dijous, 29 de maig del 2014

SI AIXÒ ÉS UN HOME

¿T’has llegit el llibre? ¿Recomanaries la lectura d’aquest llibre? ¿Per què?
Pensau a posar el nom i els llinatges, i el curs. 3 punts 




19 comentaris:

  1. He llegit el 50%, trob que es un llibre amb una gran dificultat, ja que no entenia moltes de coses de les que llegia. Per el meu punt de vista jo el recomanava a persones mes majors que a nosaltres

    Joan Massanet Palou 4t ESO

    ResponElimina
  2. Sí, me llegit el llibre, un 100% no, ja que havia paraules, frases i cosses que no entenia.
    Recomenaria la lectura del llibre però no a tothom, és a dir, que recomenaria el llibre a gent més major que nosaltres, ja que hi ha hagut, com he dit, frases i cosses que no he arribat a entendre, però així i tot sí.
    Perquè és un tema molt interessant, ja que ens parla de la duresa d'aquells temps i també de la història. També perquè ens conta la història un dels supervivents de la Segona Guerra Mundial.

    Joan Massanet Terrassa.
    4rt ESO.

    ResponElimina
  3. Sí, m'he llegit el llibre i el recomanaria a tothom que li agradi la lectura, perquè és un llibre molt bo. Quan llegeixes aquest llibre veus la dificultat que tenia poder sobreviure en un camp de concentració, fent treballs molt durs i quasi sense menjar i el merit que té Primo Levi, que ho va aconseguir. A més m'ha agradat molt perquè crec que és un llibre que et fa reflexionar sobre la dignitat d'un home. En definitiva, crec que aquest llibre és una gran obra i que tothom interessat en la lectura l'hauria de llegir.

    Miquel Gomis Sureda
    4t ESO

    ResponElimina
  4. He de confessar que la meva opinió no és molt clara. No m'ha resultat un d'aquells llibres que abandones després de la pàgina número 40 a causa de l'insuportable que se't fa la lectura, res d'això; crec que el meu cas s'ha encaminat més cap a una falta de comprensió. He trobat molts tecnicismes, igual que paraules que mai abans havia sentit. Tampoc he entès les frases escrites en alemany, per exemple.

    D'altra banda, creia que seria un llibre molt més tràgic del que ha estat (ho hauria preferit), però tot i així, no m'ha disgustat perquè m'he endinsat en les dificultats de la vida a un camp d'extermini, el fet de viure sense la teva família, tenir imposades milions de normes i no poder ser un mateix, etc.

    Més que a adolescents, el recoman a joves adults, que segur que seran totalment capaços d'entendre'l. Igual que el meu professor, el tornaré llegir d'aquí a uns quants anys: segur que la meva visió serà molt diferent.

    Núria Infante Nebot
    4t d'ESO

    ResponElimina
  5. si,si i no perque es un llibre que as de estar bastant atent per demos de que te diu al que ell a viscut en primo levi per cupa de nazisme i que als feian sufri amb pasa fam,sed,exes de esfors i moltes mes coses pijos pero el que et fa senti es el que ell es un dels pocs que a viscut per conta els que feian sufri en els camps de consentracio en aquella epoca


    Miquel Angel Torrens

    4 eso

    ResponElimina
  6. Sí, m'he llegit el llibre. Recomanaria aquest llibre a gent més gran que jo, a partir d'uns 20 anys per amunt perquè nosaltres encara som un poc joves per entendre tot el que passa i tots els tecnicismes que utilitza l'autor per explicar la història. Si l'hagués de recomanar, el recomanaria perquè el que conta és una història verídica, i la manera que ho conta, i els fets que diu són increïbles, com humans podien fer sofrir a persones per no tenir els mateixos pensaments. També perquè està molt ben redactat i fa molt bé alhora d'expressar el que ell va sofrir, ja que l'autor és el personatge principal de la història. Finalment perquè mai ve malament saber un poc més de l'abans i sobre el que varen haver de passar els nostres avant-passats.

    ESTHER R. GILI
    4t d'ESO

    ResponElimina
  7. sí m'he llegit el llibre.
    Recomanaria aquest llibre, però a la gent que sigui més gran que nosaltres, perquè trop que algunes parts són complicades d'entendre. I perquè crec que l'experiència que conta l'autor, la seva pròpia història, segons quines parts són molt dures, ja que ell cada dia viu entra la vida i la mort.

    Catalina Herrero Bestard
    4t ESO

    ResponElimina
  8. sí m'he llegit el llibre.
    Recomanaria aquest llibre, però a la gent que sigui més gran que nosaltres, perquè trop que algunes parts són complicades d'entendre. I perquè crec que l'experiència que conta l'autor, la seva pròpia història, segons quines parts són molt dures, ja que ell cada dia viu entra la vida i la mort.

    Catalina Herrero Bestard
    4t ESO

    ResponElimina
  9. Sí, he llegit el llibre. Recomanaria aquest llibre, és clar. És un llibre molt dens, ja que Primo Levi conta la seva història de forma molt expressiva i també molt tècnica. Per alumnes de la nostra edat pot ser que hagi estat un llibre bastant complicat d'entendre, però estic contenta d'haver-lo llegit perquè he après i perquè el guardaré fins a poder-lo tornar a llegir i extreure una altra opinió i visió del llibre. Es poden treure diverses visions, crec que cada vegada que llegeixes llibres d'aquest tipus al final acabes trobant diferents conclusions.

    Caterina Sancho Capó
    4t ESO

    ResponElimina
  10. Sí, m'he llegit el llibre. El recomanaria, però, per gent igual o major a la nostra edat, ja que és un poc mal d'entendre i difícil per edats inferiors a la nostra.
    Tot i això, és un llibre molt bo, ja que t'explica, com era dia per dia; mes per mes i any per any com vivien, com dormien, de què menjaven, com els tractaven, com sobrevivien... en la injusta vida dels camps de concentració en ple nazisme. El millor d'aquest llibre és que el mateix escriptor d'aquest llibre ha estat el que ha hagut de viure en la injusta societat i vida nazi.

    Miquel Àngel Paredes
    4t d'E.S.O.

    ResponElimina
  11. Recomano el llibre que m'he llegit perquè és una història realista, que ens explica tal com va ser la dura i injusta vida a un camp de concentració. Hem satisfà, poder haver tingut l'opció de triar aquest llibre perquè, crec, que podria ser l'inici d'una lectura ja més seriosa: altres anys eren lectures una mica més senzilles. D'aquí a uns anys, rellegiré el llibre per poder tornar a tenir les mateixes sensacions ja d'una manera més madura.
    Un llibre que et fa pensar de l'existència de l'home.
    Caterina Serra Ginard-4t d'ESO

    ResponElimina
  12. Sincerament, opin que el llibre no enganxa i es fa avorrit, no perquè no hi hagi moviment, si no perquè els capítols del llibre peguen d'una banda a l'altre i al final no has entés res. L'he llegit, però no el recomanaré a ningú.


    María Mir Rojas
    3r ESO

    ResponElimina
  13. No me acabat de lletgir aquest llibre, perquè no he tengut molt de temps. No és que m'hagi agradat gaire, perquè hi ha paraules que no les entenc i que m'ha costat entendre-les. Però podria recomanar-li a gent que està interessada a n'aquest

    Mercè Llaneras Bru
    3r d'ESO

    ResponElimina
  14. sí, m'he llegit el llibre, sí la veritat és que li recomanaria la lectura d'aquest llibre, especialment als joves. El recomanaria perque enseña com sobreviure psicològicament.

    Colau Flaquer Danús
    3r ESO

    ResponElimina
  15. Clar que m'he llegit el llibre. Si, recomanaria el llibre però no a persones molt joves, jo mateix reconec que hauria estat millor llegir el llibre de a qui a un parell d'anys perque hi ha hagut moltes coses que no he entés. Però m'ha agradat i se cert que si el torn a llegir de aquí unj parell d'anys encara més m'agradarà.

    ResponElimina
  16. Si, el recomanaria a la gent de mes de 16 anys ja que jo en tenc 15 i me ha costat un poc entendrer-lo, però es interessant ja que conta en primera persona lo malament que es passa a dins un camp de concentració, i com els he tractaven en aquells temps.

    Jordi Danús Ballester
    3r ESO

    ResponElimina
  17. Si, m'he llegit el llibre. Recomanaria aquest llibre perquè ha estat molt interessant, ja que, mescla moltes coses, és un llibre que explica la vida de Primo al camp de concentració i et posa a la pell de Primo Levi. També recomanaria llegir la biografia de Levi perquè es fascinant. Si t'agraden aquests libres sobre l'Holocaust i la segona guerra mundial, t'has de llegir aquest !

    Toni Esteva Gelabert
    3r ESO

    ResponElimina
  18. Si,m'he llegit el llibre.Es a dir jo recomanaria aquest llibre segons a quines persones ja què no és un llibre fàcil que a mi m'ha costat entendre.És un llibre que va dels nazis i jo trob que és un molt bon llibre per aprendre i tenir més coneixements sobre el que feien els nazis abans dins els camps de concentració.El recomanaria sobretot a aquelles persones curioses que vulguin informació de tot el que passava allà dedins ja que a aquest llibre t'ho explica quasi tot vist des de el personatge principal.

    Lluís Alguacil Oliver
    3r ESO

    ResponElimina
  19. Sí, jo m'he llegit el llibre. Jo el recomanaria, perquè és un llibre que t'explica, des d'una història personal d'un home que ho ha viscut, com es viva als camps de concentració. Aquest llibre t'ensenya com s'ho havia de fer un per sobre viure i que d'una manera injusta pots morir i que només els més sortats sobrevisquin. I també t'ensenya moltes coses més.
    Jo sobretot ho recomanaria a gent major a nosaltres, ja que el llibre és difícil d'entendre, és dens. Però encara així m'ha agradat molt. Llegiu-lo, arriba al cor.

    Maria Barceló Gili,
    4t ESO

    ResponElimina