Maria Pilar Del Valle Sirer

    3r ESO

    ResponElimina
  32. Sant Antoni a Árta per jo és un moment molt especial que tota la gent compart entre si, el que més indentifica Sant Antoni és estar en els teus amics i família, perquè no hi ha res millor que estar amb els teus ser amats mentres te ho passes bé. Tota gent que celebra aquesta festa riu, compart, es diverteix, canta, menja, balla,...etc aquestas característiques també són molts important per Sant Antoni.
    Sant Antoni no només és un sentiment o una festa sinó un manera de juntar pobles i persones, la gent de Manacor, Cap De Pera, Colònia De Sant Pere, i moltes més, venen per estar amb els seus companys que viuen a Árta o perquè volen anar a una festa amb els seus amics del seu poble. Però realment el sentiment que tens quan estàs en Sant Antoni és de poder compartir una festa que a moltíssima, per no dir a tots, perquè no a tothom li agrada.
    I la gent que no li agrada te raó perquè també hi ha inconvenients per exemple, molt de renou, no te pots moure molt, la gent veu molt,... etc.

    Andreu García Bauza

    3r ESO

    ResponElimina
  33. Per jo i per molta gent des poble d'Artà Sant Antoni es un sentiment. Cada persona pensa d'una altra manera de aquesta festa, per jo aquesta festa es un dia per estar amb els amics, oblidar els problemes i disfrutar de aquest dia tan maravellós. Veure a la gent que coneixes i que estimes i compartir amb ells les gloses que fa una setmana que les tens preparades. Per jo aquesta festa no només significa anar darrera els dimonis si no com ja he dit també estar amb els amics i amb la gent que estimes per que ells també son una part important perquè aquest dia sigui tan especial per jo.

    El dia de Sant Antoni jo vaig coneixer una gran part i la part mes important dels meus amics, gràcies a aquest dia també ara visc aquí a Artà. Per això per jo Sant Antoni, la festa en general amb tot incluid es algo especial, amb tots aquells gats caminant per es carrer que es posen a cantar amb tu encara que no els coneguis, els balls dels dimonis,que per la meva altura sempre me han de pujar a colcun lloc per veure algo o posar-me en les espatlles de colcu, també hi ha pics que una persona molt maca me deixa passar a primera fila. Lo millor de la festa es que tot es poble disfruta la festa amb tothom, coneguts o desconeguts un "Visca Sant Antoni" t'ho diu tothom.

    Aleyna Esgin
    3r ESO

    ResponElimina
  34. Sant Antoni per jo es poder aixecar-se prest per anar a veure ballar els dimonis per un pic a l'any i poder gaudir de aquesta festa amb els teus amics i veïns vestits tots amb la camisa i el mocador vermell. El que sent per aquesta festa es increïble per que es la festa mes important del poble i per jo es la millor de totes i poder anar derrera els dimonis i veure els balls i poder-ne veure un a primera fila i si tens sort ballar amb ells i poder te sentir un de ells quan et passen la canya per que ballis amb ells i també poder sentir aquests sentiments amb tota la teva família s'agraeix molt.
    Quan arriben les set de l'hora baixa toca anar a completés i poder cantar i escoltar el sermó i en sortir i trobar-te els dimonis defora per ballar davant tu i cantar i botar es una experiència única en la vida. També poder estar devora la banda i tenir un amic allà que toca i es posa a cantar i a riure amb tu i veure que t'ho passes bé amb ell es increïble. El que me agrada també es quan arriba la hora de encendre el fogueró i preparar la carn devora per començar-la a torrar i sopar i cantar gloses i poder reunir-se amb els amics un pic més.

    Al dia següent molta gent es vesteix de pagesos per anar amb la carrossa que han preparat una setmana abans i cantar i poder veure els dimonis. I arriba a les set i anar a veure el ball de bot i gaudir de una estona entretanguda i divertida veguent ballar als nins i nines de la manera entigua. Però el que no me agrada es aver de esperar a un any sencer per poder sentir la mateixa sensació.

    Ines Trigo Donoso

    3r ESO

    ResponElimina
  35. Sant Antoni, no és una festa qualsevol, és un sentiment que compartim tots i que ens fa sentir moltíssimes d'emocions. Peresa a l'hora d'aixecar-se tan prest pel matí; nervis quan ets a ca l'obrer que esperes la sortida dels dimonis; alegria per poder compartir aquesta festa amb tots els amics o per poder veure bé els dimonis des de primera fila; cansament quan es retiren els dimonis per descansar. I pena quan arriba el derrer ball del dia 17, perquè saps que te queda un any per tornar a sentir aquests dos dies de festa tan intensos, o per no poder compartir la festa amb les persones que t'agradaria, perquè ja no estan amb nosaltres o perquè estudien a fora i ja no els veus tant com t'agradaria.

    Per jo és un dels dies més esperats, un dia que ho dones tot botant i cantant. Però això si, un dia per disfrutar i celebrar amb els amics i amigues, no haver-se de preocupar per res, tan sols poder disfrutar d'aquests dos dies que s'arriben a fer curts i que no volem que acabin mai. Saludar amb molta alegria, una alegria que no vols que s'acabi mai.

    Paula Nicolau Sureda
    3r ESO

    ResponElimina
  36. Sant Antoni és emoció, és festa, és diversió, és fer poble. Dia 16 i dia 17 ho és tot per als artanencs. El poble, dies abans d'aquesta festa ja fa olor a Sant Antoni. És aquí que sé que m'ho passaré bé, com cada any, perquè és una festa única i el poble i la gent d'Artà encara fan que sigui més única.
    Emocionar-nos quan sentim la banda tocar al primer ball, botar a ritme de la música, cantar el "tataxin taxin tataxin", saludar a tothom, córrer darrere els dimonis per veure un ball, l'alegria d'estar a primera fila per poder veure bé els dimonis, menjar coca de sobrassada, a l'hora de completes encara treure forces per anar a ca l'obrer una altra vegada, botar damunt sa carrossa fins que quasi es desmonti, ses cares de felicitat i tristesa que tots tenim dia 17 al darrer ball.
    Això és es Sant Antoni d'Artà. Només ho entenem els artanencs perquè tots sentim i vivim aquesta festa d'una manera molt nostra.


    Marina Martí
    3r ESO

    ResponElimina
  37. Sant Antoni per jo és una de les millors festes de l'any, és la que esper amb més ganes de totes, és la que dia 17 vespre ja començ a fer la compte enrere. Per jo aquests dos dies que passam amb els amics i la família, cantant i ballant, són uns dels millors perquè els veig riure i disfrutar.
    Veure't al matí amb tots els amics a ca l'obrer i veure com tot el poble va arribant allà, per després tots junts emprendre la capta amb moltíssimes ganes és una de les millors coses de l'any perquè veus a tota la gent que t'envolta feliç, que disfruta de la festa com ho estàs fent tu.

    Aquesta festa, per jo, aconsegueix una de les coses que crec que són molt importants, fer poble, ja que fa que totes les persones que vivim aquí seguim aquells dos dimonis a través del nostre poble amb tanta d'ilusió. Quan ens veiem pel carrer aquell dia tots seguint aquesta festa em posa encara més alegre ja que veig que tota la gent que conec es feliç.
    Per jo és una de les millors festes de l'any i cada 17 de gener em pos trista perquè ja ha acabat però després pens, cada dia que passi quedarà menys perquè torni a arribar.

    Paula del Campo Cabrer
    3r ESO

    ResponElimina
  38. Sant Antoni per jo és l'alegria de poder veure, encara que sigui un només, algún ball a primera fila, poder deixar-se emportar per la multitud de gent que persegueix ansiosa als dimonis o quan tots canten a uníson la mateixa cançó ball rera ball. Veure des dels balcons una ona de camises blanques i mocadors vermells botant i ballant i la música resonant pels carrers.

    Per jo és veure la cara de por dels més menuts quan els dimonis s'atraquen a ells amb la canya, o veure tots els carrers plens de gent que ha begut massa ja de bon matí. És prendre la xocolata calenta amb ensaïmada just en acabar de despertar-te, i cantar cançons envoltant el fogueró abans d'anar-te a dormir.

    És una festa per a tots, on tothom comparteix la mateixa ilusió i les mateixes ganes de ballar amb els dos personatges més coneguts d'aquesta festa.
    Sant Antoni, per jo, és tot aixó i més.

    Andrea Romo
    3r ESO

    ResponElimina
  39. Personalment trob que Sant Antoni és una festa plena d'emoció i alegria, ja que es un dia per surtir amb la família i companys per poder gaudir de un dia fent poble, en els darrers anys hi ha molta gent que arriba al primer ball dels dimonis gats, pens que es absurd, quina gracia té?
    L'únic que feim gats es perdre-mos tota la festa, no gaudeixes igual, podem beure? Si, pero amb sentit o consciència, a mi aquesta festa me transmet felicitat, ja que aquesta festivitat només es viu 1 vegada cada 365 dies, podem riure, cantar, ballar, i el mes important, disfrutar.

    També cal destacar que la festa ja no es de Sant Antoni, es dels dimonis, també hem de reflexionar i pensar que si no fos per Sant Antoni no celebrarien aquesta festivitat.

    Sant Antoni és Artanenc!

    Juan Marcelo De Guilhem Panta
    3r ESO

    ResponElimina

  40. Per jo i per moltes persones que viuen a Artà Sant Antoni es un sentiment que no es viu cada dia sinó un dia al any. Per una part positiva que Sant Antoni no es una festa sinó un sentiment i per la part negativa que la gent batia la feta en voure, i lo guapo es viure Sant Antoni des de que comença fins que acaba el 17.

    Veure que la gent per la nit va a completés bé i canta això es el moment mes guapo de completés perque tota la gent segueix a una sola persona, i llevors menjat sobressada, butifarro... als foguerons i cantar moltes gloses fins que el cos aguanti.
    Que les pandilles faiguin un carrossa i que duguin un animal a beneïr, també voure actuar a Sant Antoni que es el protagonista del dia 17 pero també el dimonis que ell son el 16 el moment mes trist es quan el dimonis i Sant Antoni tornen amb la banda cap a Ca l'Obrer i voure com es el darrer ball pel dimoni gros que des-de 25 any fa disfrutar a la gent, i ja per acabar el darrer ball definitiu que juntament al ball de bot donen el fi a dos fantàstics dies de festa.

    Visca Sant Antoni d'Arta, i fins l'any que ve.

    Alejandro Paredes Quintanilla
    3rESO

    ResponElimina
  41. Que qué és per jo Sant Antoni? Doncs per jo és la festa que més m'agrada de tot l'any sense cap dubte, encara que també és una de les festes on es beu més, cosa que no m'agrada gaire. Cada any l'esper amb ànsia i molts de nervis i quan arriba el dia ho aprofit al màxim, ja que només són dos dies a l'any.

    Cada any, quan comencen a sonar les cançons al poble unes dues setmanes abans, just després de que acabi el Nadal, se me posa sa pell de gallina només de les ganes que tenc de que arribi el Gran Dia. Quan a la fi arriba dia setze, sobretot el primer i el darrer ball, són uns dels moments en els que sent un munter d'emocions com per exemple il·lusió perque tot vagi bé; diversió, per estar amb els amics i anar darrere dels dimonis; alegria i felicitat... i molts altres sentiments que són molt difícils d'explicar.

    Ja estic impacient per a que sigui dia quinze de l'any que ve i poder preparar la camia blanca i mocador vermell per l'endemà.


    Alba Lindo
    3r ESO

    ResponElimina
  42. Doncs no se que dir, sincerament mai m'havia demanat això, i potser, per aquesta raó em resulti una mica difícil expressar-ho. Jo crec que no és més que una festa, ja després que tothom digui el que vulgui. Quan arriba la festa, perque és una festa (com qualsevol altre), doncs hi ha gent que no pensa el mateix que jo i diu que és un sentiment, altres directament duien no saber com expressar-ho. I esque no tota la gent pensa igual. Algun dia voldria saber que en pensen de Sant Antoni les persones que diuen que és sentiment: alegria, eufòria, satisfacció, i perque no, també tristesa, perque com he dit abans no tots som iguals.

    Williams Jesús Paredes Panta
    3r Eso

    ResponElimina
  43. Aquesta festa per jo es una festa molt important ja que només son dos dies a l'any i es una sensació molt bona perque es nirvis que tinc i te tothom es dia abans i abans de sortir els dimonis es esencial. La celebració que es fa es la mes esperade per a mi i per molta de gent ja que es la que mes disfrutam o per el menys jo. Només de veure el poble amb un mateix sentiment cantant i ballant, amb la mateixa alegria que tu i a la vegada tristesa, que plogui i fagi neu i que tota la gent segeixi la celebració, es posa la pell de gallina.
    Aquets dos dies es passen realment ràpids la veritat pero al dia següent ja començam a fer la conta enrere per poder tornar a disfrutar de la festa.

    Alba Viera Donoso
    3r ESO

    ResponElimina
  44. Sant Antoni és un sentiment per jo. Un sentiment que puc explicar. És una festa que duc a dins des de ben petita, se pot dir que vaig néixer amb Sant Antoni. Aquell primer pic a l'any que quan sents les primeres notes de Sant Antoni i se't posa la pell de gallina, aquell primer pic a l'any que pegues aquells bots per ballar com els dimonis, aquell primer pic que te proves la camisa blanca de Sant Antoni per veure si et va bé, aquell vespre que ho prepares tot per Sant Antoni, aquell moment que comencen a penjar imatges amb gloses a les xarxes socials... Tots aquest moments son moments d'emoció, de nirvis, pensant això ja s'acosta, això ja es aquí.
    Dia 16 de gener, és un dia especial al poble d'Artà. El dematí quan m'aixec, m'aixec feliç, amb emoció, amb ganes de anar a veure ballar els dimonis al primer ball, que encara que no els hi veigis ni les banyes saps que son allà, i l'alegria que se respira n'aquell moment és únic. Crec que el que realment ens fa feliç és veure a tots els nostres familiars i amics passar's-ho bé i disfrutar.
    Dia 17 també es únic, més que res perque és el meu Sant i el meu aniversari. Dia 17 és un dia realment emocionant per jo. Anar amb una carrossa cantant les gloses i cada instant sentir que te criden per donar-te els molts d'anys és únic.
    Crec que enguany ha quedat bastant clar que per Artà Sant Antoni ho és tot. Artà ha estat l'únic poble que no ha suspès res pel mal temps. Fer les beneïdes amb neu i veure que per molt de fred que faigi la gent segueix fent poble i anant per enmig.
    Dia 17 vespre, després del ball de bot, cada any pens el mateix: "364 dies i tornarà".

    Tonina Carrió Sansaloni
    3r ESO

    ResponElimina
  45. Sant Antoni per jo és un dia especial, un dia que tot el poble s'aixeca amb alegria, amb ganes de passar el millor dia de l'any sense importar que sigui tan prest. Aquest dia t'en oblides de totes les coses negatives, t'oblides dels problemes que tens i disfutes cada minut com si fos el derrer. El disfutes perque saps que l'any que ve no sirà igual, que cada any és diferent. El disfrutes perque saps que veuràs aquella persona especial que només la veus un pic cada dos mesos perque estudia a fora. Tot el poble s'aixeca amb una energia i amb ganes de que siguin les 9 per sentir les primeres notes que ens faran cantar amb ganes es nostre tataxin i que tots es pels sen's posaran de punta immediatament. I que cada vegada que sentiguem la banda ho donarem tot, cantant i ballant amb els dimonis.

    Es un dia únic i els artanencs heu sabem. Per aixo posam totes les nostres ganes amb passar-ho bé, per disfrutar es dia al 100% amb els amics i amigues, amb la gent que t'estima i que tu estimes. Perque dia 16 quan ens aixecam sabem que aquesta es sa nostra festa i l'hem d'estimar i cuidar perque mai es perdi i tothom la pugui disfrutar com feim tots noltros.

    Aina Nicolau Palou

    3r ESO

    ResponElimina
  46. Per jo la festa de Sant Antoni és una de les més importants, una de les que més esper, la que faig la conta enrere, una que me fa sentir nerviosa des de que ja només queden uns dies i que m'imagin com serà, m'atreviria a dir la que el vespre anterior me costa dormir-me dels nervis que tenc, frissant que arribi el dia per poder-me posar la camía blanca i el mocador vermell i sortir corrents al carrer.

    Diria que tots els dematins que m'he d'aixecar prest no m'agraden, però aquest dia, el 16 de gener és diferent, no me pasa el mateix, m'aixec emocionada, amb ganes de poder botar i cantar, i ja partir cap a ca l'Obrer i que comenci la festa, és un dia que disfrut molt i puc veure a gent que pot ser feia molt que no veia i disfrut amb la companyia que tenc, cridant i ballant tots, les cançons de Sant Antoni. Igual me passa el dia 17, estic emocionada per poder disfrutar dels moments que queden de la festa. És un dia únic que cada any se fa lo mateix, però segueix sent únic, mai me cans de repetir la mateixa festa, al revés ja fris de que torni a arribar.

    Kelly Morey
    3r ESO

    ResponElimina
  47. Per jo Sant Antoni és mes que una festa, és un sentiment. Tot hi que és fasi cada any sempre tenim aquells nirvis al posarmos la camia blanca i el moquedor vermell. Per jo es una festa que m'arriba a dintre, una festa que cada any comparteixes amb els teus veïns,amic,familia... una festa que no es perdra mai. Per jo Sant Antoni és això, un sentimen que no es pot expresar amb paraules, el sentiment que sent cuant arriba aquesta festa es demostra a la mateixa festa cuant botes,balles i cantes junt a les altres persones, això es per jo Sant Antoni, una festa per pasarla amb els teus amics, familiars...

    Yolanda Guzmàn Valiente 3rESO

    ResponElimina
  48. Sant antoni és una festa popular típica de Mallorca que es viu segons els sentiments de cadesqu vol atribuir-l. Hi ha gent que la viu com una marxa mes, altre gent la viu com una simple torrada... Jo personalment pens que és una festa on aquest dia tothom és amic, on tothom es dona els molts d'anys siguis o no Toni o Antònia.

    Per mi, és molt díficil d'explicar aquest sentiment, l'únic que vos puc dir és que com artanenca, quan a les 9:00 del matí de dia 16 de gener sent la banda de música que toca la cançó de sant antoni i veig, entre els caps de la gent, sortir els dimonis de ca l'obrer, al meu cos li entren ganes de ballar, cantar, botar... i de segir per tot arreu del poble la melodia que m'indica on es troben els dimonis. Tant es si fa neu, sol, plou... l'important és seguir les camises blanques i els mocadors vermells per tal de fer tota la ruta que marca la festa fins el derrer ball de dia 17 de gener.

    Roser Artigues Flaquer
    2n

    ResponElimina
  49. Per a mi Sant Antoni es un sentiment. Es la més esperada per els artanencs i per molta d'altre gent que ve a celebrar-la festa a Artà, ja que es un pic a l'any. Preparant la camia i el mocador vermell uns dies abans, contant els dies que falten per que arribi la festa, quedar a davant ca l'obrer i cantar per possar ambient, que siguin els dos únics dies de l'any que tinguis ganes d'aixecar-te per poder veure el primer ball, quan sents la primera nota posa els pels de punta, veure les banyes quan s'acoten per sortir per la porta, veure que tota la gent que coneixes està riguent i cantant, que aunca faigui un fred que pela no ten vas a cateva, per totes aquestes coses es un sentiment.

    Bernat Matemales
    2n ESO

    ResponElimina
  50. Sant Antoni és una festa que ens agrada a tots, és una de les millors festes d'aquest poble, perquè totes les persones d'Artà, siguis petit o gran, surts a celebrar-ho o ho celebres dins ca teva amb la teva familia perquè no pots sortir, peró sigui com sigui ho celebres, d'una manera o de l'altre, amb amics o amb la teva familia. Jo crec que no importa dur una botella de pomada o d'herbes, per gaudir de la festa. Jo crec que per gaudir de la festa basta estar amb amic i/o familiars, anar derrera als dimonis, intentar veure tots els balls o la majoria dels balls, anar a completés, veurà les beneïdes, anar a l'ofici i ja que això passa un cop a l'any, intentar gaudir de cada segon que estàs amb als dimonis, amb els amics i amb els familiars, encara que quan acabi la festa estaràs "mort de son". Per això es diu que Sant Antoni no només es una festa sinó tambe és un sentiment.

    Mariona Caba
    2n ESO

    ResponElimina
  51. Per jo i per la gent que m'envolta Sant Antoni es la festa del poble, antes i tot de Nadal ja pensam en Sant Antoni. Jo crec que un que no es Artanenc no pot sentir lo que sentim noltros per Sant Antoni, jo i altre gent antes del prime ball sentim els nervis de pensar " Això ja es aquí, ja comença". Lo que també trob es que hi ha gent tant del poble tant de fora que no venen aquí a viure la festa, venen a "divertir-se" sense respectar la festa.
    Se que hi ha gent que quan es dia 18 de gener ja torna a contar els dies perquè torni ser Sant Antoni. Un dels moment que m'agrada mes de Sant Antoni es es moment des primer ball, quan tothom està amb es nervis a flor de pell, i quan son les 9:00 des matí i sens sa trompeta i tothom "tataxintaxintataxin" i sents una cosa dins tu que diu "Ja està, això ja a comançat". Si, Sant Antoni pot ser una festa, pero pels Artanencs es una part nostre.

    Joan Ramon Tous Riera
    2n ESO

    ResponElimina
  52. Dia 16 i 17 de gener són els dies més especials per nosaltres, arriben els dos dies grossos de s'any, Sant Antoni! Ens passam les festes de Nadal contant els dies que resten per que arribi...
    Dins les nostres habitacions penjen les camises planxades i el mocador vermell amb una sensació de nirvis i alegria. Ben prest ens axeicam, sa panxa ens fa pesigolles i tenim una rialla a la galta que no podem evitar. Es primer ball de les 9 del matí ens ompl de goig, ses primeres notes i sa sortida de ses banyes dels nostres dimonis ens posa sa pell de gallina , aquest dia tenim necessitat de cantar i ballar sense que res ens aturi, compartir aquest dia amb tot un poble on no hi ha diferències entre noltros, tots cantam sa mateixa tonada i ens convertim amb una sola veu.
    Per els artanencs Sant Antoni és ben nostre i esteim orgullosos de dir-ho però sabem que cada poble venera ses seves festes. Dos dies intensos que trobam curts i en acabar ja contam els dies que falten per l'any proper.


    Isabel Moll Moreno
    2n ESO

    ResponElimina
  53. Sant Antoni es jo es una festa que hi ha un sentiment.Es una festa avon tots els artenencs i de altres pobles se gunten per fer festa per estar tots junts,gent que mai xerres que mai vos heu comunicat aquest dia tots ens xerram, si esteim enfadats com si no.

    Maria Ferrer
    2n ESO

    ResponElimina
  54. Per començar, jo no soc mallorquina, i no tenc els sentiments iguals que els meus companys i/o les persones que viuen en aquesta illa.

    Personalment trob, que aquesta festa te molt de cosas positives i moltes negatives.
    Negatiues veure les persones que a les 7;00h d'es demati ja beuen,fumes i no gaudeixen el primer balltant com es podia fer, sense ninguna necesitat alchoholica. Es veuen moltisimes persones (Nins de 14/15 anys) Que es pasejuen amb ses herbes en sa mà i beuen, estan a uns bancs i no es poden aixeicar perque estan tan beguts.
    Adoleçents de 16/17 que beuen tant que vomiten per tot i pensen que el poble es un inodor i orinen per els carrers. El dia de la cavalcada, persones que monten a cavall sense casc i corren amb el cavall com a estupids.

    Lo positiu es veure els meus amics, persones conegudes i just totes les persones del poble i altres pobles aue venen a Artà, disfrutar de la seva festa i estar tots junts contests, ballant, cantant i festetjant. Cantant en les completes i al dia de la cavalcada i les beneides mirant als animals. Tambe si a mi no m'agrada aquesta festa, estic contenta per tots els altres.

    Valentina Licini
    2n ESO

    ResponElimina
  55. Per jo Sant Antoni es mes que un sentiment es l'espera de tot un any, son les ganes de surti amb els amics a passar-ho bé i està a tots als balls des de que comença fins que acaba, fer algunes rialles de mes, les ganes de sentir la cançó i començar a pega bots i està feliç.

    Però després ve gent dels altres pobles ve a beure i no ve a gaudir, sinó que ve a destrossar la festa del nostra poble, però si la gent penses no beuria mes alcohol així la gent major i els nins gaudirien mes de la festa i no domes que vegin a gent gata pel terra i botelles rompudes.


    Joan Mesquida
    3r ESO

    ResponElimina
  56. Per jo sant antoni es un sentiment, es una festa que cada any ens agrada mes. Quan el dia abans te envas a dormir i no pots, quant poses la teva camia i el mocador demunt el teu llit i penses dema es el gran dia, quant te aixeques es demeti i dius aixo ja es aqui, quan vas a voure el primer ball i vous les banyes que surten de ca s'obrer i el primer que vous es la gent ballant i cantant i quant acabat i poses el conomtre.

    Artur Aragón Nicolau
    2n ESO

    ResponElimina
  57. Jo pens que Sant Antoni és un sentiment comú, és una festa esperada durant es 365 dies de l'any, el dia d'antes tothom esta molt nerviós, i ja tenen la camia i el mocador preparat. Antes de que surtin, molta gent ja té els pels de gallina. A les 9 del dematí es sentir la música i veure les banyes dels dimonis i tota la gent ja es posa a cantar, botar... Molta gent està durant tot el dematí seguint els dimonis i acompanyar-los a la retirada, també es per poder estar amb els amics, trobar-te amb gent de altres llocs que ve aquí, divertir-te... Però no només té coses bones, perque veure la gent gata i botelles rompudes per el terra, per la gent que viu la festa no es molt agradable.
    Per els artanencs aquesta es la nostra millor festa, i feim com si fos nostre, ja que també es fa per altres llocs, omplim els carrers d'Artà de felicitat i cuan acaba ja contam els dies que falten per tornar a viure aquest sentiment.

    Núria Rosselló Escamilla
    2n ESO

    ResponElimina
  58. Per jo sant Antoni es molt més que una festa, es molt més que beure, sant Antoni es despertarte a les 6 del matí per nirvis, es anar a fer una xocolatada a ca algú, es ballar i cantar amb gent que no has vist amb la teva vida, on no et pots enfadar i al final des vespre no pots ni xerrar de tant cantar pero igualment cantes, que quan acaba la festa ja hi ha gent que conta els dies perque torni a començar, sant Antoni es una de les festes més especials per el poble d'artà, a les 9 del dematí cuan vous als dimonis despres de tant de temps et posa la pell de gallina, cuan domes dus una camia, un mocador vermell i uns colsons cualsevols i encara aixi tens calor, avon hi ha més de 1000 persones i lluites per poder veure algun ball a primera fila.
    Aquesta festa els artanencs la duen a dins ells. Jo no dic que sant Antoni d'Artà sigui el millor ni molt menys, pero es una cosa que des de petit ho dus dedins.

    Esperança Ginard
    2n ESO

    ResponElimina
  59. Per jo Sant Antoni es mes que un simple Sant o una simple festa es un sentiment. Quatre dies abans, la gent comença a parlar de de la festa, on dormiran on dinaran avon quedaran etc.

    El dia 16 ja hi ha gent esperant a les set menos quart per veure el primer ball. El que fa mes pena de la festa es que a les 11 del dematí ja hi ha gent per el terra de lo gat que van. Es suposa que si véns a Artá a Sant Antoni es per gaudir de la festa no es perque mes tant tenguin que venir els teus pares a sercarte perque tu no pots ni caminar de lo gat vas, no vull negar a beure alcohol a ningú pero s'ha de beure amb cap.
    En el primer ball hi ha una gentada tu i pots anar a les 7 esperant per veure els dimonis a primera fila pero a les nou menos quart ja estar a darrera del tot perque la gent major que tu li es igual que tu siguis allà fa dos hores ells se te posaran a davant teva i acabant estant al darrera del tot.
    Per jo això es la festa.

    Gerard lliteres Gonzalez
    2n ESO

    ResponElimina
  60. Per mi Sant Antoni està ple de sentiments. Quan contes els dies que falten, quan el vespre abans coloques aquell mocador damunt la camia, quan estàs tot el vespre nervios i no pots dormir, quan t'aixeques el primer de tots pensant que avui serà un gran dia, la sensació de veure que el moment ja a arribat, veure sortir aquelles banyes per la portà i sentir tota la gent cantant i ballant. Aquell moment on no penses en res, tan sols amb ballar. Per la gent artanenca Sant Antoni o es tot, tot l'any esperant que arribi aquest moment.


    Biel Souto
    2n ESO

    ResponElimina
  61. Per a mi Sant Antoni es mes que un sentiment.
    La sensaciò de contar els dies que queden per Sant Antoni i de cada vegada estar mes nerviòs, la nit abans preparar la camia i el mocador i penjarla davant el llit, no poder dormir de tot el vespre, ser els primers en arribar al primer ball i voure com la gent arriba cantant, botant..., veure tot el poble cantant: 'boti, boti, boti, Gabelli es qui no boti..', veure els dimonis sortir de ca l'obrer pegant bots, veure gent als balcons, els carrers plens de camies i mocadors vermells, anar a completes i voure tota la gent cantant, anar de foguero en foguero cantant. Per ser la festa mes esperada. Visca Sant Antoni d'Artà

    Joan Pascual Ginard
    2n ESO

    ResponElimina
  62. Per nosaltres Sant Antoni és la festa més gran d'Artà i no només és una festa també és un sentiment.
    El més esperat pel pobla cada any es Sant Anatoni per què és una festa on hi acudeix tothom. El que mes m'agrada de Sant Antoni es que es una festa per anar amb els amic, cantar, balla...
    La prova definitives per saber si has disfrutat de la festa es, quan acaba la festa has de acabar cansat i fora veu, això indica que no has aturat de cantar i ballar. Des-de el meu punt de visita es la festa que mes esper de l'any.


    Jordi Barbon Matamales
    2nESO

    ResponElimina
  63. Per jo Sant Antoni es un sentiment, val la pena esperar tot l'any per després poder disfrutar de tota aquesta gran festa.
    Es molt important perquè per la gent del poble es mes que una festa, la senten a nes seus cors, seria mes guapa si la gent no penses només amb beure alcohol i que venguessin que no tot es l'alcohol.

    Lo que mes sa sent a n'aquesta festa es poder sortir amb els amics i passarto bé, hanar a celebrar la festa mes important de l'any. Tothom surt amb la seva camisa blanca i el mocador vermell, aquest amb ben abrigats perquè feia molt de fred.

    Alba Morillo Vicens
    2n ESO

    ResponElimina