dilluns, 16 d’abril del 2018

QUART, PROVA DE LECTURA



En aquest espai, heu de contestar la pregunta 7 de la prova de lectura que hem fet. Pensau que heu d'escriure el nom i els llinatges, i el curs que feis, a baix de tot del text. 

¿Recomanaries la lectura d’aquesta novel·la? Raona la resposta al bloc de CATALÀ FÀCIL. Fes-ho abans de dia 18 d’abril, amb un mínim de 5 línies, i acurant al màxim el llenguatge. Cada falta baixarà 0,5 punts la nota de la pregunta. 3 punts.

19 comentaris:

  1. Voldria que fosssis tu, és un llibre que conta una història d’amor juvenil, i que si t’agraden aquestes et recoman-ho que el llegeixis. Si que és vera, que a la meitat del llibre ja pots intuir un poc així com serà el final, però a la majoria de històries d’amor es sap abans de que acabin el seu final. Jo el recoman-ho a tothom, però més als joves, ja que és una història un poc fatasiosa de com dos adolescents s’enamoren, però la trama d’aquesta és divertida.

    Paula del Campo Cabrer
    4t ESO

    ResponElimina
  2. Personalment, aquest llibre no m’ha agradat gaire. Pens que li falta una mica d’emoció, ja que no m’ha enganxat i se m’ha fet llarg tot i només tenir unes 200 pàgines. He arribat a la conclusió que el que no m’agrada és l’autora ja que no és el primer llibre seu que llegesc i amb tots me passa el mateix. La diferència entre els altres i aquest és que a n’aquest l’he hagut d’acabar i els altres els he deixat a mitges. Tot i així, pens que el tema d’aquest llibre és molt interessant i a parts m’he sentit identificada. Es un llibre que no me tornaria a llegir però tot i així estic contenta d’haver triat aquest ja que m’ha ajudat a fer una reflexió damunt el tema de l’anorèxia i la bulímia.

    Tonina Carrió
    4t ESO
    Bitllet d’anada i tornada

    ResponElimina
  3. Voldria que fosssis tu, és un llibre que conta una història d’amor juvenil, i que si t’agraden aquestes, et recoman-ho que el llegeixis. Si que és vera que a la meitat del llibre ja pots intuir un poc així com serà el final, però a la majoria d’històries d’amor es sap abans de que acabin el seu final. Jo el recoman-ho a tothom, però més als joves, ja que és una història un poc fatasiosa de com dos adolescents s’enamoren, però la trama d’aquesta és molt divertida.

    Paula del Campo
    4t ESO

    ResponElimina
  4. El llibre que vaig decidir llegir és el de “Bitllet d’anada i tornada”.

    Sincerament, no m’ha agradat gaire aquest llibre. M’esperava que, tenint en compte que tracta sobre l’anorèxia i consta d’una història d’amor, així com diu la sinopsi, la història tindria més emoció i drama i que passarien més coses durant la lectura; però trob que no ha estat així. És a dir, he trobat que la lectura durant tot el llibre ha estat bastant monòtona, tota igual, i per aquest motiu se m’ha fet un poc aburrida i pesada.

    Això no vol dir que sigui una mala novel·la ja que tots tenim diferents gustos. Alomillor si no hagués tingut una opinió o hipòtesis prèvia de la lectura, no m’hagués esperat un altre tipus d’història i, d’aquesta manera, no m’hauria decepcionat i m’hauria agradat més.

    Alba Lindo Moreno
    4t ESO

    ResponElimina
  5. Voldria que fossis tu és un llibre que recomanaria a tothom que li agraden els llibres d’històries d'amor. Tot i això, jo diria que és una història d'amor una mica diferent a les normals i a les típiques.
    Pens que està molt ben escrit, tot està detallat i l'autor ha estat capaç de que em pogués imaginar tota la història, és a dir, on passava, com eren els personatges...
    Al principi no m'enganxava el llibre i normalment, si no m'enganxa, deix de llegir-lo. Tot i que no m'enganxàs, la història era molt bona i et deixava intrigat però per jo li faltava alguna cosa. Després em va agradar, em vaig enganxar i el vaig acabar molt ràpid.
    Per tant, com he dit al principi, recoman aquest llibre ja que es fàcil de llegir, conta una història molt bona i sobretot entreté i diverteix.

    Marina Martí Ginard
    4t ESO

    ResponElimina
  6. Jo vaig llegir el llibre “Billet d’anada i tornada”.

    A la pregunta ¿Recomanaries la lectura d’aquest llibre?, contestaria sí i no. És a dir, sí, perque és una bon llibre que et mostra la realitat de els transtorns alimentaris i no només com ens afecten fisicament sinó també com ens afecten mentalent , emlcionalment i socialment. Ara bé, besprés d’haver llegit el llibre he de dir que no és el més adequat per algú jove (sobretot al·lota) en procés de baixada de pes, anorèxia o recuperació de la anorèxia. ¿Per què? Donç per que na Marta al llarg del llibre explica tots i cada un dels mètdoes que utilitza per arribar a l’anorèxia. Això pot causar curiositat o tentació de provar-los a les persones que he anomenat i potser avançi a un transtorn i en aquest cas, no hi hagi un billet de tornada. Pareix una exageració pero no seria no la primera vegada ni la darrera que passa això i a més, llegir llibres, articles, pel·lícules... d’aquest tipus és un mètode molt comú entre la gent que pateix la malaltia.
    Apart d’aquesta crítica he de dir que es un llibre un poc decepcionant ja que pareix que ha de tenir més drama i emoció però es massa realista i tot massa esperat. Encara així, m’ha agradat, et pots identificar amb els personatges i necessari per algunes persones, però no, no ho recoman a tothom.

    Maria Pilar Del Valle Sirer
    4t ESO

    ResponElimina
  7. Voldria que fossis tu:
    Li recoman aquest llibre a tots aquells que disfruten llegint una novel·la romàntica d’adolescents. A mi m’ha agradat el llibre i la història ja que no és la típica història d’amor, on es troben dues persones i ja estan enamorats. Lo que no m’ha agradat és que ja es veia venir el final del llibre, però igual m’ha agradat llegir el llibre.

    Aleyna Esgin
    4t ESO

    ResponElimina
  8. El meu llibre es Bitllet d'anada i tornada, quan havíem de triar quin llibre lleguir aquest va ser el que més em va cridar l’atenció i per tot el que varem cercar sobre el llibre em va fer més ganes de llegir. Ara crec que el meu pensament ha canviat després de llegir-lo, es un llibre que està molt be per la gent que li agrada llegir molt però personalment a jo no m’ha agradat molt, és a dir, m’ha decepcionant una mica ja que tenia moltes ganes de llegir-lo i quan vaig començar-lo no era un llibre que em cridés l’atenció, però sí que és vera que està bé, però amb el meu estil de llegir aquest tipus de llibre no és el que més m’agrada.

    Alba Viera Donoso
    4t ESO

    ResponElimina
  9. El meu llibre es Bitllet d'anada i tornada, quan havíem de triar quin llibre lleguir aquest va ser el que més em va cridar l’atenció i per tot el que varem cercar sobre el llibre em va fer més ganes de llegir. Ara crec que el meu pensament ha canviat després de llegir-lo, es un llibre que està molt be per la gent que li agrada llegir molt però personalment a jo no m’ha agradat molt, és a dir, m’ha decepcionant una mica ja que tenia moltes ganes de llegir-lo i quan vaig començar-lo no era un llibre que em cridés l’atenció, però sí que és vera que està bé, però amb el meu estil de llegir aquest tipus de llibre no és el que més m’agrada.

    Alba Viera Donoso
    4t ESO

    ResponElimina
  10. Recomanaria el llibre Voldria que fossis tu als adolescents, sobre tot a les nines ja que pens que és una història que capta més l'atenció a les nines que no als nins. Però de totes maneres pens que ens agradaría a tots. A jo aquest llibre em va enganxar des del primer moment ja que és una història entretinguda i bona d'entendre, però el final es pot intuir des del principi. També s'ha de dir que en el llibre s'utilitza un llenguatge senzill, cosa que facilita la lectura. Així que anim a tots els joves que tinguin ganes de gaudir d'una història d'amor a llegir aquest llibre.

    Paula Nicolau
    4t ESO

    ResponElimina
  11. Llibre: Voldria que fossis tu.

    Si t'agraden les històries d'amor adolescent te recomano 100% aquest llibre ja que a mi m'ha encantat. Pens que la història que conta es molt realista i avui en dia encara més ja que un missatge el pot rebre qualsevol i et pots posar a la pell de la Bea fàcilment. L'únic que canviaria seria que no fos tan fàcil veure com sirà la història ja que al principi jo ja vaig veure per on tiraria però això no lleva que alguna sorpresa em vaig endur. En definitiva, el recomano molt, sobretot a adolescents, ja que disfrutaran de imaginar-se una història tan bonica.

    Aina Nicolau Palou
    4t ESO

    ResponElimina
  12. Jo vaig decidir llegir el llibre “Voldria que fossis tu”. Quan havíem de triar el llibre que volíem llegir, aquest és el que més em va cridar l’atenció. La veritat és que no em penedeixo gens d’haver-lo triat.

    És una història d’amor, però no com les altres, trob que l’autora ha sabut anar més enllà i crear una història diferent, però igual d’entretinguda. He de dir que al principi no passava gust de llegir-la, però quan s’arriba a un punt, no se pot aturar. També he de dir que a la meitat del llibre ja s’intueix el final, però no ho veig un punt negatiu.
    Com he dit abans, no em penedeixo d’haver llegit aquest llibre, ja que m’ha agradat molt. El recomanaria a tot tipus de persona, perquè és una lectura fàcil, bona i entretinguda.

    Kelly Morey
    4t ESO

    ResponElimina
  13. El meu llibre es Bitllet d'anada i tornada, quan havíem de triar quin llibre lleguir aquest va ser el que més em va cridar l’atenció i per tot el que varem cercar sobre el llibre em va fer més ganes de llegir. Ara crec que el meu pensament ha canviat després de llegir-lo, es un llibre que està molt be per la gent que li agrada llegir molt però personalment a jo no m’ha agradat molt, és a dir, m’ha decepcionant una mica ja que tenia moltes ganes de llegir-lo i quan vaig començar-lo no era un llibre que em cridés l’atenció, però sí que és vera que està bé, però amb el meu estil de llegir aquest tipus de llibre no és el que més m’agrada.


    Alba Viera Donoso
    4t ESO

    ResponElimina
  14. El llibre que he llegit jo ha estat Voldria que fossis tu.

    Jo si que el recoman, i sobretot als joves, ja que pens que és més senzill així connectar amb els personatges degut a que són situacions que ens podrien passar a nosaltres.
    De fet, el que més m’ha agradat ha estat que amb la descripció dels personatges i de l’entorn que ha fet l’autora ha aconseguit que arribi a imaginar a dins meu tot el que anava narrant.
    Al principi em va costar una mica llegir-lo pel fet de que no m’enganxava, però a mesura que l’anava llegint més, més m’agradava.
    El trob un llibre molt entretingut, una mica previsible el final, però molt bò igualment.

    Andrea Romo
    4rt d’ESO

    ResponElimina
  15. Voldria que fossis tu és una novel·la romàntica escrita per Lorenza Bernardi. El llibre és bò i enganxa i tot però té un problema, i és que només llegint la sinopsi ja saps perfectament de que va la història i com acabarà. Però malgrat aquesta deficiència, el llibre és 100% recomanable i fins i tot et fa quedar amb l'intriga del que passarà a la següent pàgina. A jo m'ha agradat molt però reitero, si vols gaudir del llibre, no et llegeixis la sinopsi abans de llegir-te el llibre sencer.

    Williams Paredes Panta
    4t ESO

    ResponElimina
  16. A jo el llibre m’ha agradat molt, perquè m’agrada molt llegir. La part que més m’ha agradat ha estat quan el Jordi i el Sergi li mostren les fotos de la muntanya a l’Alèxia (el final) perquè no m’esperava que acabés així i m’ha sorprès, però, m’hauria estimat més que el final hagués canviat; que fos la nina del petard... o qualque cosa així per ser més interessant.
    I crec que la part que en Adrià s’omple de pues no hi importava posar-la, perquè, no passa res d’interessant.

    Sergi Pinso Pons
    2nESO

    ResponElimina
  17. L’home dels ulls grisos. Un llibre de n’Antoni López Massó.
    Sincerament, aquest llibre no m’ha agradat molt, ja que em pensava que aquest llibre xerres de petites històries de l’espia. Però aquest llibre s’ha centrat més en l’actualitat, és a dir, quan l’espia ja s’havia retirat. El recoman a les persones que els agradi llegir molt, perquè aquest llibre arriba un moment que cansa, però tampoc és un mal llibre.

    Juan Marcelo De Guilhem Panta
    4t ESO

    ResponElimina
  18. He lleguit el llibre Retrum. Jo pens que si que el recomeneria però només per persones que tenen molt de temps lliure i que els hi agrada llitguir, encara així no me ha acabat de agradar molt. Vaig començar a lletgir molt animat però al pas del temps me començava a desagradar el tema on anava destinat el llibre. Encara així el vaig acabar i me va deixar un mal gust a sa boca. Jo li posaria un 7 sobre 10 encara que no m'agrada molt lletguir.

    Andres García Bauza
    4r ESO

    ResponElimina
  19. El llibre de: L'home dels ulls grisos de Antoni López Massó, va ser una lectura interessant però encara així no so recomanaria a tothom per tal que i exposaré els meus arguments a favor i en contra: Dic que no es una lectura per tothom pel fet de que el llibre te demana paciència i te un dinamisme que varia moltíssim des-de dedicar 7 línies a un diàleg que hi va tenir en l'any 1963 a passar 2 anys en 3 línies. Un altre argument, aquest es a favor es el fet de que te ensenya història com pot ésser dades de successos o el president del moment dels EEUU de Amèrica. El meu últim argument es el fet de que es un llibre que no te una acció es mes teòric pel fet de que to narra en passat i no en un primera persona del present i això por fer un poc pesada la narració/lectura.
    Però si tens paciència i ets capaç de seguir el fil de l'història de la lectura to recomano.

    Marc Córcoles Barceló
    3er ESO

    ResponElimina