diumenge, 24 de maig del 2020

OBSERVA, PENSA, REFLEXIONA I ESCRIU...

Mira aquesta dibuix de Feggo. ¿Què ens està dient? ¿Estàs d'acord amb la imatge? ¿Per què? ¿Com podem millorar aquesta situació?

Pensa a posar el teu nom, llinatge i curs.


36 comentaris:

  1. Aquesta imatge ens diu que les persones estan destruint el planeta, tirant basura. És a dir, que quan van arribar les persones a la Terra, l’únic que hem fet ha estat destruir-la i embrutar-la. Sí que estic d’acord amb l’imatge, perquè és veritat, les persones hem embrutat molt el nostre planeta, feim mal als oceans tirant-hi basura, esteim contaminant molt!, i no m’agrada gens que sigui vera això de l’imatge. Simplement, per millorar aquesta situació, el que hem de fer és col.laborar entre tots hi fer que el nostre planeta estigui net. No hem de tirar basura, no hem de contaminar tant... i bé, normes que ja sabreu. Encara que hi hagi gent que no hi fagi cas, si ho faguessim estic ben segura que la situació actual canviaria.

    Irene Bilbao Molina
    2n ESO

    ResponElimina
  2. UNA IMATGE PER REFLEXIONAR

    Una imatge val més que mil paraules. Aquesta imatge representa el que és l’ésser humà, una espècie que no té sentiments, ni escrúpols ni sentit comú. Aquesta foto ens mostra com l’aigua ens ha donat la vida i nosaltres conscientment la destruim llançant a la mar tot tipus de fems. Dins la societat d’avui en dia, no ens adonam que utilitzam molts de materials que destrueixen la mar i els oceans. Com podem millorar aquesta situació? Hauríem de raonar una mica més entre tots i ser conscients del mal que feim, cercar solucions (sobretot les indústries), per intentar millorar aquesta situació.
    El que destruim avui, és molt probable que no el tornem a recuperar mai.

    Maria Cerrato Aguiló
    1r ESO

    ResponElimina
  3. aquesta foto mostra com s’acaba la vida i s’acabarà si no prenem mesures ara. Estic d’acord amb aquesta foto perquè és la veritat i mostra com la nostra vida hauríem de provar la vida d’una vida més sostenible que podria ser molt millor per a fora
    Maybelle antonina Annesley
    1r Eso

    ResponElimina
  4. El que veim es del moment que va començar l’evolució, per arribar a formar el ser humà i al final, el que feim la majoria de persones, que es tirar fems al mar, al mar que nosaltres hem sortit, on ens hem creat. Feta aquesta visualització crec que el que ens vol dir es que no tirem el fems al mar, ja que es del lloc on procedim, i sense el mar i del animalet que ens va crear no seríem aquí el dia de avui.
    Aquesta situación la podríam millorar si, tota la gent no tires al fems al mar, o en terra, sinó dins al paperera, o al contenidor corresponguent.

    Margalida Ferriol Bonet
    2n d’ESO

    ResponElimina
  5. En alguns casos, un gest, com ara aquesta imatge, ens ensenya molt més que no una explicació. Aquest es un dels casos. Simplement no ho entenc. Noltros venim de la mar i ara l’estam destruint. A jo, desde petita m’han ensenyat a reciclar, a no tiar residus al terra, contaminar el menys possible... Ara m’hen dono compta de que no costa tant, reciclar, reutilitzar i reduir es casi autòmatic, o almenys ho hauria de ser. Però el que em fa més ràbia de tot, és veure com algú, tenguent una paparera a pocs metres tira el residu a terra. Jo ho he vist amb gent molt propera a jo, i a base d’insistir al fi em sent una mica millor, ja que sé que gràcies a jo, Artà està una mica més net, i de qualque manera em sentia compice d’un delicte, el més perillos de tots, matar al planta terra.

    NÚRIA ESPINOSA MOREY
    1r d’ESO

    ResponElimina

  6. Aquesta imatge demuestrea que l'evolució humana no ha evolucionat a bé, si no a pitjor, que hem de tenir cura del planeta que és on vivim.
    David Pérez García
    1r d'ESO

    ResponElimina
  7. Crec que aquesta imatge ens està dient que PROU! Els humans estem fent malbé els ecosostemes dels altres éssers vius. Estic d’acord amb l’imatge, ja que ens fa reflexionar una mica i a més té tota la raó. Crec que igual que ara prenem mesures de seguretat per el Covid-19, podríem fer el mateix amb el canvi climàtic òbviament amb les mesues que calen per aturar aquest.

    Maria Gili Sancho
    2n ESO

    ResponElimina
  8. Aquesta imatge ens mostra clarament en que ens hem convertit els humans al llarg de la nostra evolució. Els neandertals fabricaven els seus propis utensilis i eines amb el que tenien i ho reutilitzaven.
    Els humans, en un principi, reutilitzaven els envasos, sobretot de vidre i compraven a granel. A mesura que hem anat avançant hem anat fent les coses pitjor. Abusam del plàstic innecessàriament i llançam al mar tot tipus de fems per que som uns inconscients. Ens esteim menjant els peixos que es menjen els fems perjudicant-nos a nosaltres mateixos. En uns anys hi haurà més plàstics que peixos a la mar. Això tendrà greus conseqüències per el món! Com és possible que es suposi que hem anat avançant i sent més intel·ligents si sembla tot el contrari?

    Kirian Gómez Vega
    2n ESO

    ResponElimina
  9. Aquesta imatge ens està mostrant com els humans hem anat contaminant el nostre planeta poc a poc fins arribar a un punt que podriem dir que ja no té solució.
    Estic totalment d’acord amb aquesta imatge, ja que reflecta el que fa la societat avui en dia.
    Aquesta situació la podriem millorar de dues maneres. Per una banda disminutint l’ús del plàstic ja que contamina molt i la major part acaba dins el mar. I per altra banda intentar disminuir l’ús del CO2 (cotxes, fàbriques…).

    Àngels Martí Ginard
    2n ESO

    ResponElimina
  10. Aquesta imatge ens està dient com amb l'evolució de les persones em anat contaminant el planeta a poc a poc, el que l'home ha construit, ara nosaltres ho destruïm. Estic d'acord amb la imatge, perquè es vera, coses que fa molts anys es varen construir ara per culpa nostra, per cula de la contaminació, ho esteim destruïnt. L'únic que podem fer per millorar és que cada persona aporti alguna cosa, perquè per molt que algunes persones ajudin si n'hi ha més que segueixen contaminant i fent malbé no solucionarem res.

    Joana Aina Carrió Sansaloni
    2n d'ESO

    ResponElimina
  11. LA TERRA EN PERILL D’EXTINCIÓ

    Aquesta imatge ens mostra la trista realitat en la que es troba la Terra actualment. La salut dels nostres mars està ameneçada per la inconsciència de l’ésser humà.
    La imatge parla d’una sobrecàrrega de contaminació per part de l’home, la única espècie que ha contribuït a que la Terra estigui saturada de fems.
    No estic d’acord en que l’home estigui destruint el planeta, però si que és una imatge molt gràfica del que està passant.
    Per millorar aquesta situació hem de fer cas al que diu la ONU a l’informe sobre l’estat del mediambient: hem de reduir de manera dràstica l’emissió de gàsos tòxics, els abocaments contaminants, etc. perquè s’estima que al 2050 estarem en una situació totalment catastròfica.

    Paula Canet Matamalas
    2n ESO

    ResponElimina
  12. El que representa aquesta imatge, és el que està passant dia a dia, com dia a dia estem destruint el planeta. La imatge ho diu tot, la mar ens ha duit i noltros li agraïm així.
    Estic d’acord amb aquesta imatge, representa totalment com l’ésser humà està acabant amb el planeta.
    Pens que si posam una poc de la nostra part, sense contaminar tant, sense tirar els fems a terra ... Poc a poc podrem aturar tot això. No crec que sigui tan difícil.

    Gabriela Bermúdez Varela
    1r ESO

    ResponElimina
  13. Aquesta imatge mostra, que des-de que hi ha persones a la Terra, el que feim es tirar embrutar la Terra, tenim tots els mars i oceans plens de plàstics, els contenidors de les grans ciutats estan que surten de basura, i això es el que demostra aquesta imatge.

    NEREA POZO HERNÀNDEZ
    1r ESO

    ResponElimina
  14. Aquesta imatge se veu clarament que es sobre la evolució humana, jo veig que cada pic que hem evolucionat no hem crescut inteligentment sinó crec que hem baixat, com veus a la imatge l’home està tirant la basura a la mar, aquesta imatge es fictícia però en el mateix pic es real això mostra que hem de aturar que la terra es lo que mos han donat la existència. Hem de aturar de contaminar ja perquè sinó mos carregarem la terra i no ho viurem noltros sinó als nostres fills,nets ... podria ser un desastre hem de aturar.


    Paula Flores Muntaner
    1ESO

    ResponElimina
  15. Aquesta imatge demostre de on hem vengut noltros. Amb la evolució dels humans cada vegada tenim tots els mars i oceans plens de plàstic, petroli i moltes mes coses incontambles. Les grans ciutats els contenidors que tene ja no hi cap la basuarà perque està plens i això vol dir que nosaltres no mos endonam conte pero sempre conteminam. Després mos queixa que tenim el món brut si tothom poses un gra seu i ajudesim al món tot seria mes fàcil pero com que hi ha molta gent que contamina es molt difícil que aquest món estigui net.

    Pau Pinso

    1ESO

    ResponElimina
  16. Sabem lo que esteim fent a la terra?
    La fotografía ens diu que a manera de que em anat desarollant, em fet mal al planeta Terra, que esteim contaminant massa el planeta, bàsicament la mar. Que si no gafam mesures aquest món acabarà.
    Si perquè està dient la raó, però ens em de donar conta de lo que estem fent, esteim fent mal a l’únic planeta a on podem viure (per ara). La veritat es que si millorarem, si recapacitam i sa gent pren consciència de lo que esteim fent, ho podem solucionar, però em de recordar que tenim poc temps i em de recapacitar ja!


    Stalin Zambrano Delgado
    2n ESO

    ResponElimina
  17. Aquesta imatge per jo significa la avolució de les persones, es a dir com ens vàrem crear fins a dia de avui que el món està destruït gràcies a tota la contaminació que hi ha per a tot el món. I si us heu fixat bé amb la imatge a la part dels peixos està neta i a l’altre costat està bruta, això vol dir que quan es va crear els éssers vius el món esteia cuidat i en cavi avui en dia, no som conscients que esteim espenyant el món i això es un gran problema per a tots els éssers vius d’ecosistema.

    Marta Ferriol Bonet
    2n ESO

    ResponElimina
  18. Aquesta imatge ens parla de la contaminació i de com evoluciona l’ésser humà (en aquest cas cap a malament). Ens està diguent que hem de cuidar la Terra, que es el lloc on vivim i que no el podem fer malbé. Ens diu també que hem de ser conscients del que feim i anar alerta amb cualsevol cosa. No podem seguir destroçant el nostre llar d’aquesta manera.

    Hem de parar, i com podem fer-ho? Doncs deixant de consumir plàstic, reciclant, utilizant menys combustibles fósils, emprant el transport públic, tirant les coses a la basura i no al terra etc...

    Jo estic totalment d’acord amb aquesta imatge ja que trob que s’està fent malbé la Terra i hem de ser més conscients del mal que feim a la Terra, i en alguns anys, a nosaltres. No es molt complicat tirar les coses a la papelera en vers de al terra, ni reciclar, ni deixar de consumir plàstic. Així que si tots feim aquestes petites coses el món a poc a poc s’anirà netejant i els nostres nets i fills dels nostres nets tendràn una Terra sana on viure.

    M. Dels Àngels Gomila Gili
    2n d’ESO

    ResponElimina
  19. Aquesta imatge representa com l’ésser humà ha anat evolucionant cada vegada més i per a millor, fins que hem arribat els humans i em començat a contaminar tot el que un dia va ser el nostre orígen. Que esteim destruint tot el que ha fet i fa que nosaltres estiguem aquí, que esteim perdent una cosa que mai tornarà a ser com abans i que els nostres fets ens duran conseqüències no molt bones.
    Per això hem de cuidar el que tenim ara, perquè un dia ja serà massa tard per canviar-ho i no hi haurà volta enrere.

    Maria Vives Ginard
    2n ESO

    ResponElimina
  20. La imatge mostra l’evolució de l’home. Mostra com l’home sorgeix de l’aigua i després acaba omplint de fems el lloc d’on l’ésser humà havia aparegut, l’oceà.
    Estic d’acord amb la imatge perquè avui en dia els mars i els oceans estan molt bruts per culpa nostra.
    Per millorar aquesta situació caldria fer campanyes de recollida de fems de les platges, d’aquesta manera la gent prendríem consciència de com de brutes estan. A més a més, en les escoles es poden fer projectes i així aprendrem a no embrutar i mantenir les platges netes.

    Kevin Pascual Arnandis
    2n ESO

    ResponElimina
  21. Aquesta imatge representa la nostra evolució com a éssers humans, en aquests anys hem estat contaminant, mars, rius, oceans, etc, hem posat en perill de extinsió animals, els éssers humà som la pitjor espècie de tot el món, en conlusion aquesta imatge representa la nostra gran evolució fins a l'actualitat d'avui dia.

    Yandry Piza Rodríguez
    2n ESO

    ResponElimina
  22. Apuesta imatge m’ha fet reflexionar molt perquè vol dir que nosaltres vàrem sortir de l’aigua i ara nosaltres esteim fent mal a l’aigua. Vol dir que esteim fent mal al lloc d’on vàren apareixer els primers humans i jo crec que això està molt malament. Per tant jo crec que ens hauríem d’aturar a pensar en que no hem de fer mal a la mar, perquè sense ella nosaltres no estaríem aquí, i crec que l’hi hem de donar les gràcies, però ara mateix esteim fent tot el contrari.
    Joan Vicens Canet 1r ESO

    ResponElimina
  23. Jo crec que Feggo a aquesta imatge ens vol dir que, si la vida va néixer a l’aigua i gràcies a això hem pogut evolucionar fins arribar als éssers humans que som avui en dia, i que ara no hem de tirar fems ni res que pugui fer malbé al mar o al que viu en ell, ja que l’aigua ens ha donat molt i encara avui la necesitam per viure.
    Estic d’acord amb l’imatge perquè molta de gent molts de fems al mar, com també hi poden caure avions amb combustible, vaixells plens de petroli, cohets espacials... però també hi ha molta gent que recicla i tira els fems al contenidor corresponent i no a terra.
    Jo crec que la situació es pot millorar ensenyant a la gent que tira fems al mar o a terra a no tirar-los, explicant-lis que l’aigua es molt important per nosaltres i que si tiren fems al aigua, arribarà un dia en que l’aigua estigui molt contaminada i bruta.


    LUIS VIZCAÍNO MESTRE
    2n ESO

    ResponElimina
  24. Crec que aquesta imatge ens dona a entendre que basta, que ja està bé de destrossar el planeta. Que des de que els éssers humans vivim a la Terra lem anada contaminant i embrutant molt, pareix que no ens importa el nostre planeta perquè el únic que feim es contaminar-lo més dia a dia.
    Hem de cuidar els altres ecosistemes, per exemple els oceans que darrerament tiram molta basura allà i si seguim així matarem a tots els éssers vius que viven en els oceans, que ells no tenen culpa de res.
    Estic al 100% d’acord amb aquesta imatge, ja que es vera tot el que demostra. Que l’evolució humana en ves de anar cap a millor nam cap a pitjor.

    Llucia Saborido Ferrer
    2n ESO

    ResponElimina
  25. Aquesta foto ens diu que les coses que ha fet l’home durant tota la seva evolució avancen cap a pitjor. Que des de que es considera home i en l’època actual crea molta basura que la tira tota a la mar.
    Jo estic d’acort amb l'imatge, perquè es el que està passant en l’actualitat. En teoria és un Home Sapiens que pensa i raona però si realment pensàs el que fa no heu faria.

    Ho podriem millorar de colca manera per exemple: reconar basura del terra, no tirar basura a la mar, no haver-hi tant consumisme i molt més reciclatge.

    Joan Matamalas Sureda
    2n ESO

    ResponElimina
  26. Observa, pensa, reflexiona i escriu...

    Aquesta imatge me fa reflexionar molt, me fa pensar que al pas del temps, amb l’evolució humana, la gent ha començat a contaminar-ho tot, especialment el mar i pensar que esteim matant la mar i la mar ens va donar la vida, sense mar no haguésim existit i nosaltres a canvi de la vida, ¡l’esteim matant! si així tal qual, l’esteim matant, esteim matant els éssers vius que viuen al mar i a part esteim contaminant la mar amb petroli, plàstic inclús cristalls, hi tiram de tot...

    I a damunt ho tiram perque volem, perque ningú t’obliga a tirar plàstics al mar, això ho tires tu voluntàriament, jo crec que hauríem de reflexionar i cambiar-ho tot, ara el que hauríem de fer es recollir tota la basura del mar, hauríem de cambiar d’una vegada, perque després ja sirà massa tard... després ja estira tot contaminat, ja no hi haurà peixos, els humans no cambiam fins que no veim el resultats de les nostres obres contaminants, ara esta passant el mateix amb el canvi climàtic, ara que comencen a venir els resultats començam a canviar pero fins que no ens ha perjudicat seguíem i seguíem contaminant.

    1r ESO

    Alícia Gomila Flores

    ResponElimina
  27. OBSERVA, PENSA, REFLEXIONA I ESCRIU...

    El que crec que ens diu aquesta imatge és el que està passant cada dia, gràcies a nosaltres, els humans. La imatge ho representa molt bé, tractant així la Terra, el nostre planeta, l'únic que estem fent és destruir-lo, tirant fems i contaminant els oceans. Estic d'acord amb la imatge per què crec que ens vol transmetre un bon missatge, la societat que hi ha avui en dia és una societat molt materialista, no ens adonam que estem utilitzant materials que contaminen molt i no estem fent res per arreglar aquest gran problema. El missatge que crec que transmet aquesta foto és que podem arreglar aquesta situació, ens tenim que conscienciar de què si no feim res el nostre planeta acabarà, aportant el nostre petit gra d'arena, reciclant, no tirant papers enterra i fems a la mar. Cuidant el nostre planeta.
    Marta Nicolau
    1r ESO

    ResponElimina
  28. EL QUE JO TROB D’AQUESTA IMATGE

    Jo sincerament, no observo una imatge, sinó una realitat que hem d’ intentar evitar sempre.
    Jo no sé el que les altres persones veuen, però jo veig el gran error que hem comès nosaltres els humans durant moltíssims de segles. Nosaltres abans de ser humans, la vida es va desenvolupar dins el mar, i a mesura que la vida del mar ha evolucionat, hem arribat a ser nosaltres l’evolució de la vida petita que habitava dins el mar. El que passa, és que nosaltres ja no evolucionarem molt més si seguim així, ja que a n’aquesta imatge veim que nosaltres el humans no evolucionarem molt, ja que només embrutarem més l’entorn en el que abans nosaltres habitàvem fora cap preocupació i no com ara, que hem arribat a un punt on no hi haurà mar, vida, salut i sobretot humanitat, ja que nosaltres mateixos hem fet el clot a la nostra tomba. La contaminació ens acabarà matant a tots si no feim res, i nosaltres, la humanitat, no hauríem d’haver existit. Només feim, i volem més i més, i part de les moltíssimes coses que generam, les desperdiciam i les tiram al mar, quan aquest, ens va donar protecció, i nosaltres el destruim com simples enemics, tot això només per el nostre egoïsme, la nostre falta d’humanitat i també d’humilitat.

    Pere Mascaró Massanet

    1r ESO

    ResponElimina
  29. L’imatge ens està mostrant tot un llarg procés d’evolucions, des de la primera cèl·lula fins arribar a l’home. La primera meitat de l’imatge mostra totes les evolucions que han hagut de sorgir per que l’humà hagi existit. Just al centre de l’imatge es veu un home amb un esmòquing fent referència a les persones d’avui en dia. A l’altre meitat de l’imatge es veu moltíssima basura i objectes com bombes, cotxes i més coses que contaminen i destrueixen el nostre planeta. També pens igual que el creador de l’imatge ja que després de milions d’anys de que sorgís vida al planeta Terra, hem arribat nosaltres, els humans, i en poc temps hem fet un mal enorme al planeta i si seguim així, no tardarem molt en destruir del tot el nostre planeta. Pens que els governs han de posar lleis més estrictes sobre la contaminació. D’aquesta manera les persones anirien més alerta a contaiminar i molts de problemes com l'escalfament global o l'acumulació de basura en països pobres desapareixerien.


    Pau Moll Bauzá
    2n ESO

    ResponElimina
  30. Jo penso que gràcies a el planeta Terra tots els humans hem evolucionat molt, però mentre mes evolucionem més mal li fem a la planeta, tirant escombraries a terra ect ... el dolent de tot això és que mentre ho fem nosaltres ens adonem que això fa molt mal a l'planeta i tot i així ho fem, en aquesta imatge es representa molt ha el que està passant i ha el que passés al fututo si no fem alguna cosa per ajudar-lo.
    Inmaculada Dominguez Guzman
    1r Eso

    ResponElimina
  31. Jo crec que aquesta imatge representa l’evolució dels humans i com embruten i destrueixen el planeta. No estic d’acord amb aquesta situació ja que crec que hem de tenir cura del planeta i no destruir-lo, contaminar-lo, embrutar-lo... Per millorar aquesta situació tots hauríem de prendre consciència de l’importància de mantenir el nostre planeta net.

    Marta Forteza Danús
    2n ESO

    ResponElimina
  32. Aquesta imatge ens mostra la realitat, la societat en la que vivim avui en dia i que fa anys que es viu, que els humans ens estimam més tirar el fems a la mar que no deixar de produir tant. Han estat necessaris milions d'anys d'evolució perquè nosaltres siguem així com som avui en dia. És trist que amb tot el que li devem a la mar, la vida, en aquests moments estigui així com està, però és cert i és culpa nostra, per tant només nosaltres podem solucionar aquelles coses que han fet els nostres antepassats i que feim avui en dia.

    Martina Ferragut Gili
    2n ESO

    ResponElimina
  33. Jo crec que aquesta imatge ens demostra com som i encara no som conscients del mal que feim, li esteim fent mal al tot al món i a tota la humanitat, gràcies a noltros(els humans) esteim donant menys futur pes nostres fills, i noltros volem això? No ho volem així que hem de evitar això i tots podem junts.
    Javián De Guilhem
    1r ESO

    ResponElimina
  34. La imatge ens està dient com ha canvia l'ésser humà durant tota la nostra història. Jo no estic d'acord amb la imatge ja que estem destruint el medi ambient avon nosaltre fa milions d’any vivíem. Ho podem millorar no utilitzant tant de plàstic y reciclar ja que es bo per tots noltros, utilitzar el menys transport possible.

    Pau Rodríguez Gili
    2n ESO

    ResponElimina
  35. Aquesta imatge me fa pensar molt en l’evolució que han tingut esl humans. Hi ha hagut coses que han evolucionat cap a bé però altres que han anat molt cap a malament, com mostra aquesta imatge.
    Se pot veure l’ evolució humana,primer erem bastant nets i ara tiram qualsevol cosa a la mar o a terra al carrer, fins i tot hi ha una illa de plàstic. Jo crec que això ho podríem millorar si tots posam un poc de cada un, una mica basta.

    Juanjo Gutierrez Lliteres
    1r ESO

    ResponElimina
  36. El que jo veig a n'aquesta fotografia és l'evolució humana i en vol donar a entendre que amb tot el temps que ha durat amb ferse i ara nosaltres amb dos dies estem destruint la vida al nostre planeta tirant escombraries a la mar, amb les fabricàs...
    I això no només va passar un pic sinó que és el que passa dia a dia, la mar ens ha donat la vida i nosaltres li estem agraint així.
    Estic d'acord amb la imatge perquè diu la veritat de com l'esser humà està acabant amb el planeta Terra.

    ANNELIS MOREY BOLAÑOS

    1r ESO

    ResponElimina